„Consumul de zahăr exagerat duce la diverse tipuri de cancere”. Dr. Mihail: „Toate studiile spun în unanimitate asta”
Data publicării:
Dr. Mihail a explicat, într-un videoclip publicat pe contul său de YouTube, efectele nocive ale zahărului pentru organism.

Într-un videoclippublicat pe contul său de YouTube, Dr. Mihail a discutat despre efectele nocive ale consumului excesiv de zahăr asupra sănătății, subliniind legătura acestuia cu diverse tipuri de cancere. Medicul a adus în discuție studiile care confirmă că zahărul adăugat poate avea consecințe grave asupra organismului și a avertizat că reducerea consumului de zahăr ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei interesați de menținerea sănătății.

Te-ar putea interesa și: Maria Obretin și-a dorit să fie studentă în clasa doamnei Sanda Manu: „Eu am avut un plan. Nu mă întrebați de ce”

„Studiile ne spun că acest consum exagerat de zahăr duce la obezitate”

Potrivit Dr. Mihail, consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea rezistenței la insulină, apariția prediabetului și a diabetului, precum și la acumularea de grăsimi în organism. Aceste efecte negative ale zahărului pot contribui la creșterea inflamației în corp, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății, inclusiv apariția cancerului.

„Esențial este să reducem consumul de zahăr adăugat și asta e valabil mai puțin când vorbim de fructe. Când vorbim de fructe, sunt cu totul altă categorie.

Revenind la zahăr, toate studiile spun în unanimitate că zahărul ne crește rezistența la insulină, apar prediabetul, diabetul și acel zahăr se depunde. Așa că, studiile ne spun că acest consum exagerat de zahăr duce la obezitate.

Această obezitate și creștere a rezistenței de insulină duc la prea multă inflamație în corp, care este cancerigenă.

Consumul de zahăr exagerat duce la diverse tipuri de cancere. Consumul de zahăr în exces duce la declin cognitiv, pentru că este neurotoxic. Este toxic, pentru creier. Consumul de zahăr duce la grăsime viscerală în exces și la fict gras”, a spus dr. Mihail.

Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuiești sucul acidulat. Dr. Mihail: „E de 10 ori mai bun, decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”

„Riști să ajungi din nou într-un cerc vicios”

Medicul a subliniat că zahărul este neurotoxic și poate duce la declin cognitiv, afectând funcționarea creierului în mod negativ. De asemenea, el a avertizat că un consum excesiv de zahăr poate contribui la acumularea de grăsime viscerală și la creșterea riscului de obezitate, creând un cerc vicios al problemelor de sănătate.

Pentru a preveni aceste efecte negative, Dr. Mihail recomandă reducerea consumului de zahăr adăugat la maximum 5-10% din totalul caloriilor zilnice. Cu toate acestea, el a atras atenția că mulți oameni consumă mult peste acest nivel recomandat, ceea ce poate avea consecințe serioase asupra sănătății lor.

„Astea sunt doar lucrurile mari de care ne ferim. În general, trebuie să reducem consumul de zahăr, astfel încât, aproximativ 5%, maxim 10% din caloriile noastre zilnice să provină din acest zahăr rafinat, când vorbim de totalul nostru de calorii într-o zi. În schimb, un român consumă sau își procură undeva la 20-30% din totalul de calorii din zahăr. Foarte mulți dintre noi se duc și mai mult de acei 30%. Așa riști să ajungi din nou într-un cerc vicios”, a spus dr. Mihail.

Te-ar putea inteersa și: Mihaela Bilic, îndemn pentru femei: „Haideți să vorbim despre menopauză! Acordați-vă atenție, timp și grijă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Youtube / Ameritat cu Nasrin

Reghecampf rupe tăcerea în legătură cu Bebeto: Relația nu e în regulă / Vom avea o discuție „necontrolată”

Andreea Bălan, captură video Youtube, Ilinca Vandici

Andreea Bălan explică de ce nu au voie fetițele ei cu telefoane și tablete până la 12 ani: Nu o să le dau, indiferent de ce vor avea colegii lor la școală

Sursă foto: Gina Pistol/Instagram

Gina Pistol a făcut anunțul mult așteptat! Va fi prezentatoarea MasterChef 2024, alături de bucătarii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea, de la PRO TV

Cabral și Andreea Ibacka. Foto Facebook

Andreea Ibacka și Cabral își vând apartamentul. Motivul pentru care au luat această decizie: „Ne luăm rămas bun de la acest cuibușor” / Foto

Youtube / Te ascult, Ilinca Vandici

„Mai bine mor, mai bine mă ia Dumnezeu”. Alex Velea, după ce a fost întrebat de criza de la 40 de ani: Uneori o terorizez pe nevastă-mea

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Reghecampf pregătește nunta surpriză cu Corina Caciuc: Urmează căsătorie / Am depășit targetul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 1 - 7 iulie. Zodia care are mare noroc la bani

Instagram/ Bogdan de la Ploiești, Florin Salam

Scandal între regii manelelor din România. Acuzații dure: Florin Salam l-a dat afară de la un eveniment pe Bogdan de la Ploiești

Captură video: YouTube/WOWnews. Captură video: TikTok/Jador

Camelia, sora lui Jador, a rupt tăcerea. Ce a spus când a fost întrebată ce se întâmplă între manelist și Oana Ciocan: „El a decis”

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”




pixel