Cele mai bune sfaturi pentru a gestiona consumul de alcool în familie, în timpul sărbătorilor
Consumul excesiv de alcool este mult prea frecvent în timpul sărbătorilor și, pentru mulți dintre noi, consumul de alcool în familie poate fi cel mai greu de suportat. Fie că noi înșine încercăm să ne menținem abstinența, fie că suntem afectați în alt mod de consumul de alcool al celor dragi, gestionarea consumului de alcool în familie poate adăuga o mare cantitate de stres în timpul sărbătorilor.

Deși nu putem controla acțiunile celorlalți, putem avea un cuvânt de spus în ceea ce privește mediile pe care le creăm și activitățile la care vom lua parte. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă descurcați cu familia în perioada sărbătorilor și să profitați la maximum de festivități.

 Limitați alcoolul servit sau aduceți băuturi fără alcool

Reducerea accesului la alcool stabilește o limită pentru toată lumea. Acest lucru reduce riscul de confruntare individuală și de a fi nevoit să alegi pe cineva care ar putea avea dificultăți în a-și gestiona consumul de alcool. În schimb, oferiți băuturi nonalcoolice inspirate și mâncare delicioasă. Ca să nu mai vorbim de faptul că apa, proteinele și carbohidrații pot ajuta la diluarea efectelor alcoolului în cazul în care oamenii beau în jurul dumneavoastră.

 Aveți o limită de timp

Construirea unei rutine nocturne este o modalitate foarte eficientă de a vă stimula bunăstarea mentală. Și dacă ați fost pe val, ritualurile dvs. nocturne nu trebuie să se clatine pentru că este o sărbătoare. Dacă familia dvs. împarte o masă de sărbătoare, fiți transparent în legătură cu timpul pe care îl veți dedica. Planificați să încheiați imediat după cină sau angajați-vă să plecați la o anumită oră. Din nou, nu sunteți o gazdă slabă sau un oaspete nepoliticos. De fapt, stabiliți limite iubitoare nu doar pentru dumneavoastră, ci și pentru casa și familia dumneavoastră. Dacă sunteți treaz sau moderat, menținerea acestui angajament este mult mai importantă decât să rămâneți cu câteva ore mai mult după desert. Tu ești prioritatea ta principală.

Află cum ajung acasă

Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, sezonul sărbătorilor a reprezentat aproximativ o treime din decesele anuale cauzate de accidente rutiere în 2018. Dacă dvs. sau cineva drag nu poate conduce singur acasă, aranjați un mijloc de transport alternativ. De multe ori, nu putem controla cât de mult beau cei dragi ai noștri. Ceea ce putem controla este cât de mult bem noi și cum îi sprijinim pe cei din jurul nostru.

Împărtășiți resursele cu familia dvs.

Deși nu puteți forța pe nimeni să urmeze un tratament, puteți fi gata să le oferiți resurse în cazul în care sunt interesați sau dispuși. Monument crede în a face acest sprijin accesibil, cu medicamente prescrise de medic pentru a renunța la băutură sau pentru a reduce consumul, terapie specializată în alcool și grupuri de sprijin moderat. Aduceți idei și resurse la masă și lăsați-l pe cel drag să știe că sunteți întotdeauna acolo pentru a-l ajuta în obținerea de îngrijire.


Deși, în cele din urmă, nu poți controla obiceiurile de băutură ale membrilor familiei tale, le poți controla pe ale tale. Dacă navigați prin sobrietate sau moderație, sau pur și simplu nu doriți să luați parte la băutura familiei în acest an, poate fi util să îi anunțați pe cei dragi din timp. Acest lucru le poate da timp să proceseze decizia dvs. în timp ce nu se află ei înșiși sub influența alcoolului. Iată mai multe sfaturi ale experților despre cum să vă anunțați familia că nu beți în timpul unei sărbători. 

Plecați mai devreme sau rămâneți acasă în timpul consumului excesiv de alcool de sărbători

Nu ești dator să dai explicații dacă ai nevoie de spațiu față de ceilalți.  Poate fi deosebit de dificil să fim înconjurați de băutură în exces de sărbători atunci când lucrăm să ne schimbăm relația cu alcoolul. Sănătatea ta mentală și, dacă este cazul, sobrietatea sau moderația este primordială pentru orice obligație familială. 

 Introduceți noi tradiții

Agitarea festivităților tipice de sărbători este o modalitate excelentă de a vă îndepărta atenția de la băutură și de a experimenta ceva nou în familie. Gândiți-vă la unele activități care nu centrează alcoolul, cum ar fi voluntariatul, drumețiile, o seară de film sau mersul la lumini de sărbători. Dacă nu vă simțiți confortabil să participați la marea petrecere de sărbători, organizarea unei activități fără alcool este o modalitate excelentă de a vă bucura de timp de calitate cu familia dvs. fără prezența alcoolului, potrivit joinmonument.com

 

Data: 26 dec 2022, 22:00
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   alcool  sănătate  sarbatori 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...