Cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. Mihaela Bilic: „Aportul de calorii este dramatic. Au mai mult decât ciocolata”
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac într-o dietă. 

Mihaela Bilic a fost invitată în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde a dezvăluit care sunt obiceiurile alimentare cele mai periculoase pentru siluetă. Este vorba, așadar, despre ronțăitul diverselor alimente în timpul mesei, asupra cărora medicul nutriționist trage un semnal de alarmă.

„Americanii au făcut un studiu prin care au arătat că din anii 70 încoace nu consumăm atât de multă mâncare adevărată, ci ronțăim. Ei au numi fenomenul „snacking”. Ne plac numele pompoase, adică sunt produse pe care nu le mănânci cu lingura, vin ambalate în niște pachete. La sfârșitul zilei, niciodată nu vei ști câte migdale sau covrigei ai mâncat. Noi le trecem cu vederea, dar ele dublează sau triplează aportul de calorii dintr-o zi. Prezența lor pe masă ne face să mâncăm, e ceva automat, ne calmează stresul, sunt alimentele plăcerii, nu a foamei. Chiar dacă sunt dulci sau sărate, aportul de calorii este dramatic, tocmai pentru că sunt uscate și volumul este mic. Migdalele au mai multe calorii decât ciocolata. Pachetele sunt de obicei mai generoase de 100 de grame, dar noi ar trebui să mâncăm cât o lingură, nu tot. Asta ne păcălește. Ar trebui să facem pauză între mese.”, a declarat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Alimentele anti-foame. Mihaela Bilic: Șapte idei dietetice și sățioase

Cât timp trebuie mestecată corect guma

Și când vine vorba de guma de mestecat există câteva nereguli, explică Mihaela Bilic. Aceasta nu ar trebui să stea în gura noastră prea mult timp, întrucât stomacul produce o secreție continuă.

„Mestecatul transmite stomacului mesajul că vine mâncarea. Nu contează cât ai mâncat, el așteaptă și atunci este o continuă secreție. Când vine vorba de guma de mestecat, ea ar trebui mestecată un minut și aruncată. Se numește maturitate alimentară să nu mănânci 4-5 ore. În momentul în care alegi să renunți la ronțăitul dintre mese constați cu surprindere cât de des aveai reflexul sau ritualul de a mai mânca ceva. Trei mese sunt suficiente pe zi, fără gustări. Sunt persoane care beau o cafea cu lapte și un biscuite spun că aia este masa, alții au nevoie de trei mese. Femeile au nevoie de mai puține calorii și trebuie să mănânce mai puțin decât un bărbat și nu trebuie să se așeze cu soțul la masă și să mănânce cot la cot cu el, pentru că te îngrași.”, a mai spus doctorul nutriționist.

VEZI și: Alimentul care nu îngrașă, ci ajută la slăbit. Mihaela Bilic: „Ține de foame multe ore. Mâncăm pe săturate, fără să ne îngrășăm”

Mâncatul rar, tratament pentru vindecarea ulcerului

Nu în ultimul rând, Mihaela Bilic spune că ulcerul, dar și gastrita pt fi vindecate, dacă renunțăm la acest obiecei alimentar.

„Inclusiv ulcerul, care înainte se trata cu mese mici și dese, s-a constatat că mâncând puțin, stimulăm secreția de suc gastric, iar acum pentru ulcer sau gastrită ți se recomandă ca stomacul să fie gol, mesele să fie rare. Nu vă mai focusați pe număratul caloriilor. Scăpați de acest obicei prost, luăm fastingul de la americani, lăsați ronțăielile.”, a mai dezvăluit Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic, sfaturi pentru femeile care vor să slăbească: „Nu poți să te așezi cu soțul la masă și să mănânci cot la cot cu el”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente nocive  dietă  mihaela bilic  rontait 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel