CRBL a bifat a doua intervenție din viața sa în decurs de o lună, la 46 de ani: „Am trecut la etapa următoare. Viața este mult prea scurtă”/ Foto
În timp ce mâncați castraveții în salate, îi savurați cu hummus sau chiar vă pregătiți un pahar răcoritor de apă revigorantă cu castraveți, așa cum s-ar întâmpla la o zi de spa, s-ar putea să nu vă dați seama care sunt beneficiile pe care le bifați, odată cu aceste obiceiuri sănătoase, notează EatThis.
Specialiștii spun că există numeroase motive susținute de știință pentru care consumul de castraveți poate ajuta la optimizarea sănătății generale, iar unele dintre ele vă vor surprinde complet.
Așa că, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine impactul consumului acestei legume o să vă prezentăm în cele ce urmează cele mai importante beneficii susținute ale castraveților.
Castraveții sunt bogați nutrienți și conțin foarte puține calorii. O vitamină cu care aceștia sunt încărcați este vitamina K, care ajută la construirea și fortificarea oaselor puternice și sănătoase, potrivit cercetărilor. Există aproximativ 50 de micrograme de vitamina K într-un singur castravete. Acest lucru poate părea puțin, dar reprezintă peste 40% din valoarea zilnică.
"Castraveții pot ajuta la respirația urât mirositoare prin conținutul lor de apă, fibre și fotochimie. Ei sunt compuși din peste 95% apă, ceea ce îi face un aliment hidratant. Gura uscată este o cauză comună a respirației urât mirositoare, deoarece saliva ajută la spălarea bacteriilor din gură. Când ești deshidratat, gura ta produce mai puțină salivă, ceea ce poate duce la respirație urât mirositoare. Consumul de castraveți poate ajuta la hidratarea gurii, crescând producția de salivă și ajutând la spălarea bacteriilor.", spun cercetătorii.
Un studiu din 2017 a arătat o scădere a tensiunii arteriale pentru persoanele care au consumat suc de castraveți. Deși dimensiunea eșantionului a fost mică, doar 20 de participanți cu vârsta de 60 de ani sau mai în vârstă cu tensiune arterială ridicată, concluziile au fost foarte pro castraveți. Participanții au băut un castravete amestecat în apă de două ori pe zi, timp de șapte zile. Studiul a arătat un "efect semnificativ" al sucului de castraveți asupra scăderii tensiunii arteriale în grupul de vârstă respectiv, motiv pentru care trebuie să-i includem chiar de acum în smoothie-uri.
Atunci când încercați să evitați diabetul, cel mai bine este să începeți să vă ajustați dieta: evitați carbohidrații foarte procesați, renunțați la băuturile zaharoase și limitați carnea roșie. Pe lângă aceste alegeri alimentare, este important să începeți să consumați mai multe alimente cu un indice glicemic scăzut. Castraveții au un indice glicemic de 15, ceea ce îl face un aliment cu un număr relativ scăzut.
5. Mențin hidratarea
Tot ce aveți nevoie pentru a fi mai hidratați este consumul a câteva felii de castravete, întrucât sunt o sursă foarte bună de hidratare.
Potrivit unui studiu realizat în rândul populației franceze și britanice, castraveții sunt compuși în proporție de peste 95% din apă.
"Aceștia pot contribui la aportul zilnic global de lichide și vă pot menține hidratat pe tot parcursul zilei, iar corpul dumneavoastră funcționează optim", spun specialiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii castraveti sănătate
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...