Ciorbă "de burtă" de post. Rețeta simplă și gustoasă care se prepară la mănăstire: „Acesta e primul secret”
Data publicării:
Iată o variată delicioasă de ciorbă, pe care o poți savura în Postul Paștelui.

Chiar dacă pare că lista de variante a rețetelor de post este una mult mai restrânsă, decât în cazul preparatelor de dulce, trebuie să știi că aproape orice variantă ce conține lapte, ouă sau carne poate fi adaptată, iar asta ne propunem să-ți dezvăluim și noi astăzi. Astfel, dacă ți-e poftă în Postul Paștelui de o ciorbă tradițională de burtă, există o opțiune la fel de gustoasă pe care o poți prepara de post. Mai jos vei găsi o rețetă autentică preparată chiar la mănăstiri, astfel încât gustul final va fi unul cât se poate de delicios.

 

Ingrediente:

500 g ciuperci pleurotus
1/2 țelină
1 păstârnac
3 morcovi
10 căței usturoi
1 ardei kapia
1 ceapă
50 g caju
ulei de măsline
3 gogoșari în oțet
3 litri apă
2 frunze dafin
10 boabe piper negru

Mod de preparare:

„În primă fază, luăm aceste ciuperci, le scoatem cotoarele și le tăiem în așa fel încât să pară că sunt burtă, foarte subțiri, este o ciorbă de post foarte gustoasă. Sunt foarte multe rețete care folosesc ciupercile ca ingredient principal, dar folosesc smântână și ou, deci nu este vegană și de post. Noi facem o smântână de caju. 

Într-o oală cu apă, care e la fiert, se pun 2 frunze de dafin, 10 boabe de piper negru și puțină sare. Acesta e primul secret pe care o să vi-l spun. Sarea la fiert se pune după ce fierbe apa, pentru că dacă se pune înainte, procesul de fierbere este mai îngreunat. Astfel, nu veți consuma foarte mult gaz. O să punem trei morcovi întregi în oală, pentru că o să-i scoatem, ciupercile, după care tăiem păstârnacul cubulețe mici, după care se adaugă și el în oală. Se taie și ardeiul kapia și vor sta la fiert 15 minute. Pun și țelina și putem da drumul la foc.”, spune preotul care realizează rețeta delicioasă.

VEZI și: Adevărul despre pâine. Aceasta este, de fapt, cea mai sănătoasă opțiune: „Putem să o facem simplu și acasă”

Cum oferi culoare ciorbei tale de post

Pentru ca ciorba ta să obțină acea culoare frumoasă, este nevoie să urmezi doi pași simpli. Unul face referire la crearea unui gen de bulion, iar altul la prepararea „smântânii” de post. 

„Scoatem morcovul, mai lăsăm puțin celelalte legume. Unul dintre ei îl tocăm cubulețe și îl punem într-o tigaie, iar pe ceilalți doi îi tăiem bucăți și îi băgăm la blender, pentru a face o pastă. Tocăm și 3 gogoșari și facem o pastă într-un blender. Aceasta se pune într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline, timp de 15 minute, astfel capătă un gust special. 

Nucile de caju se pun de obicei de seara la înmuiat. După ce s-a călit, pasta se adaugă în oala de ciorbă și deja s-a colorat foarte frumos, o mai lăsăm 5 minute să fiarbă împreună.”, a continuat acesta.

Citeșt eși: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos

De asemenea, preotul spune că nucile de caju umflate se pun într-un blender, unde se adaugă cățeii de usturoi și un pahar de apă și se omogenizează totul bine. Vei obține un fel de smântână care se adaugă la final, în oala de ciorbă de pe foc.

„Ciorba noastră este gata și e foarte bună.”, a încheiat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel