Cinci boli pe care le previi dacă bei suficientă apă
Data publicării:
Consumul de apă, acest gest atât de simplu și cotidian, este un instrument puternic de prevenire a bolilor. O hidratare insuficientă crește oboseala și reduce atât concentrarea, cât și performanța fizică.

Hidratarea zilnică este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru. Este indispensabilă. În cazul unui adult sănătos, o deshidratare de 2,8% din greutatea corporală implică o scădere a concentrației, a performanței fizice, a memoriei pe termen scurt și o creștere a oboselii și durerilor de cap.

Bea apă, acest gest atât de simplu și cotidian, este o armă puternică de prevenire a bolilor. Consumul de apă ne ajută să rămânem sănătoși. Dar există anumite afecțiuni care sunt foarte sensibile la apă; adică, hidratarea ne ajută în mod special în aceste cazuri.

Iată cinci boli pe care le putem preveni (în mare măsură) dacă bem suficientă apă:

Astmul și alergiile

Igiena corectă și consumul de apă ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii acute. Dacă ne hidratăm insuficient, lipsa de fluide stimulează producerea de secreții și îngustează căile respiratorii. Aceste condiții pot duce la un atac de astm la persoanele predispuse la această boală. De asemenea, persoanelor care suferă de alergii sezoniere li se recomandă să își crească puțin consumul de apă pentru ca mucusul să se dilueze corect și să se dreneze sinusurile. Nu vor preveni răspunsul alergic, dar pot alina simptomele și disconfortul.

Performanța cognitivă

Creierul nostru are nevoie de exercițiu mental, desigur, dar și de hidratare. Hidratarea cu apă îmbunătățește performanța cognitivă. O scădere de doar 2% a apei din corpul nostru poate cauza pierderi temporare de memorie și o scădere semnificativă a atenției. În acest sens, dovezile științifice arată că deshidratarea are repercusiuni asupra performanței intelectuale. Studiile arată că deshidratarea provoacă o scădere a capacității de concentrare și o diminuare a memoriei pe termen scurt și a performanței memoriei de lucru.

Hipertensiune

Nu, consumul de apă nu reduce tensiunea arterială, dar ajută. Sau, mai bine spus, lipsa de apă poate avea consecințe asupra hipertensiunii. Deshidratarea face să crească concentrația de sodiu și vasele de sânge să se contracteze pentru a reține volumul de sânge necesar. Când vasele de sânge se contractă, aceasta creează tensiune în artere și, prin urmare, crește tensiunea arterială. Consumul suficient de apă și o alimentație sănătoasă ajută la menținerea sistemului cardiovascular în condiții optime.

Artrita reumatoidă

În artrita reumatoidă, membrana care protejează articulațiile se inflamează, cauzând durere, inflamație și rigiditate. Deși consumul de apă nu va preveni necesitatea de a lua medicamente antiinflamatoare, acesta va îmbunătăți condiția pacientului. Cei care suferă de artrită reumatoidă se pot simți mai bine dacă beau multă apă zilnic. Hidratarea corespunzătoare menține cartilajele și articulațiile lubrifiate, reducând frecarea care cauzează durerea. În plus, consumul de apă ajută la eliminarea excesului de acid uric, care, atunci când se acumulează, agravează inflamația.

Infectii urinare

Pentru a ajuta organismul nostru să prevină pătrunderea bacteriilor, este esențial să ne hidratăm corespunzător. Consumul de multă apă va crește producția de urină, care va elimina bacteriile și va optimiza funcția vezicii urinare. Astfel, vom preveni apariția infecțiilor tractului urinar.

În același timp, vezica urinară are nevoie de apă pentru ca fibrele musculare ale acestui organ să își poată îndeplini funcția. Consumul a șase până la opt pahare de apă pe zi poate ajuta la menținerea vezicii urinare și a tractului urinar sănătoase și libere de bacterii, scrie 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate

Cinci boli pe care le previi dacă bei suficientă apă

Consumul de apă, acest gest atât de simplu și cotidian,...



Connect-R

Connect-R zguduie internetul. Ce-a putut să zică. Rămâi mască

Makaveli

Makaveli, clipe de șoc. A fost luat cu targa. Ce diagnostic i s-a pus

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Cătălin Măruță, înlocuit în emisiunea sa. Adevăratul motiv pentru care o altă vedetă cunoscută i-a luat locul la Pro TV

ALEX MAKAVELI

Anca Alexandrescu - Victor Ciutacu, scandal din cauza lui Makaveli

Sursă foto: Captură foto Instagram Claudia Puican

Claudia Puican, pusă la zid după ce a anunțat că este însărcinată cu Armin Nicoară. Ce comentariu a primit în mediul online: „Cum ai putut să faci un copil cu un astfel de om”

Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Cum a reacționat Alexia Eram după ce Mario Fresh i-a cerut iertare public. Fiica Andreei Esca nu s-a abținut / Foto

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu'”

Motivul pentru care Raluca Tănase nu a avut voie să vorbească cu sora ei. Denisa Tănase a rupt tăcerea: „Nu am putut comunica așa cum o făceam înainte”

Captură video: Prima TV. Sursa foto: Alex Dobrescu, Facebook

Cristina Cioran a răbufnit, după ce a fost criticată că îl va face tată din nou pe Alex Dobrescu: „Acum înțelegeți de ce nu am zis nimic? E foarte greu”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Claudia Puican și Armin Nicoară au aflat sexul bebelușului! Ce nume special au ales pentru primul lor copil: „Al doilea nume va fi...”

Sursă foto: Freepik

Patru zodii primesc un semn puternic de la Univers pe 18 decembrie. Vezi dacă te afli printre ele

Captură foto: Facebook/Vlad Petreanu

Demisie șoc la Europa FM! Vlad Petreanu și-a anunțat retragerea după 12 ani de matinal

Sursa foto: Andreea Marin, Instagram

Violeta Bănică, surprinsă în timp ce se săruta cu iubitul ei! Cum a reacționat Andreea Marin după ce a văzut fotografia cu fiica sa pe internet




Cinci boli pe care le previi dacă bei suficientă apă

Consumul de apă, acest gest atât de simplu și cotidian,...

pixel