Chef Joseph Hadad, rețete delicioase cu pește. Sunt excelente pentru masa de Revelion
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad le propune fanilor săi două rețete pe bază de pește.

Toate gospodinele caută pentru masa de Revelion cea mai gutoasă rețetă de pește, care nu doar să fie consumat pentru prosperitate și belșug, ci să aducă și un plus de gust mesei festive. Astfel, chef Joseph Hadad a oferit două rețete excelente, în care peștele este „vedeta”. Mai mult, ele se pregătesc și foarte ușor acasă, indiferent de experiența pe care o ai în bucătărie. Așadar, prima opțiune excelentă este cea de doradă la cuptor, unde acesta sugerează și o garnitură pe măsură, care să completeze perfect preparatul.

„Dorada este unul din cei mai facili pești care se găsesc acum și în România. Este ușor de gătit, gustoasă și versatilă și o găsiți, fie proaspătă, fie congelată, în toate supermarketurile și pescăriile. Și cum mă știți mare fan al preparatelor pe bază de pește (cel puțin la două-trei zile eu consum pește), am zis să vă dau două rețete ușoare pentru a o pregăti acasă.

Doradă întreagă la cuptor

Dorada de 400-600 g se curăță bine și se pune sare în burta ei. Se adaugă 2-3 căței de usturoi zdrobiți în coajă, un fir de rozmarin și două de cimbru. De asemenea 2 felii de lămâi. Carnea se crestează pe ambele părți și se sărează. Totul se stropește cu ulei de măsline, și la exterior, și la interior. Se dă la cuptor, pusă pe hârtie pergament, la 200 grade pentru 20 minute. Va prinde o crustă delicioasă.

Este bine să o punem întreagă la cuptor pentru că oasele îi oferă un gust mai bogat.

Ca garnitură eu recomand o salată verde cu ceapă verde, ardei, roșii, mentă, pătrunjel, piper, sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Nu recomand asocierea cu carbohidrați. Dacă vreți neapărat, puteți mânca după jumătate de oră un orez negru, dar nu împreună pentru că este prea dur.”, scrie chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

VEZI și: Sarmalele, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr. Mihail: „Ajută la susținerea sistemului imunitar și a sănătății digestive”


Rețetă de file de doradă marocană

A doua rețetă este cea de doradă pregătită în oală, cu mai multe legume, într-o marinadă delicioasă. Pentru cel mai bun rezultat final, chef Joseph Hadad explică pas cu pas ce trebuie să faci, pentru a le pune celor dragi pe masa de Revelion un preparat excelent.

„Fie luați dorada întreagă și o filetați singuri, folosind oasele, capul și coada pentru a face o supă de bază de pește pe care să o folosiți altă dată, fie luați fileuri gata tăiate.

Pe fundul unei oale așezați câteva felii de roșii și ardei gras sau ardei capia, 2 felii de lămâi, 4-5 căție de usturoi zdrobiți, o lingură de coriandru tocat și una de pătrunjel tocat grosier.

Separat, într-un bol se amestecă 2 lingurițe de boia dulce și, dacă vă place iute, puteți adăuga și o jumătate de linguriță de boia iute, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, 1/2 linguriță de sare și se amestecă totul. Se unge peștele cu această marinadă și se așază peste legumele din oală. Se toarnă și marinada rămasă împreună cu 150 ml apă. Se pune capac și se lasă la foc mare 3-4 minute, iar apoi se dă focul mic și se mai lasă 30 minute.”, a continuat acesta.

Citește și: Rețeta de cozonaci a Gabrielei Cristea. Prezentatoarea TV a dezvăluit secretul culinar: „Dacă se ard cumva cozonacii să pui deasupra...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel