Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Ingrediente (pentru circa 48 buc.) :
- 100 ml bere
- 150 ml ulei
- 500 g făină albă
- 3/4 plic praf de copt
- 2 linguri smantana(sau untura)
- 50g zahăr pudră
- câteva picături esență de vanilie
- 1/2 linguriță coajă rasă de lămâie
Ingrediente pentru umplut:
- un borcan 50 g magiun
- 100 g nucă măcinată sau 150 g rahat
- 100g zahăr pudră(pentru pudrat)
Mod de preparare: Se pune uleiul într-un bol, se adaugă berea, apoi făina amestecată cu praful de copt, esența de vanilie, coaja rasă de lamâie și zahărul pudră. Amestecăm cu o lingură de lemn, apoi frământăm cu mâna adăugând și smântână(sau untură), până obținem un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă bine puteți să mai puneți puțină smântână. Acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească circa o oră
Împărțim aluatul în 4 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat o întindem în formă de cerc pe masa de lucru presarată cu făină, apoi o tăiem în 12 triunghiuri. Punem la baza triunghiului de aluat puțin magiun amestecat cu nucă măcinată și rahat tăiat mărunt, apoi răsucim ușor spre vârf. Se pun cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem cornulețele cam 10-15 minute la 180 grade, până se rumenesc ușor.
Le dăm calduțe prin zahăr pudră și așteptăm să se răcească bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bere cornulețe desert nucă rahat rețetă