Cele mai periculoase băuturi pentru sănătatea creierului. Pot cauza boli grave în timp, avertizează specialiștii
Data publicării:
Tot mai multe cercetări arată că un stil de viață sănătos, inclusiv ceea ce mâncați, dar și beți, poate contribui la reducerea riscului de boli de creier.

Potrivit unui raport al Asociației Alzheimer, "unul din trei seniori moare cu Alzheimer sau cu o altă formă de demență. Aceasta ucide mai mult decât cancerul de sân și cancerul de prostată la un loc". De asemenea, în 2022, aproximativ 6,5 milioane de americani, cu vârsta de 65 de ani și peste trăiau, conform rapoartelor, cu Alzheimer, iar ratele sunt așteptate să continue să crească, pe măsură ce populația noastră generală îmbătrânește, notează EatThis.

Demența poate fi însă prevenită, însă este important să acordați atenție mare la ceea ce mâncați și beți, la exercițiile fizice zilnice și, de asemenea, să evitați tutunul și să vă mențineți greutatea sub control. Revenind însă la băuturi, ceea ce beți are un impact profund asupra sănătății generale, a greutății corporale și a sănătății creierului. 

Pentru a vă ajuta să rămâneți ageri pe măsură ce înaintați în vârstă, iată care sunt băuturile de care trebuie să vă feriți, potrivit unui studiu.

Băuturi zaharoase

Potrivit unui raport din 2017 al Centrului Național pentru Statistici de Sănătate al CDC, aproape jumătate dintre adulți consumă una sau mai multe băuturi îndulcite cu zahăr, de exemplu, sucuri obișnuite, băuturi cu aromă de fructe, băuturi sportive. Asta înseamnă aproximativ 150 de calorii sau 37 de grame de calorii de zahăr rapid absorbite pe zi. 

Zahărul este dăunător pentru materia cenușie, deoarece este legat de afecțiuni metabolice precum bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, sindromul metabolic, inflamația și diabetul de tip 2. Alimentele care cresc riscul de boli cardiovasculare cresc, de asemenea, riscul de demență, spun specialiștii.

Milkshake-ul

Băuturile cu lapte sunt un răsfăț suprem pentru mulți dintre noi, dar zahărul și grăsimile saturate sunt o dublă lovitură pentru sănătatea creierului tău. Se știe că grăsimile saturate, prezente în produsele lactate integrale, în carnea grasă, în unt și în uleiurile de cocos și de palmier, cresc nivelul de colesterol LDL.

Studiile arată, de asemenea, că un nivel ridicat de colesterol poate crește semnificativ riscul de demență.

Diferite băuturi speciale cu cafea

Cafeaua și ceaiurile obișnuite, fără adaos de zahăr, pot fi o modalitate excelentă de a crește cantitatea de antioxidanți benefici și de alți nutrienți de origine vegetală din dieta zilnică, dar mulți băutori de cafea le preferă pe cele îndulcite. 

Băuturile obișnuite, cum ar fi moca, latte cu arome, frappe și altele, pot conține același zahăr ca două cutii de suc, mai ales dacăs utn cumpărate de la diferite cafenele celebre.

Băuturi sportive

Băuturile sportive pot fi dăunătoare pentru sănătatea creierului tău, în special pentru materia cenușie a creierului tău.

Unul dintre motivele pentru care aceste băuturi pot fi atât de insidioase este faptul că sunt comercializate ca fiind alternative mai sănătoase la sucuri. 

La fel ca și în cazul băuturilor carbogazoase, zahărul din băuturile pentru sportivi poate crește riscul de creștere în greutate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și probleme neurologice. 

Băuturi energizante cu cofeină

Există extrem de multe băuturi energizante cu cofeină, care nu au niciun beneficiu, atunci când vine vorba de menținerea sănătății creierului, din cauza numărului mare de zaharuri.  Dacă dorești însă să te bucuri de o astfel de băutură, atunci caută altefrnativa fără zahăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bauturi  creier  dementa  pericol  sănătate 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

De ce nu îl place Teo Trandafir pe Jador. Prezentatoarea TV a dat cărțile pe față: „Adu-ți aminte ce am pățit cu el”

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”

Captură video: YouTube/Cristian Stan

Boala autoimună de care suferă Sebastian Dobrincu. Tânărul milionar a făcut dezvăluiri șocante: „Nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani”




pixel