Cine nu ar trebui să bea NICIODATĂ bere. Avertismentul medicilor
Data actualizării:
Data publicării:
Fie că vă îndreptați spre bar după o săptămână lungă la serviciu sau pur și simplu doriți să deschideți o sticlă într-o zi călduroasă, berea face parte din rutina obișnuită a multor oameni. Cu toate acestea, berea nu este pentru toată lumea - și nu doar cei cărora nu le place gustul ar trebui să renunțe la acea sticlă. Citește mai departe pentru a descoperi șase tipuri de persoane care nu ar trebui să bea niciodată bere, potrivit unui medic.

Persoane cu antecedente de diabet sau prediabet

Atunci când deschidem o sticlă de bere, rareori ne gândim la conținutul de zahăr. Deși lista de ingrediente nu menționează întotdeauna zahărul ca ingredient, acesta este creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.
"Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos", spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai.

Persoanele care încearcă să slăbească sau care sunt supraponderale

Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, ar fi bine să stați departe de această băutură alcoolică populară. "Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă", spune Kung.

Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 500 de mililitri - adică aproximativ 16,9 uncii - cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de be

e cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.

Persoanele cu sensibilitate cunoscută la gluten sau cu antecedente de boală celiacă

Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive. "Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale", spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.

Persoanele cu antecedente de sindrom de colon iritabil (IBS)

Problemele de stomac nu sunt amuzante pentru nimeni, mai ales pentru cei care suferă de sindromul intestinului iritabil. "Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți", spune Kung.

Persoanele cu antecedente de boală hepatică cronică sau ciroză hepatică

În timp ce consumul de bere poate părea o idee bună după o săptămână lungă, dacă suferiți de boli de ficat sau ciroză, veți dori să stați departe. "Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice", spune Kung.

Pacienți cu antecedente de arsuri la stomac

Poate că știi că trebuie să eviți alimentele acide sau bogate în grăsimi atunci când vine vorba de prevenirea arsurilor la stomac, dar, potrivit lui Kung, și berea ar trebui adăugată la această listă. "Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac.", potrivit eatthis.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   bere  sănătate 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel