Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Clătitele sunt unele dintre cele mai îndrăgite deserturi de toată lumea, de la mic, la mare. Se prepară extrem de ușor, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de bază, iar toppingurile cu care le poți servi sunt extrem de diverse, potrivite pentru gusturile tuturor. Totuși, pentru cine s-a plictisit de varianta clasică și caută să îmbunătățească într-un mod sau altul rețeta originală, chef Joseph Hadad are soluția. Este vorba, de această dată, despre o rețetă de clătite umplute cu brânză și asezonate cu un sirop fresh și delicios de fructe. Mai jos, bucătarul chef vă explică pas cu pas ce trebuie să faceți, pentru a obține acest desert gustos, potrivit pentru toate gusturile.
Ingrediente aluat:
- 250g făină albă
- 4 ouă
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml lapte
- 25g zahăr alb
Umplutură:
- 500g brânză de vaci dulce
- 1 1/2 lingură stafide înmuiate în apă
- 1/2 coajă de portocală rasă
- 1/2 coajă de limetă
- 1 plic de zahăr vanilat
Sos:
- 70g unt
- 200ml suc de portocale (fresh)
- 1/2 coajă de portocală rasă
- 1 coajă de limetă rasă
- 2 linguri zahăr brun
- 70g -80g afine
- 1 linguriță sirop de vanilie (sau esență 1 1/2 linguriță)
+60g unt pentru prăjit clătite
Mod de preparare:
Prima dată, Joseph Hadad începe cu prepararea umpluturii de brânză pentru clătite. Cât timp aceasta stă în frigider și se odihnește, bucătarul chef prepară aluatul de bază, iar, ulterior, pune la prăjit clătitele, până când se termină compoziția din recipient. După ce a bifat și acest pas, el se apucă de pregătirea sosului special, după care vine timpul asamblării desertului.
„1. Umplutură: într-un bol amestecați toate ingredientele și puneți la frigider.
2. Clătite: amestecați într-un alt bol toate ingredientele și strecurați apoi amestecul. Topiți puțin unt într-o tigaie apoi ștergeți cu un șervețel. Turnați cu un polonic aluat în tigaie și scurgeți apoi surplusul deasupra bolului cu aluat. Prăjiți pe ambele părți până când prinde o culoare maronie frumoasă. Repetați până când se termină aluatul.
3. Sos: puneți untul la topit într-o tigaie, înainte să se fi topit adăugați pe rând ingredientele: coaja rasă de citrice, siropul de vanilie, amestecați bine, apoi puneți zahărul brun, amestecați din nou și turnați sucul de portocale. Aduceți la fierbere și gătiți până când sosul devine lipicios, aproximativ 6-7 minute. Luați de pe foc și puneți afinele.
4. Între timp, scoate umplutura de la frigider și pregătiți clătitele: puneți niște amestec de brânză puțin mai sus de jumătatea clătitei. Împăturiți părțile din lateral înspre interior, apoi pliați partea cea mai mic și rulați până la final. Repetați procesul pentru celelalte clătite.
5. Într-o altă tigaie topiți cele 60g de unt și puneți clătitele umplute la prăjit cu ultima parte pliată, adică deschizătura, înspre tigaie (astfel nu se vor desface). Prăjiți până când sunt arămii și întoarceți pe cealaltă parte cu grijă, prăjiți și pe această parte până când are aceeași culoare. Scoateți pe o farfurie.
6. Plating: turnați sosul cu afinele pe o farfurie plată sau un platou și așezați apoi clătitele umplute. Poftă bună!”, spune Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete