Cele mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii care te fac să pari mai bătrână
Data publicării:
Cu toții ne dorim să "îmbătrânim cu grație", minimizând ridurile și asigurându-ne că pielea noastră rămâne sănătoasă și strălucitoare. Dar păstrarea tinereții feței este oarecum o provocare - și, deși rutina ta de îngrijire a pielii este menită să prevină efectele îmbătrânirii, ai putea, de asemenea, să faci greșeli care, fără să vrei, te fac să pari mai bătrână, spun experții.

"Să ai grijă de pielea ta este esențial, deoarece, pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai lăsată și mai ridată, în mare parte din cauza producției reduse de colagen, o proteină cheie din pielea noastră, esențială pentru menținerea elasticității și fermității pielii", spune Paul Charette, maestru estetician și fondator  pentru Best Life. "Pielea noastră este expusă în mod constant la elementele vieții, cum ar fi poluanții din mediul înconjurător, murdăria, excesul de ulei, bacteriile și alți factori cu care pielea feței tale se confruntă zilnic. Este mult pentru pielea ta să facă față în fiecare zi, motiv pentru care, pe măsură ce îmbătrânim, daunele devin mai vizibile - mai ales dacă nu se face nimic pentru a contracara aceste daune."

Mulți dintre noi luăm măsuri pentru a preveni sau încetini aceste schimbări din timp, mai degrabă decât să căutăm un tratament după ce le observăm în oglindă. Cu toate acestea, dacă ați adoptat anumite abordări în rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii și nu ați observat îmbunătățiri, poate doriți să faceți un pas înapoi. Citește mai departe pentru a afla cele opt greșeli de îngrijire a pielii care te-ar putea face să pari mai bătrână.

Cele mai frecvente greșeli de îngrijire a pielii care te fac să pari mai bătrână

Ignorarea ingredientelor anti-îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânești, trebuie să cauți produse care au ingrediente care să combată îmbătrânirea pielii, spune Valerie Aparovich, biochimist și cosmetician la Best Life.

"Ar fi o greșeală să nu încorporezi produse cosmetice cu ingrediente active adecvate vârstei, care ajută la estomparea ridurilor, stimulează sinteza colagenului și mențin pielea întinerită și tonificată", explică ea. "Primele trei vedete anti-îmbătrânire sunt vitamina C, retinolul și peptidele".

Fiecare ingredient servește un scop diferit pentru pielea ta, adaugă Aparovich. De exemplu, vitamina C "stimulează sinteza proteinelor de colagen, promovând fermitatea și elasticitatea pielii și făcând mai puțin vizibilă scăderea turgescenței pielii, posedă proprietăți de iluminare, ajută la estomparea pigmentării și întărește pereții capilarelor".

Retinolul promovează reînnoirea pielii prin accelerarea reînnoirii celulelor, de asemenea, exfoliază, iluminează și susține sinteza fibrelor de colagen și elastină, care îngroașă textura pielii pentru a netezi liniile fine și ridurile, spune ea. Peptidele, pe de altă parte, cresc fermitatea și elasticitatea pielii prin impactul asupra sintezei colagenului.

Nefolosirea cremei de protecție solară

În timpul lunilor de vară, cei mai mulți dintre noi folosesc crema de protecție solară pentru a se proteja de soare. Dar SPF este o necesitate pe tot parcursul anului, chiar și iarna, când s-ar putea să nu vă gândiți să ajungeți la ea.

"O greșeală frecventă de îngrijire a pielii este aceea de a sări peste utilizarea zilnică a unui SPF doar pentru că s-ar putea să nu fie soare afară", spune Charette. "Razele ultraviolete (UV) pot încă să se transmită prin nori și chiar prin geamurile ferestrelor, făcându-vă pielea susceptibilă la îmbătrânire prematură și riduri, motiv pentru care protejarea pielii delicate de pe față... este o parte crucială a fiecărei rutine de îngrijire a pielii, astfel încât să nu păreți mai bătrână. Încearcă să optezi pentru o cremă hidratantă mai lejeră cu o cremă de protecție solară cu spectru larg SPF 50, care pot fi folosite împreună pentru beneficii optime de îngrijire a pielii."

Potrivit lui Rachel Lee Lozina, estetician licențiat în statul New York, tehnician laser și estetician oncologic, New York, ar trebui, de asemenea, să fiți atenți la anumite ingrediente.

"De obicei, voi recomanda o cremă de zinc micronizat sau de oxid de titan cu antioxidanți adăugați pentru a ajuta cu daunele oxidative/îmbătrânirea", spune ea. "Îmi place și mai mult dacă vine într-o versiune colorată pentru a minimiza turnura albă pe care o au de obicei formulele cu zinc. Ingrediente precum acidul hialuronic și squalene vor ajuta la fixarea umezelii și la hidratarea pielii."

Aplicarea produselor numai pe față

Nu doar fața are nevoie de atenție - ar trebui să aplicați SPF și produse de îngrijire a pielii și pe gât și pe piept.

"Să acorzi atenție feței tale este minunat, dar este foarte important să nu uiți de gât și de piept", spune Soyoki Abo, estetician, cosmetician certificat.

Ea continuă: "Trebuie să aplicați produse de îngrijire a pielii și pe aceste zone, deoarece sunt supuse aceleiași expuneri la soare ca și fața. De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că aplicați protecție solară și produse hidratante pe zona decolteului pentru a preveni ridurile și petele întunecate. Chiar dacă fața pare tânără, dacă aveți riduri și pete întunecate pe decolteu, vă poate face să păreți mai în vârstă."

Ignorarea zonei din jurul ochilor

Chiar dacă te hidratezi și folosești serurile potrivite, s-ar putea să te împiedici dacă nu acorzi atenție zonei sensibile din jurul ochilor.

"Pielea din jurul ochilor este în mod natural mai subțire, mai delicată și mai sensibilă decât pe restul feței și își pierde mai repede fermitatea și elasticitatea. Prin urmare, semnele îmbătrânirii sunt întotdeauna cele mai vizibile aici", notează Aparovich. "De asemenea, pielea din această zonă este mai predispusă la uscăciune și necesită o hidratare regulată pentru a preveni formarea ridurilor mimice și a celor legate de vârstă."

Spre deosebire de simpla utilizare a cremei generale de față în jurul ochilor, Aparovvici sugerează o "cremă de ochi bine formulată" pentru a face ridurile și pungile mai puțin proeminente.

"Cremele pentru ochi sunt de obicei formulate cu o textură mai ușoară decât produsele pentru față, astfel încât sunt mai bine absorbite de pielea delicată. Majoritatea cremelor pentru ochi sunt țintite [și] formulate ținând cont de delicatețea acestei zone specifice a pielii", spune ea. "De obicei, acestea conțin concentrații mai mari de componente hidratante și ingrediente care abordează preocupări specifice acestei zone a pielii, cum ar fi cofeina pentru cearcăne sau derivații de mentă pentru răcorire și cearcăne."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel