Chef Joseph Hadad, rețetă de pulpă de vită, pentru masa de Revelion. Modul de preparare inedit, pentru un rezultat spectaculos
Data publicării:
Chef Joseph Hadad le-a propus fanilor săi o nouă rețetă ideală pentru masa de sărbători.

Chef Joseph Hadad vine cu un nou preparat, perfect de pus pe masa de Crăciun sau chiar pe cea de Revelion. Este vorba despre un fel principal, pregătit, după cum și-a obișnuit fanii până acum, în modul său caracteristic. Astfel, dacă și tu ești în căutarea unei idei prin care să-ți surprinzi toți invitații la masa festivă, ar trebui să încerci pulpa de vită sau ceafa la cuptor după modul de preparare special al bucătarului chef. Este nevoie de puțin mai mult timp de petrecut în bucătărie, întrucât friptura trebuie să fie pregătită prima dată pe aragaz, iar ulterior băgată la cuptor.

Ingrediente:
- 1,3 kg pulpă de vită (sau ceafă)
- 3 cepe albe
- 1 1/2 lingură muștar 
- 1 lingură boabe de piper
- 2 batoane scorțișoară
- 3 morcovi
- 4 gulii
- 2 rădăcini de țelină
- 10 căței usturoi
- 4-5 crenguțe rozmarin
- 4-5 frunze dafin
- 3 linguri pastă de roșii
- 3 linguri concentrație de rodie (sau sirop de arțar ori curmale)
- 500 ml vin roșu
- 7-8 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sare
- Sare și piper după gust (asezonat carnea)

Citește și: Cum alegi vinul potrivit pentru mâncare. Chef Joseph Hadad: „Nu orice variantă merge. Gustul său poate afecta preparatul”

Mod de preparare

Preparatul propus de chef Joseph Hadad este ideal de pus pe masa de sărbătoare și rezultatul final este unul pur și simplu spectaculos. Așadar, prima dată, se condimentează extrem de bine tipul de carne pentru care ai optat, astfel încât să fie cât mai aromată și gustoasă. Mai apoi, Joseph Hadad spune că trebuie să o introduci într-o oală, unde să se rumenească perfect pe ambele părți. După acest pas, ea trebuie să fiarbă aproximativ o oră, alături de alte ingrediente propuse de bucătar, iar abia apoi este introdusă în cuptor.

1. Împănați carnea: înțepați cu un cuțit carnea, iar apoi împingeți cățelul de usturoi în gaura făcută (pe o singură parte)
2. Asezonați carnea pe ambele părți cu sare și piper, apoi ungeți peste tot uniform cu muștar.
3. Încingeți uleiul într-o oală de fontă. Între timp tăiați ceapa și țelina în patru, iar morcovii bucăți mai mari.


4. Prăjiți apoi carnea pe o parte până când prinde o culoare maro și formează o crustă,întoarceți și adăugați rozmarinul, frunzele de dafin, boabele de piper și batoanele de scorțișoară. Continuați să prăjiți carnea pe toate părțile până când obțineți aceeași culoare și crustă peste tot.
5. Scoateți carnea pe o farfurie și puneți legumele în oală. Gătiți pentru 7-8 minute apoi adăugați pasta de roșii și mai gătiți 2-3 minute. Turnați vinul, concentrația de rodie și fierbeți 5-6 minute.
6. Puneți carnea în mijloc, să ajungă la fundul oalei, turnați apă până sus, presărați 1 lingură de sare, acoperiți cu un capac și gătiți pentru 1 oră de când începe să clocotească.


7. Între timp preîncălziți cuptorul la 190C. După ce a a trecut o oră, puneți oala în cuptor pentru 1 oră și 15 minute.
8. Adăugați guliile întregi și curățate de coajă, acoperiți și mai lăsați încă 45 de minute la cuptor. Scoateți carnea într-un recipient și strecurați sosul.
9. Serviți carnea împreună cu legumele pe un platou, sosul strecurat lângă și serviți cu garnitură de piure (cine preferă poate să adauge și niște ceapă călită). Poftă bună!

VEZI și: Chef Joseph Hadad, cozonac atipic pentru Crăciun, cu ciocolată. Modul de preparare inedit al bucătarului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel