Cinci fructe pe care le poți consuma la cină. Te vor ajuta să adormi și să slăbești
Data publicării:
În orice dietă variată și echilibrată, fructele și legumele nu trebuie să lipsească, și, deși toate fructele sunt ideale, nu toate oferă aceleași beneficii, așa că este bine să știm care ne pot ajuta dacă avem un obiectiv specific.

Într-o dietă variată și echilibrată, legumele nu trebuie să lipsească, dar nici fructele, care sunt bogate în nutrienți, sărace în calorii și foarte sănătoase.

Deși cunoaștem multele beneficii pe care fructele le aduc sănătății noastre, nu știm tot ce pot face pentru noi. Unele fructe sunt ideale pentru a ne ajuta să adormim, de exemplu datorită conținutului lor de triptofan, care ajută la producerea melatoninei și serotoninei. Melatonina ajută la reglarea ciclului de somn-veghe, iar serotonina reglează apetitul, somnul, starea de spirit și durerea.

Fructele care te vor ajuta să adormi și să slăbești

Deși se vorbește mult despre faptul că fructele nu ar trebui consumate noaptea pentru că îngrașă, merită subliniat că niciun aliment în sine nu are capacitatea de a ne îngrășa sau de a ne ajuta să slăbim. Totul depinde de un ansamblu de factori care trebuie luați în considerare, mai ales dacă dorim să slăbim. De aceea este atât de important să apelăm la specialiști dacă urmărim acest scop, deoarece altfel riscăm să fim influențați de informații neadevărate.

Este adevărat că unele fructe au un indice glicemic mai mare decât altele, așa că este bine să le prioritizăm pe cele cu indice glicemic mai scăzut. În acest fel, profităm de efectul lor de sațietate, comun tuturor fructelor, și evităm un aport mare de zaharuri, pe care noaptea nu le putem arde. În plus, datorită caracteristicilor lor, unele fructe sunt ideale pentru a ne ajuta să adormim, cum ar fi următoarele:

Cireșe: Dacă cauți un desert ideal pentru a completa o cină variată, nimic nu este mai bun decât un pumn de cireșe bine spălate, datorită conținutului lor ridicat de melatonină și triptofan, pe lângă faptul că sunt un puternic antioxidant. Soiurile mai acre vor da rezultate mai bune.

Căpșuni: Sursă de vitamina C, căpșunile sunt cunoscute și pentru stimularea sistemului imunitar, sunt antioxidante și ajută la îmbunătățirea tulburărilor de somn. De asemenea, conțin melatonină, așa că pot fi un aliat excelent înainte de culcare.

Kiwi: Bogat în vitamina C, vitamina B9 și serotonină, care poate contribui la favorizarea somnului, nu doar pentru a adormi mai repede, ci și pentru a avea un somn mai profund și mai odihnitor. Trebuie consumat cu cel puțin două ore înainte de culcare pentru a fi eficient.

Ananas: Consumul de ananas crește producția de melatonină și, datorită bromelinei pe care o conține, favorizează digestia, ajutând astfel la evitarea disconfortului care uneori ne împiedică să adormim. Are, de asemenea, un efect drenant, ajutând la reducerea senzației de balonare la sfârșitul zilei.

Portocale: Pot crește melatonina, dar favorizează somnul și datorită vitaminei B, care reduce anxietatea și depresia, îmbunătățește regularitatea ciclului de somn-veghe și ajută la sinteza serotoninei, dopaminei și GABA, principalul neurotransmițător care promovează somnul în creier.

Sfaturi pentru a dormi bine

Aproape toată lumea, la un moment dat în viață, se poate confrunta cu probleme de somn. Dacă este ceva ocazional, există multe sfaturi și trucuri pe care le putem urma pentru a facilita somnul, cum ar fi, de exemplu, să avem un program regulat, atât pentru ora de culcare, cât și pentru ora de trezire. Fă exerciții fizice în timpul zilei, limitează consumul de cofeină și alcool, și redu durata somnului de după-amiază.

Nu este bine să stai în pat fără să poți adormi. Mai bine te ridici și faci altceva, ceva liniștit, cum ar fi cititul unei cărți, pentru a încerca din nou mai târziu. Este important să avem grijă de mediul în care dormim, optând pentru un pat confortabil, într-o cameră răcoroasă și întunecată, cât mai liniștită posibil și unde să nu putem vedea ceasul, evitând astfel să fim conștienți de trecerea timpului și de faptul că mai avem puțin timp de odihnă, relatează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Raluca Pastramă rupe tăcerea, după trei ani de la divorț. Ce acuzații grave îi aduce lui Pepe, în plin război pentru custodia fetițelor

Captură video: YouTube/Xtra Night Show

Reacția lui Cătălin Botezatu, după ce Dan Capatos l-a întrebat despre copiii săi. Mara Bănică l-a provocat să dezvăluie numărul exact

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

„Hai că nu ne-am născut ieri. Am văzut și noi”. Teo Trandafir nu s-a abținut și l-a luat la rost pe Jador. Cum a reacționat cântărețul de manele / Video

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop 14 - 20 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea mare succes profesional

Captură video: TikTok/tikinights

Oana Radu, surprinsă cu un cadou neașteptat de la noul iubit. Câți bani a scos din buzunar Șerban Balaban pentru a o face fericită pe artistă

Sursă foto: Anca Țurcașiu/Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri despre relația cu noul său iubit: „Am divorțat amândoi și ne-am regăsit”

Captură video: TikTok/Jador

Jador și Oana Ciocan se căsătoresc! Când va avea loc marele eveniment și cine sunt nașii: „Mă însor cu ea! Am știut din prima zi că o să fie nevasta mea” / Video

Sursă foto: Captură video YouTube „Vocea României”

Ionuţ Hanțig i-a impresionat pe jurații de la Vocea României și a întors toate scaunele: „Ești special cu totul”

Sursă foto: Captură foto Instagram Medana Oprea

Soția lui Alin Oprea, acuzată că merge la vrăjitoare. Medana a dat cărțile pe față și a spus care este, de fapt, adevărul

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Susa foto: Ozana Barabancea, Spectacola

Ozana Barabancea, înșelată de fostul soț cu cea mai bună prietenă. Abia acum s-a aflat ce i-a spus femeia înainte să înceapă relația: „Mi-a zis foarte vulgar” / Video

Sursa foto: Simona Trașcă, instagram

Simona Trașcă, dezvăluiri despre fiul ei, inginer în Canada. Cum se înțelege vedeta cu nora




pixel