Cori Grămescu, adevărul despre diete: „Puteți slăbi mâncând ce vă place”
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitnes, spune că secretul succesului în diete este chiar în mintea noastră. 

Cori Grămescu  spune că dietele nesfâsșite și fără rezultat, sau cu rezultat yoy-yo (adică te îngrași la loc după ce ai terminat dieta),sunt o problemă des întâlnită. Iar asta se întâmplă din cauză că oamenii percep greșit ideea de dietă. Iată cum recomandă specialistul să abordezi dietele.

 

„De foarte multe ori văd că lumea are o viziune foarte scindată când vine vorba de dietă. Fie sunt la dietă, moment în care nu mai mănâncă nimic din ceea ce le place și au o abordare foarte strictă și cu restricții foarte mari, fie zic la naiba cu toate astea și renunță. Ei bine, această abordare, între a fi atent la ce mănânci și a neglija total acest aspect, este de fapt modalitatea prin care oamenii întrețin acest yo-yo dieting în care ba slăbesc, ba se îngrașă, ceea ce face că cele mai multe persoane să spună că se regăsesc în permanentă cură de slăbire sau îngrășat după dietă. Trebuie să știți că acest comportament, în primul rând, pleacă dintr-o credință greșită și anume că nu poți slăbit decât prin înfometare. În realitate, genul acesta de probleme sociale, care sunt absolut firești, ridică o întrebare: cum împrietenim viața noastră de zi cu zi cu conceptul de a mânca sănătos?  

 

Răspunsul este că o puteți face prin intermediul unui consilier nutrițional care, pe de-o parte știe ce face, și, pe de altă parte, nu are o abordare extremistă. Rolul unui nutriționist este, în primul rând, să vă creeze un cadru corect nutrițional în care restricția alimentară să fie ușor de menținut în timp și un plan adaptabil, adică un aport caloric și un grad de restricție atent monitorizat care să fie eficient, sănătos și să nu vă arunce în cercul de slăbire-îngrășare. 

De asemenea, gradul de rigidiate în dietă este un predictor foarte bun al eșecului, cu cât meniul este mai rigid, mai strict, mai monoton și plictisitor, cu atât el are mai multe șanse să nu funcționeze. De ce? În primul rând, pentru că suntem oameni și, în al doilea rând, pentru că trăim o perioadă foarte complicată din punct de vedere emoțional și social. 

Gândiți-vă că pentru foarte mulți oameni mâncarea rămâne unul din puținele plăcerii în viață. Sunt puțini oameni care au capacitatea să cultive în mod conștient și alte tipuri de plăcere senzorială, gustativă, experiențială ș.a.m.d Trebuie să țineți cont de acest lucru și să îi cereți profesionistului cu care lucrați să vă sprijine, să vă dea idei despre cum putem să urmați în linii mari un plan nutrițional și cum să integrați momentele în care avem activități sociale ( ieșiri cu prietenii, gătitul cu familia, evenimente) cu planul vostru alimentar. 

Aceste lucruri trebuie să fie prezente în orice program de management al greutății pentru a putea avea succes și, în același timp, planul de slăbire trebuie să vă permită menținerea greutății cu ușurință. Înfometarea nu este cheia, mai ales că puteți slăbi cu ușurință mâncând ce vă place!”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Maria Alexandru | Dată: 04 noi, 22:37

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Adela Popescu, gestul pe care îl face în fiecare vacanță all inclusive: „Mi-e rușine să spun”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Delia, instagram

Delia Matache, martoră la tragedia din Alpii italieni, Dolomiti. Mai mulți oameni au fost uciși de o avalanșă: "Sfatul meu e ca pasionaţii de munte să..."

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: Anamaria Prodan și Traian Băsescu, facebook/ colaj foto

Ce scrisoare a primit Anamaria Prodan de la Traian Băsescu: „Mare noroc a avut Reghe!” Impresara a făcut totul public