Cine nu are voie să mănânce banane sub nicio formă. Multe persoane nu știu asta
Data publicării:
Chiar dacă bananele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale și oferă numeroase beneficii sănătății, există circumstanțe specifice în care este necesar să moderați consumul sau să îl evitați complet pentru a preveni complicațiile.

Fructele sunt alimente esențiale în dieta noastră, mai ales dacă ne dorim să avem grijă de sănătatea noastră. Sunt alimente răcoritoare, pline de vitamine și minerale, și există atât de multe fructe din care să alegem, încât aproape oricine poate găsi un fruct care să devină preferatul său.

În mod special, banana generează adesea o anumită controversă în jurul său. Se recomandă să nu fie consumată pe stomacul gol sau să fie evitată atunci când vrem să pierdem în greutate, dar adevărul este că este un fruct ideal pentru orice persoană. Cu toate acestea, este important să ținem cont de acele cazuri specifice în care consumul de banane ar trebui moderat, precum și de acele cazuri în care nu este deloc recomandat.

Care sunt beneficiile bananei

Banana este un fruct sărac în calorii și proteine, și bogat în carbohidrați. Acestea variază în funcție de maturitatea fructului: când este mai verde, are o proporție mai mare de amidon, dar cele mai coapte conțin zahăr, fructoză și glucoză. Se remarcă conținutul de potasiu și magneziu, vitamina B6 și vitamina C. Este considerată, de asemenea, o sursă naturală de fibre. Potasiul contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, motiv pentru care banana este adesea considerată un fruct cardioprotector. Datorită vitaminelor pe care le conține, ajută la protejarea și întărirea sistemului imunitar, reducând oboseala.

Se spune adesea că banana este un fruct care îngrașă, lucru care nu este adevărat, deoarece nu oferă mai multe calorii decât alte fructe (fără a lua în considerare faptul că nu există niciun aliment care să ne facă să îngrășăm sau să slăbim de la sine). De asemenea, se spune că poate fi dificil de digerat, lucru adevărat doar în cazul bananelor verzi. O banană coaptă nu ar trebui să fie dificil de digerat.

Contraindicațiile acestui fruct

La fel ca în cazul tuturor fructelor, consumul de banane este recomandat în aproape toate situațiile, cu excepția cazului în care persoanele sunt intolerante sau prezintă alergie la acest fruct și, evident, nu ar trebui să îl consume. Deși are numeroase beneficii, așa cum am văzut, consumul excesiv este descurajat, în special în unele cazuri specifice. De exemplu, datorită conținutului său de potasiu, nu este recomandat în cazul persoanelor cu insuficiență renală. Deoarece rinichii funcționează necorespunzător, ar putea cauza o acumulare toxică a nivelului de potasiu din sânge.

De asemenea, nu se recomandă consumul excesiv la persoanele care suferă de constipație, în special dacă fructul este puțin copt. Acest lucru se datorează cantității mari de fibre pe care îl conține, care ar putea cauza disconfort, balonare sau gaze. Acesta este același motiv pentru care se recomandă consumul moderat în cazurile de sindrom de intestin iritabil. Consumul moderat este recomandat și în cazul persoanelor diabetice, datorită conținutului său de carbohidrați, cum ar fi fructoza. În acest caz, se recomandă de obicei să se opteze pentru banane care încă nu sunt coapte, deoarece acestea au un indice glicemic mai mic, notează 20minutos.es.

Nu este recomandat consumul de banane la persoanele predispuse la migrene, deoarece conțin tiramină. Desigur, dacă aveți întrebări, medicul sau specialistul va fi cel mai în măsură să vă sfătuiască dacă să consumați sau nu banane și în ce cantitate. 


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"

Totul celor mai bine îmbrăcați politicieni/ colaj foto Spectacola/ captură TV

Cel mai tare top al politicienilor - bine și rău îmbrăcați: Ciolacu, Ciucă, Simion și alți lideri. Cine a ieșit pe primul locpixel