Chef Joseph Hadad, rețetă de pate de casă. Pasul important peste care nu trebuie să treci: „Dau un gust amar și sunt nesănătoase”
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit propria sa rețetă de pate din ficat de pui.

Chef Joseph Hadad le-a împărtășit fanilor săi o nouă rețetă delicioasă, care poate fi servită chiar și pe masa festivă de sărbători, drept aperitiv. Este vorba despre pate de casă din ficat de pui, care, după instrucțiunile oferite de celebrul bucătar chef, nu se obține nici foarte greu, fiind gata în doar câțiva pași simpli. Totuși, modul de preparare este unul puțin mai atipic față de rețetele cu care ești obișnuit, iar oul și vinul roșu sunt două dintre ingredientele la care nu te-ai fi așteptat să fie folosite în rețetă. 

Ingrediente:
- 500 gr ficat de pui
- 50 ml vin roșu sec
- 3 linguri coniac
- 4 cepe albe
- 1/2 praz
- 3-4 crenguțe de cimbru verde
- 4 ouǎ fierte tari
- 4 felii de ghimbir proaspăt
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- un vârf de scorțișoară
- un vârf nucșoară
- Sare si piper după gust

Mod de preparare:

„1. Preîncǎlziți cuptorul la 190C. Curățați ficatul de varicele negre, apoi presărați pe ambele părți cu sare si coaceți la cuptor 7-8 minute.


2. Încingeți uleiul de floarea soarelui, apoi adăugați prazul tocat, ceapa tăiată felii, cimbrul și amestecați foarte bine. Condimentați cu nucșoară și scorțișoară, apoi gătiți pânǎ când amestecul se înmoaie și prinde o culoare maronie frumoasă.
3. Între timp, scoateți ficatul dupǎ ce s-a copt și spălați-l bine. Sfărâmați în bucăți mai mari ouăle peste amestecul de ceapa, amestecați, apoi adǎugați ficatul. Asezonați cu sare și piper, amestecați și gătiți 2-3 minute.
4. Puneți coniacul și amestecați, apoi vinul si gătiți pentru 5 minute, pentru ca ingredientele sǎ se amestece. (Omiteți acest pas dacă și copiii vor servi acest preparat)


5. Transferați amestecul pe un platoul sau un recipient plat și scoateți crenguțele de cimbru, apoi lăsați-l la răcit.
6. Dați apoi amestecul prin mașina de tocat cu sită medie și amestecați foarte bine cu o lingură, până când se formează o pastǎ.
7. Ornați un bol cu niște frunze de salată verde. Luați douǎ linguri, treceți-le prin apǎ, apoi dați pe rând o formǎ ovalǎ amestecului, trecând de fiecare datǎ lingurile prin apǎ înainte sa formați amestecul.
8. Stropiți cu niște ulei de măsline. Poftă bună!”, a scris Joseph Hadad pe rețelele de socializare. 

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de murături. Pot fi servite după doar 24 de ore și sunt extrem de crocante


Chef Joseph Hadad, sfaturi prețioase pentru un preparat delicios

Și, pentru a se asigura că toți fanii săi vor obține cel mai delicios preparat, exact ca în propria sa bucătărie, Joseph Hadad a oferit și două sfaturi prețioase, care pot schimba complet gustul rezultatului final. Primul, este strâns legat de varicele negre ale ficatului, care nu sunt îndepărtate întotdeauna de către gospodine. Acest pas este însă esențial, spune el, nu doar pentru sănătate, ci și pentru aroma nepotrivită pe care acestea o pot oferi pateului. De asemenea, spălarea ficățeilor după coacere este, de asemenea, un pas esențial. 

„Varicele negre trebuie curățate, deoarece dau un gust amar pateului și sunt nesănătoase. Ficatul se mai spalǎ după ce s-a copt, pentru a-l curăța de sânge sau alte impurități rămase.”, a continuat acesta.

Citește și: Tava pe care trebuie să o alegi, când faci legume la cuptor. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Nu vor mai fi la fel de crocante”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel