Constelaţii familiale - o nouă formă de terapie. Cum te ajută să te vindeci de traumele moștenite din familie
Constelațiile familiale reprezintă o abordare terapeutică menită să ajute la dezvăluirea dinamicii ascunse într-o familie sau relație, pentru a aborda orice factori de stres care influențează aceste relații și pentru a le vindeca.

Această abordare alternativă poate ajuta persoanele care caută tratament să-și vadă preocupările dintr-o perspectivă diferită, iar terapeuții pot oferi abordarea constelațiilor familiale ca tratament pentru problemele care se dovedesc dificil de tratat cu terapia tradițională, scrie Good Therapy.

Câteva lucruri despre Terapia constelaţiilor


Această abordare alternativă a fost dezvoltată de psihoterapeutul german Bert Hellinger la mijlocul anilor 1990. Terapia constelațiilor familiale a evoluat din munca sa de terapeut de familie și din credința sa în energia, atât pozitivă, cât și negativă, găsită în legăturile familiale. Aproape 50 de ani de studiu și tratare a familiilor au condus la observarea tiparelor de probleme de sănătate mintală, boli, emoții negative și comportamente potențial distructive în cadrul familiilor și a sugerat că indivizii ar putea „adopta” inconștient aceste preocupări ca o modalitate de a ajuta alți membri să facă față. Susținătorii constelațiilor familiale cred că metoda este mai puțin restrictivă decât alte metode de terapie și susțin capacitatea sa de a permite oamenilor să vadă perspective diferite și soluții alternative.

Această abordare se bazează pe o serie de alte modalități, inclusiv terapia Gestalt, psihanaliza, terapia „sculptarea familiei” Virginiei Satir, terapia psihodinamică, hiponoterapia, terapia familială sistemică și credințele Zulu. 

Teoria şi tehnica Constelaţiilor familiale 

O sesiune de constelații familiale are loc de obicei într-un atelier format dintr-un grup de persoane care nu au nicio legătură, nu se cunosc. Membrii grupului se adresează membrilor familiei persoanei sau cuplului care prezintă o dificultate sau o preocupare. Persoana care caută rezolvarea unei probleme, care este denumită căutător sau facilitatorul grupului alege acești reprezentanți și îi plasează în poziția de membri ai familiei individului, alegând, de asemenea, o persoană care să ia locul căutătorului pentru a completa dinamica familiei. Utilizarea altor persoane pentru a reprezenta familia este considerată a ilumina dizarmonia din cadrul familiei, iar indivizii care stau în picioare ca membri ai familiei sunt considerați a fi capabili să simtă și să experimenteze emoțiile persoanei al cărei rol l-au preluat. Hellinger, dezvoltatorul constelațiilor familiale, numește acest sentiment de conectare, despre care se spune că este simțit telepatic de către membrii grupului, câmpul morfogenic.

Citește continuarea pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 23 ian 2023, 22:23

Sursa foto> unsplash, autor Sammie Chaffin

Vești bune și rele pentru Berbec, Săgetător, Fecioară și Pești. Revoluție pentru Vărsător și oportunități pentru Taur

Carmen Tănase, captură video Youtube

Recunoașteți personajul? Este una dintre cele mai celebre actrițe din țara noastră

Sursa foto: Mădălina Manole, Facebook

Astrologul Mădălina Manole a murit. Avea doar 38 de ani

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Cel mai mare păcat în funcţie de zodie. Mihai Voropchievici. Taurii sunt egoişti, Minciuna are picioare scurte pentru Gemeni

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop săptămânal 6-12 februarie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: unsplash, autor Ian Stauffer

Mesajele astrelor pentru PATRU ZODII. Racii trebuie să aibă grijă la bani, Balanțele la excesul de zel. Săgetătorii pot avea tensiuni cu partenerul, la Capricorni apar negocieri

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop RUNE 6-12 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Cabral, Instagram

Cu ce se ocupă Cabral, după ce s-a retras din televiziune: „Este greu de pensionat. Revine cu vești”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: Zae Zhu

Doliu în lumea muzicii populare. O îndrăgită artistă s-a stins din viață, după ce fanii au încercat să o salveze

Sursa foto: Vlad Burghelea, Instagram

Antrenorul vedetelor, secretele siluetei. Cum i-a transformat Vlad Burghelea pe Codin Maticiuc și Smiley: „Cel mai bun sfat pe care-l pot da este...”

Neti Sandu, captură video Pro TV

Horoscop, miercuri, 1 februarie 2023, cu Neti Sandu. Previziuni pentru toate zodiile

Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru, despre ceaiul "farmacie" care scade tensiunea arterială: "Nu se bea pe stomacul gol"