Carmen Brumă, dezvăluiri despre relația cu Mircea Badea. Secretul unei relații de peste două decenii
INGREDIENTE:
500 g carne tocată de pui
1 cartof ras
1 ceapă mare
1 morcov mare
1 legatură de părunjel
sare și piper după gust
4 ouă
200 g pesmet
200 g semințe susan
ulei pentru prăjit
MOD DE PREPARARE: Într-un bol se pune carnea tocată de pui. Peste carne se adaugă ceapa tocată mărunt sau dată pe răzătoare să fie mai fină, morcovul ras, cartoful ras și scurs de zeamă, 2 ouă, pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Se amestecă bine toate ingredientele ,apoi se potrivește compoziția cu sare și piper după gust, se adaugă 2 lingurițe de susan și se amestecă bine până ce toate ingredientele sunt bine omogenizate. Cele 2 ouă rămase se bat ca pentru omletă și se pun într-un vas separat, pesmetul se amestecă cu susanul și se dă deoparte. Cu mâna se modelează 20 de chifteluțe, pe care le trecem pe rând prin ou bătut, apoi le tăvălim prin pesmetul amestecat cu semințele de susan și le aplatizam ușor cu mâna să le dăm forma dorită. Se încinge o tigaie cu ulei sau o fripteuză și se prăjesc chifteluțele în baie de ulei, apoi se scot pe un șervețel de hârtie care va absorbi excesul de ulei. Dacă preferați varianta fără prăjire,așezați chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coaceți circa 35-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chiftele cu susan rețetă