Ciorbă de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paști
Data publicării:
Ciorba de miel este un preparat delicios, potrivit pentru mama de Paști. 

INGREDIENTE: 

  600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept);

măruntaie de miel;

o legătură ceapă verde;

100 g morcovi,

100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină;

o țelină;

50 grame unt;

500 ml borș;

200 ml smântână;

un gălbenuș de ou; pătrunjel și leuștean verde

MOD DE PREPARARE:

Carnea se spală bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare sau cu vegeta. După ce se strânge bine spuma se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă. Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne. Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie. Carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se taie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântână. Ciorba de miel tradițională e gata!

Sursa: retete.unica.ro

Secretul pentru o pască extrem de pufoasă, pentru masa de Paște

Pasca tradițională de pe masa de Paște reprezintă una dintre principalele delicatese cu care românii se delectează în această perioadă sfântă. Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit rețeta cea mai bună pentru pască cu brânză dulce, dar și care este secretul pentru un aluat cât mai fraged și pufos, care să se topească în gură.

”Pasca tradițională este normal ca aluatul de cozonac. Aluatul de cozonac trebuie să conțină unt, ou, zahăr, făină, arome și răzătură de portocală, altfel nu se poate. Secretul ei este să lași la crescut. Căci de multe ori, aluatul de pască, poate facem cozonacul îl ținem la crescut, iar aluatul de pască nu.

Este foarte important să îl lași la crescut, la fel cum lași și cozonacul. Să fie fraged, nu tare. Poți să îl lași câteva ore, la o temperatură de 28-30 de grade. Nu cred că avem dospitor acasă, dar să o lăsăm undeva, într-o zonă caldă. Sau poți să încălzești cuptorul, la 30 de grade.

Problema este că îl lăsăm lângă aragaz sau altundeva, dar mai deschidem geamul, mai deschidem o ușă, și tot timpul se răcește cameră și așa îți trebuie ore în șir să lași să crească și poate nu ai timpul necesar”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, în exclusivitate pentru Spectacola, DC News și DC Medical.

Care este compoziția ideală pentru pasca cu brânză

Pentru compoziție, aveți nevoie de foarte puține ingrediente, adică de brânză de vaci, ouă și zahăr, care trebuie folosit în proporții foarte mici. 

„Când vine vorba de compoziție, ai nevoie de brânză dulce de calitate și să fie cât mai scursă, să nu fie lichidă. Eu am făcut și cu cremă de brânză, iese bun și așa. Zahăr cât mai puțin. Eu la o pască pentru patru persoane am pus doar 20 de grame de zahăr în compoziția de brânză și 50 în cea de aluat, atât. Deci 70 de grame de zahăr, ceea ce este ok, pentru că în compoziția de brânză mai pui și stafide, care sunt dulci, oul și răzătura de portocală.

Dacă vezi că această cremă de brânză este cam lichidă, pui o lingură, două de griș, în funcție de dimensiunea ei”, a mai spus Chef Ștefan Popescu.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   ciorba  miel  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel