Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Iată cum prepari cele mai gustoase chiftele din carne de porc:
- 600 g carne de porc tocată
- 2 ouă medii
- 2 felii de pâine albă uscată (cca 100 g) înmuiată în lapte
- 2 caței de usturoi
- 1 ceapă mică albă/galbenă (cca 75 g după ce o curățăm și tocăm)
- 1 linguriță mică rasă de sare
- 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură plină mărar proaspăt tocat mărunt
- 1 lingură plină pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- 1 linguriță cimbru uscat
- făină pentru tăvălit chiftelele
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem feliile de pâine într-un vas adânc și le acoperim cu lapte. Le lăsăm să se înmoaie cca 10 minute. Cât timp feliile de pâine se înmoaie, tocăm carnea și o punem într-un vas. Adăugăm ouăle, cațeii de usturoi și ceapa, date prin răzătoarea cu găuri mici, mărarul, pătrunjelul, cimbrul uscat, sarea și piperul. Adăugăm și feliile de pâine, stoarse foarte bine, și frământăm carnea până când obținem o compoziție bine legată. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute. În acest fel, carnea va împrumuta aroma mirodeniilor, iar chifteluțele vor fi foarte gustoase. După repaus, cu mâinile în permanență umede, formăm chifteluțe mici, cam de mărimea unei nuci. Le tăvălim prin făină și le așezăm pe un tocător de lemn. Încălzim uleiul, după care prăjim chiftelele de porc, la foc moderat, cca 6 minute, câte 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă. Servim aceste delicioase chiftele de carne, calde sau reci. Sunt excelente și foarte pufoase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne chiftele deliciu rețetă tradițional