Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Atunci când deschidem o sticlă de bere, rareori ne gândim la conținutul de zahăr. Deși lista de ingrediente nu menționează întotdeauna zahărul ca ingredient, acesta este creat în mod natural atunci când boabele sunt fermentate de drojdie.
"Berea poate induce rapid o creștere a glicemiei pacientului sau, în stare de post, poate provoca o creștere rapidă a insulinei și poate cauza hipoglicemie, ceea ce este, de asemenea, periculos", spune Dr. Jonathon Kung, medic gastroenterolog la Mount Sinai.
Dacă vreți să pierdeți câteva kilograme, ar fi bine să stați departe de această băutură alcoolică populară. "Berea este încărcată cu între 100 și 200 de calorii, cu o valoare nutritivă redusă", spune Kung.
Potrivit unei cercetări publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 500 de mililitri - adică aproximativ 16,9 uncii - cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit zilnic de calorii necesar pentru pierderea în greutate. Schimbați sticla de be
e cu o sticlă de apă pentru a economisi acele calorii goale.
Cei care urmează o dietă fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la apariția unor viitoare probleme digestive. "Berea conține adesea gluten care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ceea ce duce la simptome gastrointestinale", spune Kung. Există beri fără gluten care pot fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.
Problemele de stomac nu sunt amuzante pentru nimeni, mai ales pentru cei care suferă de sindromul intestinului iritabil. "Berea cauzează adesea balonare, gaze, diaree și, uneori, dureri abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau prin faptul că provoacă retenție de lichide la unii pacienți", spune Kung.
În timp ce consumul de bere poate părea o idee bună după o săptămână lungă, dacă suferiți de boli de ficat sau ciroză, veți dori să stați departe. "Berea este alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în cadrul cirozei, hepatitei virale sau a unei boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la un declin al funcției hepatice", spune Kung.
Poate că știi că trebuie să eviți alimentele acide sau bogate în grăsimi atunci când vine vorba de prevenirea arsurilor la stomac, dar, potrivit lui Kung, și berea ar trebui adăugată la această listă. "Se știe că berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior (care separă stomacul de esofag), ceea ce are ca rezultat mai mult acid care se inversează în esofag, ceea ce duce la simptome de arsuri la stomac.", potrivit eatthis.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: bere sănătate
Anca Hâncu, doctor în...