Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Mihaela Bilic a fost invitată în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde a dezvăluit care sunt obiceiurile alimentare cele mai periculoase pentru siluetă. Este vorba, așadar, despre ronțăitul diverselor alimente în timpul mesei, asupra cărora medicul nutriționist trage un semnal de alarmă.
„Americanii au făcut un studiu prin care au arătat că din anii 70 încoace nu consumăm atât de multă mâncare adevărată, ci ronțăim. Ei au numi fenomenul „snacking”. Ne plac numele pompoase, adică sunt produse pe care nu le mănânci cu lingura, vin ambalate în niște pachete. La sfârșitul zilei, niciodată nu vei ști câte migdale sau covrigei ai mâncat. Noi le trecem cu vederea, dar ele dublează sau triplează aportul de calorii dintr-o zi. Prezența lor pe masă ne face să mâncăm, e ceva automat, ne calmează stresul, sunt alimentele plăcerii, nu a foamei. Chiar dacă sunt dulci sau sărate, aportul de calorii este dramatic, tocmai pentru că sunt uscate și volumul este mic. Migdalele au mai multe calorii decât ciocolata. Pachetele sunt de obicei mai generoase de 100 de grame, dar noi ar trebui să mâncăm cât o lingură, nu tot. Asta ne păcălește. Ar trebui să facem pauză între mese.”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Citește și: Alimentele anti-foame. Mihaela Bilic: Șapte idei dietetice și sățioase
Și când vine vorba de guma de mestecat există câteva nereguli, explică Mihaela Bilic. Aceasta nu ar trebui să stea în gura noastră prea mult timp, întrucât stomacul produce o secreție continuă.
„Mestecatul transmite stomacului mesajul că vine mâncarea. Nu contează cât ai mâncat, el așteaptă și atunci este o continuă secreție. Când vine vorba de guma de mestecat, ea ar trebui mestecată un minut și aruncată. Se numește maturitate alimentară să nu mănânci 4-5 ore. În momentul în care alegi să renunți la ronțăitul dintre mese constați cu surprindere cât de des aveai reflexul sau ritualul de a mai mânca ceva. Trei mese sunt suficiente pe zi, fără gustări. Sunt persoane care beau o cafea cu lapte și un biscuite spun că aia este masa, alții au nevoie de trei mese. Femeile au nevoie de mai puține calorii și trebuie să mănânce mai puțin decât un bărbat și nu trebuie să se așeze cu soțul la masă și să mănânce cot la cot cu el, pentru că te îngrași.”, a mai spus doctorul nutriționist.
Nu în ultimul rând, Mihaela Bilic spune că ulcerul, dar și gastrita pt fi vindecate, dacă renunțăm la acest obiecei alimentar.
„Inclusiv ulcerul, care înainte se trata cu mese mici și dese, s-a constatat că mâncând puțin, stimulăm secreția de suc gastric, iar acum pentru ulcer sau gastrită ți se recomandă ca stomacul să fie gol, mesele să fie rare. Nu vă mai focusați pe număratul caloriilor. Scăpați de acest obicei prost, luăm fastingul de la americani, lăsați ronțăielile.”, a mai dezvăluit Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente nocive dietă mihaela bilic rontait
Anca Hâncu, doctor în...