Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Ingrediente
- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală gazoasă
- 1 praf de sare
- 400 g făina
- 100 g unt sau ulei sau unt
Dacă faceţi clătite cu umplutură dulce, mai puteţi adăuga:
- 2-3 linguri de zahăr
- vanilie, coajă de lămâie, portocala, rom
Cum se fac clătitele pufoase
Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă sarea şi se bat împreună 1-2 minute, până se desfac bine ouăle. Se lasă deoparte 10 minute, ca să se intensifice culoarea. Clătitele vor avea o culoare galbenă, foarte plăcută. Untul se topeşte, făina se cerne. Se adaugă laptele şi apa minerală peste ouă, aromele. Se amestecă, apoi se adaugă untul şi zahărul, scrie pofta-buna.com.
Acum, se pune şi făina, în ploaie, şi se amestecă foarte bine cu un tel, ca să nu rămână cocoloaşe. Se lasă aluatul deoparte 20-30 de minute, la cald, acoperit. În timpul acesta, totul se omogenizează şi va "fermenta" puţin, va face bule micuţe şi nu va avea deloc cocoloaşe.
Se amestecă din nou cu telul şi se pun la copt. Adăugați ulei în aluat. Înainte de prima clătită, însă, se unge tigaia cu puţin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc, se toarnă aluatul direct în tigaie. Se coc la foc mic şi, când încep să se rumenească pe margine, se-ntorc. E bine să aveţi la îndemână un cuţitaş neascuţit, să desprideti uşor marginile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: clatite desert rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...