Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ingrediente:
300 ml lapte de cocos integral sau smântână organică de cocos
180 ml apă
60 g pudra de cacao
150 g zahăr de nucă de cocos
200 g ciocolată neagră
1 vârf de linguriță de sare
alune de pădure coapte și mărunțite,
nuci sau fructe
Mod de preparare: Pune la foc mic, într-o cratiță, apa, zahărul de cocos, praful de sare și pudra de cacao, amestecând continuu cu un tel, până ce se omogenizează. Ia de pe foc și adaugă ciocolata neagră mărunțită fin, amestecând continuu, pentru a se dizolva. După ce se răcește compoziția, pune la congelator, amestecând în primele 2 ore, la fiecare 20 de minute.
Ingrediente:
3 ouă
250 g de zahă
500 ml frișcă lichidă
½ linguriță esență de vanilie
250 ml lapte
1 linguriță de sare
Mod de preparare:
Pune zahărul pe foc, într-o cratiță. Topește-l la foc mic, până când acesta se caramelizează și se închide la culoare. Adaugă jumătate din frișca lichidă și amestecă până ce se omogenizează. Lasă să se răcească, apoi adaugă sarea și vanilia și amestecă bine. Pune pe foc, într-un alt vas, restul de frișcă și laptele și lasă până dă în clocot. Separat, bate ouăle cu mixerul, până ce obții o cremă omogenă. Adaugă, treptat, jumătate din amestecul de lapte și frișcă, amestecând continuu. Toarnă totul peste laptele și frișca rămase și pune pe foc. Amestecă până când se încheagă puțin, apoi stinge focul și încorporează crema de caramel care s-a răcit. Lasă să se răcească toată compoziția complet, apoi pune-o la congelator, amestecând din jumătate în jumătate de oră în primele 2 ore, pentru a nu se forma cristale de gheață.
8 galbenușuri
175 gr zahăr brun
1 l lapte
200 gr ciocolată amăruie (cu 70% cacao)ruptă în bucăți
250 gr pudră de cacao
MOD DE PREPARARE: Bate galbenușurile cu zahărul, cu mixerul, până ce se îngroașă și capătă o culoare pală.
Toarna laptele intr-o cratita, adauga ciocolata si cacaoa si lasa-le sa fiarba, amestecand continuu, pana ce ai obtinut un sos de ciocolata.Toarna, putin cate putin, acest sos peste galbenusuri, amestecandu-le continuu.
Toarna compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si pune-l la congelator pentru 2-3 ore, pana ce incepe sa se intareasca, apoi scoate-o, amesteca-o si pune-o la congelator din nou (repeat aceasta procedura de inca 2 ori).Lasa inghetata sa se inmoaie in frigider cu 20-30 minute inainte de a o servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: inghetata retete
Iată ce-ți rezervă astrele...