Chiftele simple și gustoase- rețeta tradițională
Data publicării:
Chiftelele sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa românilor, atât calde, servite cu piure sau alte garnituri, cât reci, sub formă de aperitiv. De altfel, e greu să-ți imaginezi un platou cu aperitive asortate fără chiftele.

Iată cum prepari cele mai gustoase chiftele din carne de porc:

- 600 g carne de porc tocată

- 2 ouă medii

- 2 felii de pâine albă uscată (cca 100 g) înmuiată în lapte

- 2 caței de usturoi

- 1 ceapă mică albă/galbenă (cca 75 g după ce o curățăm și tocăm)

- 1 linguriță mică rasă de sare

- 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat

- 1 lingură plină mărar proaspăt tocat mărunt

- 1 lingură plină pătrunjel proaspăt tocat mărunt

- 1 linguriță cimbru uscat

- făină pentru tăvălit chiftelele

- ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare:

Punem feliile de pâine într-un vas adânc și le acoperim cu lapte. Le lăsăm să se înmoaie cca 10 minute. Cât timp feliile de pâine se înmoaie, tocăm carnea și o punem într-un vas. Adăugăm ouăle, cațeii de usturoi și ceapa, date prin răzătoarea cu găuri mici, mărarul, pătrunjelul, cimbrul uscat, sarea și piperul. Adăugăm și feliile de pâine, stoarse foarte bine, și frământăm carnea până când obținem o compoziție bine legată. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute. În acest fel, carnea va împrumuta aroma mirodeniilor, iar chifteluțele vor fi foarte gustoase. După repaus, cu mâinile în permanență umede, formăm chifteluțe mici, cam de mărimea unei nuci. Le tăvălim prin făină și le așezăm pe un tocător de lemn. Încălzim uleiul, după care prăjim chiftelele de porc, la foc moderat, cca 6 minute, câte 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Servim aceste delicioase chiftele de carne, calde sau reci. Sunt excelente și foarte pufoase!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne  chiftele  deliciu  rețetă  tradițional 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel