Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Toate gospodinele caută pentru masa de Revelion cea mai gutoasă rețetă de pește, care nu doar să fie consumat pentru prosperitate și belșug, ci să aducă și un plus de gust mesei festive. Astfel, chef Joseph Hadad a oferit două rețete excelente, în care peștele este „vedeta”. Mai mult, ele se pregătesc și foarte ușor acasă, indiferent de experiența pe care o ai în bucătărie. Așadar, prima opțiune excelentă este cea de doradă la cuptor, unde acesta sugerează și o garnitură pe măsură, care să completeze perfect preparatul.
„Dorada este unul din cei mai facili pești care se găsesc acum și în România. Este ușor de gătit, gustoasă și versatilă și o găsiți, fie proaspătă, fie congelată, în toate supermarketurile și pescăriile. Și cum mă știți mare fan al preparatelor pe bază de pește (cel puțin la două-trei zile eu consum pește), am zis să vă dau două rețete ușoare pentru a o pregăti acasă.
Doradă întreagă la cuptor
Dorada de 400-600 g se curăță bine și se pune sare în burta ei. Se adaugă 2-3 căței de usturoi zdrobiți în coajă, un fir de rozmarin și două de cimbru. De asemenea 2 felii de lămâi. Carnea se crestează pe ambele părți și se sărează. Totul se stropește cu ulei de măsline, și la exterior, și la interior. Se dă la cuptor, pusă pe hârtie pergament, la 200 grade pentru 20 minute. Va prinde o crustă delicioasă.
Este bine să o punem întreagă la cuptor pentru că oasele îi oferă un gust mai bogat.
Ca garnitură eu recomand o salată verde cu ceapă verde, ardei, roșii, mentă, pătrunjel, piper, sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Nu recomand asocierea cu carbohidrați. Dacă vreți neapărat, puteți mânca după jumătate de oră un orez negru, dar nu împreună pentru că este prea dur.”, scrie chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
A doua rețetă este cea de doradă pregătită în oală, cu mai multe legume, într-o marinadă delicioasă. Pentru cel mai bun rezultat final, chef Joseph Hadad explică pas cu pas ce trebuie să faci, pentru a le pune celor dragi pe masa de Revelion un preparat excelent.
„Fie luați dorada întreagă și o filetați singuri, folosind oasele, capul și coada pentru a face o supă de bază de pește pe care să o folosiți altă dată, fie luați fileuri gata tăiate.
Pe fundul unei oale așezați câteva felii de roșii și ardei gras sau ardei capia, 2 felii de lămâi, 4-5 căție de usturoi zdrobiți, o lingură de coriandru tocat și una de pătrunjel tocat grosier.
Separat, într-un bol se amestecă 2 lingurițe de boia dulce și, dacă vă place iute, puteți adăuga și o jumătate de linguriță de boia iute, 4 linguri de ulei de floarea soarelui, 1/2 linguriță de sare și se amestecă totul. Se unge peștele cu această marinadă și se așază peste legumele din oală. Se toarnă și marinada rămasă împreună cu 150 ml apă. Se pune capac și se lasă la foc mare 3-4 minute, iar apoi se dă focul mic și se mai lasă 30 minute.”, a continuat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete