Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Într-un videoclippublicat pe contul său de YouTube, Dr. Mihail a discutat despre efectele nocive ale consumului excesiv de zahăr asupra sănătății, subliniind legătura acestuia cu diverse tipuri de cancere. Medicul a adus în discuție studiile care confirmă că zahărul adăugat poate avea consecințe grave asupra organismului și a avertizat că reducerea consumului de zahăr ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei interesați de menținerea sănătății.
Te-ar putea interesa și: Maria Obretin și-a dorit să fie studentă în clasa doamnei Sanda Manu: „Eu am avut un plan. Nu mă întrebați de ce”
Potrivit Dr. Mihail, consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea rezistenței la insulină, apariția prediabetului și a diabetului, precum și la acumularea de grăsimi în organism. Aceste efecte negative ale zahărului pot contribui la creșterea inflamației în corp, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății, inclusiv apariția cancerului.
„Esențial este să reducem consumul de zahăr adăugat și asta e valabil mai puțin când vorbim de fructe. Când vorbim de fructe, sunt cu totul altă categorie.
Revenind la zahăr, toate studiile spun în unanimitate că zahărul ne crește rezistența la insulină, apar prediabetul, diabetul și acel zahăr se depunde. Așa că, studiile ne spun că acest consum exagerat de zahăr duce la obezitate.
Această obezitate și creștere a rezistenței de insulină duc la prea multă inflamație în corp, care este cancerigenă.
Consumul de zahăr exagerat duce la diverse tipuri de cancere. Consumul de zahăr în exces duce la declin cognitiv, pentru că este neurotoxic. Este toxic, pentru creier. Consumul de zahăr duce la grăsime viscerală în exces și la fict gras”, a spus dr. Mihail.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuiești sucul acidulat. Dr. Mihail: „E de 10 ori mai bun, decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”
Medicul a subliniat că zahărul este neurotoxic și poate duce la declin cognitiv, afectând funcționarea creierului în mod negativ. De asemenea, el a avertizat că un consum excesiv de zahăr poate contribui la acumularea de grăsime viscerală și la creșterea riscului de obezitate, creând un cerc vicios al problemelor de sănătate.
Pentru a preveni aceste efecte negative, Dr. Mihail recomandă reducerea consumului de zahăr adăugat la maximum 5-10% din totalul caloriilor zilnice. Cu toate acestea, el a atras atenția că mulți oameni consumă mult peste acest nivel recomandat, ceea ce poate avea consecințe serioase asupra sănătății lor.
„Astea sunt doar lucrurile mari de care ne ferim. În general, trebuie să reducem consumul de zahăr, astfel încât, aproximativ 5%, maxim 10% din caloriile noastre zilnice să provină din acest zahăr rafinat, când vorbim de totalul nostru de calorii într-o zi. În schimb, un român consumă sau își procură undeva la 20-30% din totalul de calorii din zahăr. Foarte mulți dintre noi se duc și mai mult de acei 30%. Așa riști să ajungi din nou într-un cerc vicios”, a spus dr. Mihail.
Te-ar putea inteersa și: Mihaela Bilic, îndemn pentru femei: „Haideți să vorbim despre menopauză! Acordați-vă atenție, timp și grijă”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...