Chef Joseph Hadad, rețetă de pate de casă. Pasul important peste care nu trebuie să treci: „Dau un gust amar și sunt nesănătoase”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit propria sa rețetă de pate din ficat de pui.

Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi servită chiar și pe masa festivă de sărbători, drept aperitiv. Este vorba despre pate de casă din ficat de pui, care, după instrucțiunile oferite de celebrul bucătar chef, nu se obține nici foarte greu, fiind gata în doar câțiva pași simpli. Totuși, modul de preparare este unul puțin mai atipic față de rețetele cu care ești obișnuit, iar oul și vinul roșu sunt două dintre ingredientele la care nu te-ai fi așteptat să fie folosite în rețetă. 

Ingrediente:
- 500 gr ficat de pui
- 50 ml vin roșu sec
- 3 linguri coniac
- 4 cepe albe
- 1/2 praz
- 3-4 crenguțe de cimbru verde
- 4 ouǎ fierte tari
- 4 felii de ghimbir proaspăt
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- un vârf de scorțișoară
- un vârf nucșoară
- Sare si piper după gust

Mod de preparare:

„1. Preîncǎlziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.


2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți pânǎ când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul dupǎ ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adǎugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele sǎ se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat)


5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastǎ.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați douǎ linguri, treceți-le prin apǎ, apoi dați pe rând o formǎ ovalǎ amestecului, trecând de fiecare datǎ lingurile prin apǎ înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare. 

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de murături. Pot fi servite după doar 24 de ore și sunt extrem de crocante


Chef Joseph Hadad, sfaturi prețioase pentru un preparat delicios

Și, pentru a se asigura că toți fanii săi vor obține cel mai delicios preparat, exact ca în propria sa bucătărie, Joseph Hadad a oferit și două sfaturi prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final. Primul, este strâns legat de varicele negre ale ficatului, care nu sunt îndepărtate întotdeauna de către gospodine. Acest pas este însă esențial, spune el, nu doar pentru sănătate, ci și pentru aroma nepotrivită pe care acestea o pot oferi pateului. De asemenea, spălarea ficățeilor după coacere este, de asemenea, un pas esențial. 

„Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spalǎ după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase.”, a continuat acesta.

Citește și: Tava pe care trebuie să o alegi, când faci legume la cuptor. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Nu vor mai fi la fel de crocante”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel