Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
De foarte multe ori, majoritatea oamenilor au imresia că legumele proaspete sunt mult mai sănătoase și conțin mai multe vitamine decât cele congelate. Cu toate acestea, legumele pe care le găsim în magazine și supermarketuri nu sunt tocmai proaspete, ele fiind culese deja de o perioadă bună de timp. Astfel, legumele congelate, spre surprinderea noastră, pot fi mult mai nutritive, deci mai benefice pentru sănătatea noastră.
Doctor Mihaela Bilic a precizat că dacă legumele proaspete ne priesc, ar trebui să le consumăm în starea lor naturală. Totuși, multe persoane nu realizează că legumele proaspete nu sunt prietenoase cu cei care au gastrită, deoarece pot stimula aciditatea stomacului. Fribrele din legume pot fi, de asemenea, destul de dure pentru cei cu un intestin sensibil, cauzând disconfort. Așadar, cei care tolerează bine legumele crude le pot consuma proaspete, dar pentru alții, acestea pot fi o sursă de iritație.
Te-ar putea interesa și: Murăturile: Beneficii și precauții pentru sănătate. Ce recomandă specialiștii
De asemenea, Doctor Mihaela Bilic a menționat că Vitamina C din legumele crude scade rapid odată cu depozitarea. În doar două-trei zile de la recoltare, legumele pierd un sfert din conținutul de vitamina C, ceea ce înseamnă că, pentru a profita de valoarea lor nutritivă, ar trebui consumate cât mai repede. Surprinzător pentru mulți este faptul că legumele congelate sunt mai bogate în vitamine decât cele aparent proaspete din supermarket, deoarece frigul conservă eficient nutrienții. Studiile nutriționale demonstrează că legumele congelate pot avea de două până la patru ori mai multe vitamine decât cele păstrate proaspete, ceea ce face ca metoda congelării să fie ideală pentru păstrarea valorii nutritive.
Mai mult decât atât, când vine vorba de congelarea legumelor, nu ar trebui să ne îngrijorăm prea mult de un termen de valabilitate scurt. Frigul conservă excelent vitaminele și nutrienții, permițând legumelor să rămână bogate în beneficii esențiale pe o perioadă lungă de timp.
Te-ar putea interesa și: Theo Rose, moment stânjenitor la Vocea României. Artista a povestit ce a pățit: „Mi-a fost rușine, îți dai seama”
„Oamenii așteaptă recomandări radicale. Dacă sunt proaspete și îți fac bine, mănâncă-le proaspete. Foarte multe persoane nu realizează că legumele proaspete nu se înțeleg deloc cu gastrita. Toate legumele proaspete fac aciditate, au și niște fibre care, dacă intestinele tale sunt mai sensibile, nu se bucură. Dacă îți pică bine legumele proaspete, bineînțeles, cu cât mai proaspete, cu atât mai bine. Vitamina C scade dramatic, la fiecare două-trei zile de depozitare mai scade un sfert din ea.
Dacă ne concentrăm pe vitamina C, constatăm cu surprindere, legumele congelate sunt mai bogate în vitamine decât cele cumpărate de noi așa zis proaspete. Frigul este cel mai bun agent de conservare. Toate studiile de nutriție arată cantități de două, până la patru ori mai mare de vitamine în legumele congelate. La capitolul congelator, mi se pare că nu ar trebui să existe un termen de garanție prea scurt”, a explicat Doctor Mihaela Bilic, în cadrul podcastului „Cafea cu visuri” al Oanei Andoni.
Te-ar putea interesa și: Cu ce probleme de sănătate se confruntă Andreea Marin. Vedeta a povestit prin ce a trecut: „Nu mă puteam ridica din pat”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...