Cinci lucruri pe care trebuie să le faci dimineața, pentru a slăbi mai repede
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva obiceiuri care te pot ajuta în procesul de slăbire.

Pentru a face ca fiecare dimineață să conteze în procesul tău de pierdere în greutate, trebuie să ai în vedere câteva obiceiuri solide pe care să le respecți pe termen lung. Călătoria poate fi dificilă uneori, însă, dacă dorești să accelerezi progresul, trebuie să ai o disciplină pusă la punct și o rutină ceva mai atent construită, notează EatThis. Așadar, iată câteva obiceiuri pe care trebuie să le faci dimineața, pentru a-ți ajuta organismul în procesul de slăbire.

Bea un pahar de apă 

Creșterea cantității de apă pe care o bei în fiecare zi îți poate sprijini eforturile de pierdere în greutate - așa spun cercetările! De exemplu, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical and Diagnostic Research, participanții care au băut aproximativ două pahare de apă cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină au scăzut în greutate și au înregistrat o scădere a scorului indicelui de masă corporală (IMC).

Specialiștii spun că a bea un pahar de apă la prima oră a dimineții este o mișcare inteligentă. "Când vă treziți dimineața, este posibil să fiți deshidratat, așa că hidratarea cu un pahar de apă este o idee excelentă. De asemenea, este posibil să credeți că vă este foame, dar de fapt vă este doar sete. Și dacă apa simplă este prea monotonă pentru tine, ia în considerare adăugarea de lămâie proaspătă sau mentă în paharul tău.”, spun specialiștii.

Citește și: Alimentele anti-foame. Mihaela Bilic: Șapte idei dietetice și sățioase

Adăugă la micul dejun alimente pline de proteine

Dacă vă începeți micul dejun cu un aliment plin de proteine, cum ar fi ouăle, iaurtul sau untul de nuci, vă veți simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, va ajuta la "stabilizarea zahărului din sânge", potrivit specialiștilor. Aceasta este cea mai bună rețetă pentru pierderea în greutate!


Cercetările susțin cât de importante pot fi proteinele în călătoria ta de slăbire. O mulțime de studii clinice au dezvăluit că sporirea aportului de proteine, adică mâncatul mai mult decât doza recomandată, te poate ajuta să pierzi în greutate și să-ți îmbunătățești compoziția corporală generală prin scăderea masei de grăsime.

 

Include și fructe dimineața

Fructele sunt un aliment foarte important de adăugat la rutina de dimineață, având în vedere că sunt pline de antioxidanți și fibre. 

Un studiu publicat în Annals of Internal Medicine arată că ridicarea la 30 de grame a cantității de fibre pe care o consumați zilnic poate scădea tensiunea arterială și vă poate ajuta să pierdeți în greutate.  

Poate te interesează și: Cum obții silueta lui Kim Kardashian. Este sau nu posibil acest lucru: „Oricât de mult sport faci și orice dietă ții...”

Consumă cereale integrale

Dacă crezi că toți carbohidrații sunt răi, mai gândește-te o dată. 

"Cerealele integrale, cum ar fi fulgii de ovăz sau pâinea integrală, conțin fibre și substanțe nutritive și te ajută să te menții satisfăcut. Nu trebuie să vă temeți de carbohidrați", subliniază specialiștii.

 

Mergi în aer liber pentru o plimbare

Acesta este un obicei uimitor și inteligent pe care trebuie să îl adopți dacă dorești să pierzi în greutate și să începi ziua cu mintea limpede. 

"Pierderea în greutate prin mersul pe jos este foarte bine cunoscută. Mai mult, mersul pe jos arde calorii, ajută la menținerea oaselor puternice și este excelent pentru starea ta de spirit.", mai spun specialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: nutritie  obiceiuri  sănătate  sfaturi  slabit 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel