Cori Grămescu, transformare radicală: „Sunt mai bine așezată în viața mea și în corpul meu la 40 de ani decât eram la 30 sau la 20”
Cori Grămescu, antrenor de fitness și nutriționist, vine cu exemplul personal pentru a le demonstra fanilor ei că transformarea este în puterea fiecăruia. 

Cori Grămescu este unul dintre cei mai apreciați antrenori de fitness și nutriționiști din România. Dacă pe plan profesional se bucură de nun succes uriaș, pe plan personal, vedeta a avut și ea luptele ei.

Cori Grămescu, drama prin care a trecut în pandemie: „Eram săracă, deprimată, singură, grasă și infertilă”

Recent, ea s-a confesat fanilor, pe rețelele de socializare, că abia acum, la aproape 40 de ani, a reușit să atingă starea de echilibru și să iubească ceea ce vede în oglindă. 

„Tot ce fac in sfera de nutritie și viața se traduce intr-o transformare către o viața sănătoasă, împlinita și sustenabila, trăită conștient. 

Cred ca înainte de a vorbi despre calorii și macronutrienti trebuie sa vorbim despre echilibru și bucuria cu care ne trăim viața, despre a ne găsi un loc sigur in care sa fim împliniți și sa cultivam coerenta, liniștea și grija profunda fata de noi înșine. 


Toate celelalte - încrederea in propriul corp, mulțumirea fata de cum arătam, energia cu care trăim zi de zi vin ca o consecință a modului in care aliniem zi de zi deciziile cu acțiunile noastre.

Și dacă vedeți o schimbare in felul in care eu însămi arat in ultima perioada este pentru ca de 6 luni încoace am decis sa nu mai fac compromisuri de la propriile mele valori, sa prioritizez alegerile sănătoase și odihna și sa trăiesc in armonie și echilibru. 
După ani de zile in care am tras și mi-am depășit limite după limite, la aproape 40 de ani ma bucur de liniște, de blândețe și coerenta. Ceea ce va doresc și vouă!”, a transmis Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 


Cum și-a găsit echilibrul

Într-un interviu pentru Doctorul Zilei, Cori Grămescu a vorbit despe noua sa carte “Vindecarea relației cu mâncarea și cu propriul corp”, dar și despre experiența ei personală, ce a ajutat-o pe ea să-și găsească echilibrul. 

„În primul rând, e important să înțelegem ce înseamnă alimentație sănătoasă, cum arată o poziționare matură pentru un adult care dorește să trăiască bine și echilibrat.

Deci, aș zice că educația este foarte importantă în ecuația asta – de aici începem să știm cum ne selectăm sursele de informație, cum citim studii și etichete nutriționale, ce înseamnă o viață sănătoasă și echilibrată, din punct de vedere nutrițional. Dar mai e un aspect important de luat în calcul, respectiv echilibrul intern – aplecarea spre introspecție și dorința de a vedea binele din noi, capacitatea de a alege pe lângă noi persoane bune și cu o structură morală curată, disponibilitatea de a lucra cu noi înșine, de a deveni vulnerabili și de a construi în jurul nostru un univers tihnit.


Pe mine m-a ajutat mult să fac liniște și ordine în jurul meu și în mine, faptul că simțeam că viața ar trebui să fie despre mai mult decât presiune, competiție și cerința de a fi mereu mai „bună” decât versiunea mea precedentă. Poate că încep să îmbătrânesc și văd altfel lucrurile acum, sau poate că, pur și simplu, m-am detașat de nesiguranțele din trecut și nu mai simt nevoia să demonstrez nimic, nimanui. Dar, cu siguranță, sunt mai bine așezată în viața mea și în corpul meu la 40 de ani decât eram la 30 sau la 20.


Mi-am schimbat prioritățile, oamenii de care mă înconjor dar, mai ales, ritmul în care trăiesc zi de zi. Și am ajuns să înțeleg profund vorba aia că dacă ți-e bine cu tine, n-ai nevoie de prea multe lucruri pe lângă tine, așa că mi-am simplificat destul de mult existența și acum totul curge ceva mai lin și mai usor, a declarat Cori Grămescu pentru Doctorul Zilei. 

Data: 03 apr 2023, 18:17
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: carte  cori gramescu  dietă  mancare  vindecare 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...