Cori Grămescu, adevărul despre DIETĂ: Slăbirea nu ne face mai fericite
Data publicării:
Nutriționistul Cori Grămescu spune că slăbirea nu ne aduce neapărat și fericirea. Iată ce recomandă ea persoanelor care vor să își schimbe viața și imaginea de sine. 

„Decizia de a slăbi e ca o tornadă. Ne spunem brusc: ”De azi îmi schimb viața! Vreau să fiu slabă și fericită și voi face orice pentru asta!”. Deseori, corelăm pierderea în greutate cu fericirea, pentru ca apoi să descoperim că entuziasmul trece și că ceea ce rămâne e doar disciplina. Deși slăbitul ne poate face să ne simțim mai bine și mai sănătoase, acesta nu ne face implicit și mai fericite.

Ca femeie, am crezut deseori că slăbitul îmi va aduce lucruri în viață care mi se păreau că-mi lipsesc: mai multă atenție din partea bărbaților, iubirea la care visasem de când mă știam, un serviciu mai bun, o viață ideală, plină de evenimente fantastice, de care m-aș fi bucurat relaxată și liberă, fiindcă aș fi arătat ”bine”. Iar eu consideram aspectul fizic ca pe un deschizător de uși pentru orice experiență pozitivă la care visam. 

Impulsurile și emoțiile ne fac să luăm decizia de slăbi. Dar, deseori, nu ne gândim în profunzime la adevăratele noastre motive, ca să înțelegem clar de ce vrem să investim timp, efort și disciplină în procesul de slăbire. De obicei, argumentele noastre sunt destul de superficiale și nu reprezintă baza unei schimbări reale a stilului de viață. Ca să nu mai zic de o schimbare reală a structurii mentale și a convingerilor noastre! Trebuie, mai întâi, să renunțăm la constrângerile propriei noastre minți și ale ideilor care o limitează. După aceea, totul se va aranja, cu ajutorul unor noi reguli, care ne vor ajuta să ne atingem scopul!

Deci, înainte să te angajezi în procesul de pierdere în greutate, gândește-te DE CE vrei să faci asta și CE BENEFICII îți vor aduce acele kilograme pierdute în viața ta. Indiferent ce răspunsuri ai, nu uita că ele trebuie întotdeauna să fie DESPRE TINE: sănătatea TA mai bună, starea TA mai bună, respectul TĂU de sine mai mare - și așa mai departe”, a scris Cori Grămescu pe contul ei de Facebook. 


Cori Grămescu, drama prin care a trecut în pandemie: „Eram săracă, deprimată, singură, grasă și infertilă”

 

Cori Grămescu, life coach și nutriționist, și-a deschis sufletul și a vorbit despre calvarul prin care a trecut la începutul acestui an. Viața vedetei a fost complet dată peste cap.


 
Cori Grămescu afișează mereu un zâmbet larg, are o atitudine pozitivă și știe cum să motiveze oamenii să devină cea mai bună variantă a lor. 

Așa s-a motivat și ea, de-a lungul vieții, și așa și-a montat creierul să funcționeze. Vedeta a povestit recent cum a fost călătoria ei spre iubirea de sine, într-un moment în care întreaga ei viață se prăbușea. 


Până în 2020, Cori Grămescu părea că le avea pe toate: carieră, relație, prieteni și sănătate de fier. Nimic nu avea să prevestească lovitura pe care viața urma să i-o dea.

„Reusisem chiar sa gasesc un punct de echilibru in care simteam ca sunt bine ancorata si multumita, cu suficienta autenticitate cat sa nu ma tradez singura si cu destula spiritualitate cat sa nu simt ca ma irosesc in van. In locul meu caldut, ma simteam bine. Imi doream sa imi intemeiez o familie, sa fiu mama si cumva pe acolo se termina viziunea mea despre „ce vreau sa ma fac cand o sa fiu mare”. Eram mare, aveam 35 de ani si destul de putine incertitudini”, povestește Cori Grămescu pe Blogul ei personal.


Vedeta s-a confruntat cu probleme cu fertilitatea, a pierdut două sarcini, după care a urmat tratamente hormonale care i-au dat sănătatea peste cap, dar și viața. Cori Grămescu s-a trezit în 2020 fără bani, fără partenerul ei și fără speranță.


„Apoi a venit anul 2020, in care tot planul meu s-a dus pe apa sambetei. Nu doar ca nu am devenit mama, ci am pierdut 2 sarcini. M-am incapatanat sa continui cu tratamentele hormonale, asa ca am facut si o punctie ovariana si un FIV, ca sa fie totul cum trebuie. Veniturile mele au scazut de 10 ori . Relatia in care credeam ca o sa traiesc toata viata s-a dus si ea, intr-o maniera dezamagitoare, ca sa nu spun dezgustatoare.

Pe 14 februarie 2021 eram saraca, deprimata , singura, grasa si infertila.

Cred ca ala a fost si punctul in care toata constructia mea meticulos articulata, la care am inceput sa lucrez la 21 de ani, s-a dus pe apa sambetei. Aveam 37 de ani si ma simteam ca o epava.

Ce faci cand nimic din ce credeai ca e important pentru tine nu mai exista?

Am zacut si am plans o buna perioada de timp. Cand vedeam cum se duce toata viata mea, am simtit cu adevarat disperarea”, a dezvăluit vedeta.

Salvarea vedetei a venit tot de la ea. Cu greu, cu eforturi susținute, ea spune că a reușit să se reconstruiască și să depășească durerea care o doborâse. 

Pentru a-și purta mereu cu ea cei doi copii pierduți, Cori și-a făcut două tatuaje, care s-i amintească mereu de cei doi îngerași.

 

In ianuarie, la putin timp dupa ziua mea, am simtit ca trebuie sa marchez cumva copiii mei pierduti si toata suferinta pe care o traiam. Simteam ca asta o sa ma linisteasca si o sa pot sa incep sa traiesc din nou. Mi-am spus povestea din sufletul meu, am desenat-o in fel si chip pana a inceput sa aiba sens pentru mine. Am curatat desenul pana a ajuns o colectie de linii si, cu el in brate, m-am dus sa imi fac un tatuaj. Pe mana stanga, sa il vad mereu, sa stiu ca toata suferinta mea are acum o forma concreta. Pentru ca cel mai rau era faptul ca nu reuseam sa contin valurile alea de durere.

Am simtit o eliberare profunda cand mi-am vazut tatuajul, simteam ca in sfarsit ingerii mei au un loc de veci si ca vor fi mereu cu mine. Si am inceput sa imi gasesc si eu linistea, zi dupa zi. Puterea simbolurilor este ca ele lucreaza in plan profund, emotional si asta le da puterea prin care ne putem vindeca prin ele. Din motivele astea functioneaza ritualurile si simbolurile in vindecare, pentru ca acceseaza direct aceasta zona emotionala profunda, in care nu reusim sa penetram rational”, a mai spus vedeta.

 

Iubirea de sine a  venit pentru vedetă prin muncă și disciplină. Ea povestește că s-a forțat să facă cele trei lucruri esențiale pentru sănătate: să doarmă, să mănânce sănătos și să facă mișcare. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cori gramescu  dietă  drama  fertilitate  silueta  slabire 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel