Ce a pățit Andreea Bănică după ce s-a întors din vacanța în Dubai: „Să aveți grijă cu cardurile”
INGREDIENTE:
2 legături de ceapă verde
4-5 cartofi medii
3 morcovi medii
2 felii subțiri țelină
o salată verde
2 linguri pătrunjel tocat
100 g afumătură tăiată cubulețe mici (bacon, șuncă)
2 lingurițe sare
1 galbenuș
4 linguri smântână
4 linguri iaurt
4-5 l apă
MOD DE PREPARARE: Spălăm și tocăm salata, tăiem feliuțe morcovii, ceapa, țelina, tăiem cubulețe cartofii. Punem la călit în 2 linguri de ulei ceapa, morcovii, țelina și afumatura. După ce s-au înmuiat, adăugăm apa și cartofii și lăsăm să fiarbă la foc moderat. Când legumele sunt fierte, adăugăm sare sau vegeta de casă și salata tocată. Mai lăsăm să fiarbă până se înmoaie și salata (cca 2-3 minute) după care stingem focul. Separat, amestecăm un galbenuș de ou cu smântână și iaurtul. Adăugăm un polonic de ciorbă peste amestecul de ou și smântână. Dacă adăugăm direct în ciorbă smântâna amestecată cu oul, ciorba se va “tăia” datorită diferenței de temperatură dintre ciorbă și smântână rece. Acum adăugăm acest amestec în oala de ciorbă și amestecăm.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba de zarzavat rețetă tradițional
Daniela Simulescu a dezvăluit...