Chef Joseph Hadad, rețetă de pate de casă. Pasul important peste care nu trebuie să treci: „Dau un gust amar și sunt nesănătoase”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit propria sa rețetă de pate din ficat de pui.

Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi servită chiar și pe masa festivă de sărbători, drept aperitiv. Este vorba despre pate de casă din ficat de pui, care, după instrucțiunile oferite de celebrul bucătar chef, nu se obține nici foarte greu, fiind gata în doar câțiva pași simpli. Totuși, modul de preparare este unul puțin mai atipic față de rețetele cu care ești obișnuit, iar oul și vinul roșu sunt două dintre ingredientele la care nu te-ai fi așteptat să fie folosite în rețetă. 

Ingrediente:
- 500 gr ficat de pui
- 50 ml vin roșu sec
- 3 linguri coniac
- 4 cepe albe
- 1/2 praz
- 3-4 crenguțe de cimbru verde
- 4 ouǎ fierte tari
- 4 felii de ghimbir proaspăt
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- un vârf de scorțișoară
- un vârf nucșoară
- Sare si piper după gust

Mod de preparare:

„1. Preîncǎlziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.


2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți pânǎ când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul dupǎ ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adǎugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele sǎ se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat)


5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastǎ.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați douǎ linguri, treceți-le prin apǎ, apoi dați pe rând o formǎ ovalǎ amestecului, trecând de fiecare datǎ lingurile prin apǎ înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare. 

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de murături. Pot fi servite după doar 24 de ore și sunt extrem de crocante


Chef Joseph Hadad, sfaturi prețioase pentru un preparat delicios

Și, pentru a se asigura că toți fanii săi vor obține cel mai delicios preparat, exact ca în propria sa bucătărie, Joseph Hadad a oferit și două sfaturi prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final. Primul, este strâns legat de varicele negre ale ficatului, care nu sunt îndepărtate întotdeauna de către gospodine. Acest pas este însă esențial, spune el, nu doar pentru sănătate, ci și pentru aroma nepotrivită pe care acestea o pot oferi pateului. De asemenea, spălarea ficățeilor după coacere este, de asemenea, un pas esențial. 

„Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spalǎ după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase.”, a continuat acesta.

Citește și: Tava pe care trebuie să o alegi, când faci legume la cuptor. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Nu vor mai fi la fel de crocante”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel