Condimentele te ajută să slăbești. Mihaela Bilic: „Ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare”. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta
Data publicării:
Mihaela Bilic a vorbit despre necesitatea condimentelor în orice tip de preparat, fie el sărat sau dulce, într-o dietă.

Mihaela Bilic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țara noastră și își dorește întotdeauna să promoveze un stil de viață cât mai sănătos. Nu trebuie neapărat să ții o dietă restrictivă și să renunți la micile plăceri ale vieții, a încercat să spună, de-a lungul timpului, Mihaela Bilic. Este important să descoperi mici trucuri care îți pot crește sațietatea, cu calorii reduse, dar care să te lase, în același timp, să guști și din alimentele considerate a fi „interzise” într-o dietă. Pe acest subiect se focusează și cea mai recentă postare făcută de medicul nutriționist pe rețelele de socializare, unde dezvăluie cum ne putem sătura mai repede, când savurăm mâncăruri aromate.

„Aromele intensifică gustul și cresc sațietatea! Este posibil să ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare? Da, dacă mâncăm produse gustoase, aromate, parfumate, condimentate. Până acum s-a crezut că satisfacția alimentară depinde de aportul de calorii, adică de conținutul de zahăr sau grăsime dintr-un preparat. Mai nou s-a demonstrat că aromele și implicit gustul determină sațietatea.

Când vine vorba de înghețată și deserturi, prezența de vanilie sau scorțișoară în rețetă crește percepția gustului dulce, chiar dacă cantitatea de zahăr este redusă. Simțurile noastre pot fi păcălite, folosiți cu 30-50% mai puțin zahăr și compensați cu arome și mirodenii!”, a scris Mihaela Bilic, pe Instagram.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le facem, când încercăm să slăbim. Cori Grămescu: „Cel mai rău lucru pe care i-l putem face corpului nostru este...”

Cum te poți sătura mai repede când consumi preparate sărate

Nu doar în cazul preparatelor dulci este valabil acest truc, ci și când vine vorba despre produsele sărate, explică Mihaela Bilic. Și aici trebuie procedat la fel, redu grăsimile, dar pune din abundență verdețuri de sezon și diferite condimente pe care le savurezi cu drag. 

„Și pentru preparatele sărate este valabil acest secret, grăsimea poate fi înlocuită cu ierburi și condimente- obțineți un plus de gust și faceți economie de calorii, mai ales că 1 g de grăsime ne “costă” 9 cal! De la tocănițe până la chiftele și ardei umpluți, fiți zgârciți cu uleiul și folosiți din plin mărar, pătrunjel, usturoi, chimen, nucșoară, ardei iute, boia…maxim de aromă cu 0 calorii.„, a mai dezvăluit medicul nutriționist. 

VEZI și: Cele mai bune metode prin care poți scăpa de celulită. Mihaela Bilic, zece reguli de care trebuie mereu să ții cont

Care sunt beneficiile uimitoare ale consumului de lapte

Din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească nici laptele, spunea recent Mihaela Bilic. Acesta este considerat aproape un aliment perfect, din punct de vedere nutrițional, întrucât conține foarte multe proprietăți de care corpul nostru are nevoie, pentru a funcționa cât mai optim.

„Laptele ne mineralizează și ne hrănește corpul, face 3 în 1. Laptele are în compoziție toate clasele de nutrienți. Avem glucide, proteine și lipide și grăsimi și le avem în procente mici, iar în jur de 80% este apă, deci laptele poate hidrata. Într-un raport bun, avem și un strop de grăsime care conține vitamina D și fixează calciul în oase, deci aș spune că natura a pus în lapte o formulă miraculoasă, pentru a ne hrăni într-un mod facil, la orice vârstă. Dacă ar avea și fibre, ar fi alimentul perfect.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Citește și: Alimentele pline de zahăr pe care le consumăm zilnic. Anca Alungulesei avertizează: „Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe pe zi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  calorii  condimente  dietă  mihaela bilic 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel