Cele mai importante sfaturi pentru a vă păstra casa curată și fără germeni, în această iarnă
Data publicării:
O activitate mai intensă în interior și un aer interior uscat pot însemna o probabilitate mai mare de îmbolnăvire în timpul iernii. Țineți germenii la distanță cu aceste sfaturi utile de curățenie pe timp de iarnă.

Este posibil să nu vă gândiți automat la sezonul de răceală și gripă atunci când vă gândiți la vremea rece. Dar unii viruși care provoacă boli supraviețuiesc mai bine în condiții de răcoare și uscăciune, frecvente toamna și iarna, potrivit healthline.com

Sfaturi pentru a vă păstra casa curată și fără germeni în această iarnă

Creați o rutină de dezinfectare

În primul rând, haideți să deslușim diferența dintre curățare, igienizare și dezinfectare. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)Curățenie:

Acest proces implică frecarea unei suprafețe cu apă și săpun. Acesta poate ajuta la eliminarea majorității, dar nu a tuturor, germenilor și murdăriei de pe o suprafață.

Dezinfectarea: Acest proces implică utilizarea înălbitorului diluat sau a spray-urilor de dezinfectare pentru a reduce germenii de pe o suprafață. Este important să curățați o suprafață înainte de a o dezinfecta.

Dezinfectarea: Acest proces implică utilizarea unor soluții de înălbitor sau substanțe chimice mai puternice. Acesta poate ajuta la eliminarea majorității germenilor de pe o suprafață sau un obiect. Curățarea unei suprafețe înainte de a o dezinfecta este o idee bună.

Înainte de a începe să dezinfectați și să igienizați, este o idee bună să identificați suprafețele cu cel mai mare grad de atingere din casa dvs., cum ar fi clanțe, întrerupătoare de lumină, blaturi și mânerele aparatelor. Curățați aceste suprafețe cel mai des. De asemenea, ștergeți în mod regulat suprafețele vizibil murdare, cum ar fi blaturile.

Acordați o atenție sporită igienizării sau dezinfectării în cazul în care cineva din gospodăria dumneavoastră se simte bolnav sau a fost în contact fizic apropiat cu cineva care se simte bolnav.

Ținerea unei liste în minte a suprafețelor de curățat poate părea copleșitoare. Creați o listă de verificare pe hârtie sau digitală a sarcinilor de curățenie zilnice și săptămânale, care vă poate ajuta să descărcați o parte din copleșitor.

Gestionați nivelurile de umiditate

Știați că nivelul de umiditate din locuința dumneavoastră poate afecta riscul de a vă îmbolnăvi de o boală virală?

Un studiu realizat în 2021 a sugerat că un nivel moderat de umiditate între 40 și 60%Sursa sigură poate reduce riscul de transmitere a virusurilor și face mai puțin probabil ca unii viruși să supraviețuiască în aer.

În plus, condițiile interioare uscate vă pot face mai predispus la alergii.

Multe termostate de casă pot detecta și afișa nivelurile de umiditate din interior. Dacă umiditatea din locuința dvs. scade sub 30%, luați în considerare investiția într-un umidificator și luați măsuri de precauție suplimentare odată cu sosirea sezonului de răceală și gripă, care pot include spălarea mai frecventă a mâinilor și dezinfectarea suprafețelor.

Spălați regulat lenjeria de pat 

În mod regulat pierdeți sudoare și celule de piele, indiferent dacă vă petreceți ziua sau vă lăsați dus de val în țara viselor. Toată această murdărie se poate acumula pe suprafețele moi din casa dvs., inclusiv pe așternuturi, perne și pături.

Încercați să vă schimbați și să vă spălați așternuturile săptămânal pentru a preveni acumularea murdăriei și a murdăriei care cauzează bacterii.

Spălarea regulată a hainelor de pat poate ajuta, de asemenea, la minimizarea simptomelor de alergie, vizând alergenii și acarienii de praf ascunși în așternuturi.

Dacă curățenia și păstrarea curățeniei în spațiul dvs. pare o provocare, să știți că nu trebuie să vă ocupe tot timpul liber.

Un pic de pregătire și instrumentele potrivite vă pot ajuta să obțineți un mediu interior curat și lipsit de germeni, să minimalizați transmiterea acestora și să rămâneți sănătos de sărbători.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel