Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Rețetele delicioase, sănătoase și rapide sunt la mare căutare în ultima vreme, când tot mai multe persoane își doresc să-și gătească o masă în propria bucătărie, dar fără să petreacă prea mult timp acolo. Cu o astfel de alternativă vine de această dată și chef Joseph Hadad, care le propune fanilor săi o rețetă de tortilla cu vită și legume. După indicațiile oferite de celebrul bucătar chef, rețeta este gata în câțiva pași simpli, ideală pentru persoanele care nu au prea mult timp pentru gătit.
Ingrediente:
- 300g carne de vită tocată (partea cu mai multă grăsime)
- 3 linguri pătrunjel tocat
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 1/2 linguriță boia dulce
- 1/4 linguriță nucșoara
- 1/4 linguriță scorțișoară
- Sare și piper după gust
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- Lipii
Topping:
- roșii
- castraveți murați
- ceapă verde
Te-ar putea interesa și: Adevărul despre sucurile care nu conțin zahăr. Sunt sau nu bune pentru dietă. Concluziile ultimelor studii
Mod de preparare:
„1. Amestecați foarte bine carnea, ceapa, pătrunjelul și toate condimentele.
2. Întindeți puțină carne pe toată suprafața lipiei și apăsați foarte bine pentru a se lipi.
3. Încingeți uleiul de măsline și puneți lipia la prăjit cu partea de carne înspre tigaie.
4. După ce carnea este gătită și are o culoare maro, scoateți lipia pe o farfurie.
5. Decorați cu felii de roșie, castraveți murați, ceapă verde tocată și serviți cu sos tahina sau de iaurt. Poftă bună!”, a transmis Joseph Hadad pe rețelele de socializare, alături de un videoclip în care arată pas cu pas modul de preparare al rețetei sale.
View this post on Instagram
Totuși, dacă vrei să rămâi la friptura tradițională de vită, Joseph Hadad are și aici câteva sfaturi ideale. Spre exemplu, celebrul bucătar chef a dezvăluit care este cea mai fragedă parte din acest animal, pe care ar trebui să o pui pe grătar sau în tigaie, pentru a te bucura de cea mai bună experiență culinară.
„Fileul este cea mai fragedă carne din corpul unei vite. Este un mușchi subțire și macru, din care se obțin fripturi delicate. Merge bine făcut pe grătar sau în tigaie și gătit cu cât mai puține intervenții, astfel încât să fie gustul său pus în valoare, nu acoperit de marinade și multe condimente. Coastele, în schimb, merg foarte bine gătite la cuptor, în vreme ce ceafa de vită, este bogată în grăsime, și merge pregătită atât la cuptor, cât și pe grătar”, mai povestea Joseph Hadad pe blogul său, în urmă cu ceva timp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete