Consumul acestui ceai te-ar putea ajuta în lupta ta cu anxietatea
Data publicării:
Mușețelul a fost folosit de mii de ani ca plantă medicinală în multe culturi. Planta dulce, asemănătoare unei margarete, a fost folosită pentru a trata orice, de la probleme digestive și vindecarea rănilor până la infecții respiratorii. 

Apare chiar și în scrierile medicinale antice din Grecia, Roma și Egipt. În ultimele decenii însă, mușețelul a atras o atenție tot mai mare pentru potențialul său de a trata o altă afecțiune foarte comună - anxietatea.

Chiar dacă, potrivit New York Post, utilizarea medicamentelor împotriva anxietății a crescut dramatic - crescând cu peste 34% între jumătatea lunii februarie și jumătatea lunii martie 2020, ca răspuns la stresul legat de COVID - unii se îndreaptă spre umila floare de mușețel pentru a fi ajutată să calmeze anxietatea. Dr. Chris D'Adamo, profesor asistent la Școala de Medicină a Universității din Maryland, a declarat pentru The Cut: "Când oamenii au anxietate și caută tratamente non-farmacologice, mușețelul este întotdeauna unul dintre primele care apar".

Studiile arată că mușețelul poate ajuta la calmarea anxietății


Există un număr tot mai mare de dovezi științifice care susțin eficiența mușețelului în tratarea anxietății. Un studiu din 2016 a arătat că, atunci când mușețelul a fost administrat pacienților care sufereau de tulburare de anxietate generalizată, aceștia au avut cu 40% mai puține recidive de anxietate decât cei cărora li s-a administrat un placebo, potrivit Plant Medicines. Un alt studiu din 2013 a constatat, de asemenea, că mușețelul acționează pe termen scurt pentru a relaxa vasele de sânge și fibrele musculare netede.

 
Și alte studii au susținut aceeași concluzie - că mușețelul poate fi folosit eficient pentru a reduce anxietatea. Și un alt "pro" major pentru mușețel este faptul că, în general, este foarte sigur pentru majoritatea oamenilor să îl folosească. Nu creează dependență și nu are efecte secundare adverse cunoscute.

Excepție fac cei care iau anticoagulante, deoarece mușețelul poate interacționa cu medicamentele care subțiază sângele pentru a crește riscul de sângerare. De asemenea, pentru cei care sunt alergici la plantele care fac parte tot din familia asterilor, precum ambrozia și crizantemele, expunerea la mușețel ar putea provoca o reacție alergică similară, notează Mayo Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate  musetel  sănătate 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel