Cele mai frecvente greșeli pe care le facem când ne spălăm pe dinți. Sfatul medicilor stomatologi
Data publicării:
Te speli pe dinți de zeci de ani, dar știi cu adevărat cum să o faci corect? Tehnica corectă de periaj dentar poate face o mare diferență în sănătatea dumneavoastră orală.

Periajul îndepărtează zilnic acest strat de bacterii. În caz contrar, bacteriile deteriorează gingiile și creează carii în timp. "Mă tem că mulți oameni nu se spală cu adevărat atât de bine pe cât ar trebui, iar acest lucru duce la o mulțime de gingivite și boli ale gingiilor", spune Dr. Scannapieco.

Iată care sunt greșeli comune pe care le puteți face cu sănătatea dvs. orală și ajustările rapide pentru a vă susține dinții:

 Periajul dinților 

Una dintre cele mai frecvente erori în tehnica de periaj este concentrarea prea mult pe partea superioară a dinților și evitarea gingiilor.

"Ar trebui să vă concentrați pe linia gingivală, zona în care se dezvoltă cele mai multe bacterii", spune Dr. Scannapieco.

Placa care este lăsată să zăbovească lângă sau sub gingii provoacă în cele din urmă inflamarea gingiilor, o afecțiune numită gingivită. Gingivita este un stadiu incipient al bolii gingivale, notează Biblioteca de Medicină a SUA. Asigurați-vă că masați ușor gingiile cu periuța de dinți în timpul sesiunii de curățare.

 

Utilizarea unei periuțe de dinți cu perii fermi

Periile tari sau ferme vă vor uza gingiile, mai ales dacă le folosiți în mod repetat de-a lungul anilor, spune Dr. Scannapieco. O periuță cu peri moi  va fi mai blândă cu gingiile dvs. și în același timp va fi capabilă să îndepărteze biofilmul încărcat de bacterii înainte ca acesta să se întărească în tartru.

Nu vă periați suficient de mult timp

Durata corectă a periajului? Două minute, potrivit ADA.

"Nu sunt sigur cât de riguros a fost testată marca de două minute, dar persoana medie se spală aproximativ 30 de secunde, ceea ce probabil nu este suficient", spune Dr. Scannapieco.

De la folosirea aței dentare la periaj și apoi clătirea cu apă de gură (dacă alegeți să o faceți), întreaga rutină de sănătate orală ar trebui să dureze între două și cinci minute, spune el.

 

Nu te speli pe dinți înainte de culcare

Majoritatea dentiștilor recomandă periajul de două ori pe zi (cel puțin): O dată dimineața (după micul dejun, dacă se poate) și o dată înainte de culcare. ADA sugerează, de asemenea, periajul de două ori pe zi.

Acestea fiind spuse, nu există dovezi convingătoare că trebuie făcut mai mult de o dată pe zi, spune Dr. Scannapieco. Aceasta nu este o licență pentru a vă lăsa gura să plece, iar de câte ori ar trebui să vă spălați pe zi depinde de sănătatea dvs. orală actuală și de factorii de risc, așa că discutați cu dentistul dvs. despre ceea ce vă recomandă.

Cel puțin, totuși, ar trebui să vă spălați înainte de culcare. Uitați de faptul că sunteți prea obosit pentru a o face și că vă gândiți că vă veți împrospăta dimineața. "Gura ta se usucă atunci când dormi, iar saliva este un apărător natural al gurii. Cel mai bine este să mergi la culcare cu gura curată", spune Dr. Scannapieco, potrivit livestrong.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dinti  periaj  sănătate 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”




pixel