Chef Joseph Hadad, rețetă de chiftele din legume de sezon cu sos. Ingredientele secrete care le oferă o aromă perfectă
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit o rețetă excelentă de chiflete din legume.

Uneori, tot ce ne dorim este un film bun și o mâncare delicioasă lângă, astfel încât să ne relaxăm cât mai bine și să lăsăm deoparte grijile cotidiene. Chef Jospeph Hadad cunoaște nevoia oamenilor de a savura o mâncare bună, dar și preparată repede, astfel încât le-a propus cititorilor săi o variantă diferită de chiftele, fără carne, dar la fel de spectaculoase. 

„Este acea mâncare pe care vrei să o mănânci într-o zi mohorâtă, când ajungi acasă și vrei să te bagi într-o pătură moale și să te uiți la un serial. Este acea mâncare care îți aduce aminte de copilărie și bucuriile ei. Este mâncarea care unește prietenii buni în jurul unei mese deloc pretențioase. Iar pentru o astfel de masă mă gândesc că ați putea prepara niște chiftele de orez.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată. Bucătarul chef folosește un ingredient secret

Ingredientele de care ai nevoie

Pentru a prepara aceste chiftele, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, spune Joseph Hadad, precum foarte multe legume de sezon. Întregul proces de preparare este unul destul de simplu, iar tu nu trebuie să omiți să adaugi câteva ierburi aromatice de bază, care vor da acea aromă specială preparatului tău.

„Aveți nevoie de orez cu bobul rotund, bine fiert. Dovlecei, rădăcină de țelină, morcovi, toate se rad pe răzătoarea mare. Pentru aromă, folosim multe ierburi aromatice, pătrunjel, busuioc, mărar, rozmarin, toate tocate mărunt. Ceapa albă se dă și ea pe răzătoare și se stoarce. Se amestecă cu restul legumelor rase și ierburile tocare, se sărează și se lasă vreo oră ca să se întrepătrundă aromele și să se înmoaie. După o oră, se storc și se amestecă cu orezul fiert, ou întreg, sare, piper, nucșoară și puțină scorțișoară praf. Se formează chiftelele, care apoi se dau prin făină cu sare și ou și se prăjesc în ulei.”, a continuat celebrul bucătar chef.

VEZI și: Florin Dumitrescu, rețetă simplă de ciorbă cu afumătură și cartofi. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „De aici e gustul ciorbei”

Cum prepari sosul pentru chiftelele de legume

Chiftelele cu legume de sezon vor fi servite alături de un sos delicios de roșii, dezvăluie Joseph Hadad. Apoi, spre final, pentru un plus de savoare, poți adăuga verdețurile preferată, dar și brânză rasă.

„Separat se decojesc roșiile și se dau pe răzătoare. Se pot folosi și roșiile din conservă, dacă nu aveți proaspete. Roșiile astfel mărunțite se amestecă cu usturoi tocat, sare, piper și ulei de măsline. Se pun la fiert cu o foaie de dafin. Se pune puțină apă sau supă de legume, care să ajute fierberea. Se adaugă chiftelele în acest sos și se pune capacul. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ 45 minute. Cui îi place, în sos poate să adauge și mazăre.

De asemenea, se poate adăuga și puțin parmezan ras sau brânză de oaie sfărâmată și se mai dă puțin la cuptor ca să se gratineze brânza. Când aduceți la masă chiftelele, se presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra.”, mai spune acesta.

Citește și: Carmen Brumă, mâncare de năut cu ciuperci. Se prepară extrem de ușor și are multe beneficii pentru sănătate și siluetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chiftele cu legume  joseph hadad  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel