Chisturile epidermice necanceroase, remedii RAPIDE care pot fi făcute acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Iată cum poți scăpa de chisturile epidermice chiar la tine acasă. 

Există momente în care umflăturile de sub pielea noastră pot fi greu de identificat. O umflătură vizibilă sub piele ar putea duce la o gamă largă de diagnostice diferite, inclusiv acnee, un furuncul, milia, o tumoare sau un chist.

 

Dacă sunteți îngrijorat de nodulul neidentificabil sau dacă vă provoacă durere, luați în considerare posibilitatea de a face o programare la medicul dumneavoastră sau la dermatolog pentru a identifica ce este și cum să îl tratați cel mai bine. Dacă sunteți sigur că umflătura este un chist, atunci să știți că nu trebuie să fie permanentă și că poate fi tratată.

 

Înainte de a încerca orice proces de extracție, ar fi bine să afli mai multe despre chisturi în general. Potrivit Healthline, un chist este o acumulare de țesut membranos care poate fi umplut cu aer, lichid sau alte substanțe, iar majoritatea sunt necanceroase. În plus, ați putea fi curioși să identificați ce tip de chist aveți, deoarece acest lucru vă poate da un indiciu cu privire la motivul pentru care a apărut în primul rând și la cea mai bună modalitate de a-l elimina.

 

Puteți trata un chist singur sau cu asistență medicală


Există mai multe modalități de a scăpa de chisturi. WebMD sugerează o varietate de metode de tratament, cum ar fi apăsarea unei cârpe calde și umede peste zonă pentru a o ajuta să se dreneze. De asemenea, puteți merge la medic pentru a-l drena sau aspira medical. Medicul dumneavoastră ar putea alege să injecteze chistul cu medicamente pentru a reduce umflătura sau să îl îndepărteze cu un tratament cu laser sau o intervenție chirurgicală minoră.

 

Cu toate acestea, rețineți că, odată ce v-ați tratat chistul, există probabilitatea ca acesta să revină - mai ales dacă ați scăpat de el pe cont propriu. Dacă chistul dumneavoastră este nedureros sau nu vă deranjează, puteți alege să nu faceți nimic. Și, în unele ocazii, un chist va dispărea de la sine.

 

Tratamentul unui chist poate fi făcut acasă sau poate necesita asistență medicală. Indiferent de metoda pe care o alegeți, Medical News Today împărtășește faptul că este important să păstrați pielea din jurul chistului curată pentru a preveni o infecție. Iar atunci când drenați cu atenție un chist sau dacă acesta se întâmplă pe neașteptate, asigurați-vă că îl îngrijiți cu mâinile curate pentru a împiedica răspândirea bacteriilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: chist  epidermic  sănătate  tratament 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles




pixel