Cinci obiceiuri alimentare ce pot preveni bolile de inimă. Care sunt sfaturile specialiștilor
Data actualizării:
Data publicării:
Specialiștii au identificat câteva obiceiuri alimentare care îți pot ține inima sănătoasă.

Grija pentru inima ta a fost întotdeauna importantă. Dar, din moment ce bolile de inimă continuă să fie principala cauză de deces în SUA, se pare că trebuie să se facă mai mult eforturi atât la nivel social, cât și individual. Deși pot exista anumiți factori care nu pot fi controlați de noi, cum ar fi genetica, accesul la o alimentație mai sănătoasă și pandemia COVID-19 în curs de desfășurare, există alegeri de stil de viață care pot fi făcute zilnic pentru a contribui la reducerea riscului de boli de inimă. Există chiar și obiceiuri alimentare pe care le puteți adopta și care vă pot salva inima, potrivit EatThis

Acești factori pot varia de la o persoană la alta, dar mulți dintre ei pot fi direct legați de dietă și nutriție, cum ar fi greutatea, colesterolul, nivelul de glucoză și nivelul tensiunii arteriale. Acest lucru subliniază importanța dezvoltării unor modele alimentare utile ca modalitate de a avea grijă de inima dumneavoastră și de a preveni bolile.

Doctorii au identificat astfel cinci pași dietetici simpli pe care îi putem implementa în rutina noastră zilnică și care ne pot ajuta să avem o inimă mai sănătoasă și să reducem riscul de boli de inimă.

Citește și: Dieta cu dulciuri. Cum să mănânci desertul fără să te îngrași. Bilic: „Îngrașă mai puțin decât dacă e consumat ca o ...”

Adoptă o dietă bogată în fructe și legume

Un pas util pentru a începe cu dieta ta sănătoasă este să te întrebi câte porții de fructe și legume crezi că integrezi zilnic în alimentație, deoarece aceste alimente aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea inimii tale.

"Dietele bogate în fructe și legume pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă prin furnizarea de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții. Multe fructe și legume conțin niveluri ridicate de vitaminele C și E, cunoscute ca având proprietăți antioxidante. În plus, fructele și legumele sunt bogate în potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Deși fructele conțin cantități mari de zahăr, fibrele din fructe încetinesc rata de absorbție a zahărului, ceea ce vă ajută să evitați nivelurile ridicate de zahăr, mai ales în comparație cu sucurile de fructe.", spun specialiștii. 

Te poate interesa și: Legumele care reduc oboseala și au efecte miraculoase asupra sănătății: „Trebuie consumate de câteva ori pe săptămână”

Integrează cereale integrale în alimentația ta

Consumul de cereale integrale în loc de cereale rafinate, atunci când puteți, este un pas important în îngrijirea sănătății inimii. Principala diferență între cerealele integrale și cele rafinate este că cerealele integrale au încă toate părțile cerealelor în stare intactă, ceea ce înseamnă că fibrele și nutrienții sunt încă acolo. Cerealele rafinate, cum ar fi pastele albe și pâinea albă, sunt fabricate prin îndepărtarea tărâțelor și a germenilor din cereale și, odată cu acestea, a majorității fibrelor și nutrienților benefici.

"Cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă, și conțin vitaminele esențiale B și E, magneziu și seleniu", continuă specialiștii. 

VEZI și: Cinci lucruri banale pe care le poți face zilnic pentru a pierde kilogramele în plus

Limitează grăsimile saturate și trans

"Grăsimile saturate și trans pot crește nivelul colesterolului LDL (rău) și cresc riscul de boli de inimă. Prin limitarea aportului de grăsimi saturate care se găsesc în carne și produse lactate și prin evitarea grăsimilor trans care se găsesc în alimentele procesate, puteți contribui la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă.", continuă specialiștii. 

Consumă pește de două ori pe săptămână

"Peștele, cum ar fi somonul, tonul și sardinele, este bogat în acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă, ajutând la scăderea trigliceridelor, la reducerea inflamației și la scăderea tensiunii arteriale. Consumul de pește de două ori pe săptămână vă poate ajuta să atingeți aportul recomandat al acestor acizi grași esențiali.", mai spun doctorii. 

Există vești bune și pentru cei care urăsc fructele de mare sau pentru cei care au o alergie. Dacă nu puteți îndeplini cantitatea recomandată de pește pe săptămână, puteți încerca întotdeauna să luați suplimente de omega-3 sub formă de pastile. Cu toate acestea, asigurați-vă că discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga un nou supliment la rutină.


Cina trebuie să fie luată devreme

Ultimul obicei alimentar care îți salvează inima, și care poate fi aplicat la orice cină, indiferent de ce conține, este să nu iei ultima masă la o oră târzie. Acest lucru vă poate ajuta să vă gestionați greutatea, ceea ce vă va ajuta, la rândul său, să aveți grijă de sănătatea inimii.


"Un studiu recent a concluzionat că luarea mesei mai devreme a ajutat la evitarea creșterii în greutate. Atunci când luați cina devreme, permiteți organismului să folosească excesul de glucoză în loc să o stocheze sub formă de grăsime.", au conchis specialiștii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  dietă  inima  sănătate 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”




Cel mai bun aliment. Dr. Mihail: Îl poți consuma zilnic

Dr. Mihail a dezvăluit care este alimentul pe care ar...

pixel