Cu gălbenuş sau fără? Carmen Brumă a spus cum este recomandat să mănânci oul: „Multe persoane obișnuiesc să-l consume așa”
Data publicării:
Tot mai multe persoane aleg să consume ouă fără gălbenuş, considerându-l nesănătos din cauza conţinutului de grăsimi. Pe această cale, nutriționista Carmen Brumă a spus cum este recomandat să mănânci, de fapt, oul.

Oul este considerat o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Cu toate acestea, multe persoane evită să consume gălbenușul din cauza conținutului său de grăsimi. Astfel, mulți oameni aleg să mănânce doar albușul renunțând, în ideea că acesta ar fi nesănătos sau prea bogat în colesterol. Cu toate acestea, Carmen Brumă susține că eliminarea gălbenușului din alimentație ar putea priva organismul de substanțe nutritive esențiale.

Cu gălbenuş sau fără? Carmen Brumă a spus cum este recomandat să mănânci oul

Multe persoane obișnuiesc să consume ouă fără gălbenuș, crezând că acesta conține prea multe grăsimi și că nu ar fi sănătos. Totuși, această practică ignoră beneficiile majore pe care gălbenușul le aduce sănătății. Carmen Brumă susține că, pe lângă faptul că furnizează vitamine liposolubile, gălbenușul este o sursă importantă de colină, un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Colina joacă un rol crucial în menținerea sănătății ficatului, creierului și inimii. De asemenea, colina contribuie la transportul colesterolului din ficat către alte organe, prevenind astfel acumularea de grăsimi în ficat, cunoscută sub numele de „ficat gras”.

Te-ar putea interesa și: Beneficiile murăturilor pentru sănătate. Ce spune Roxana Radu, specialist în nutriţie

Mai mult decât atât, acest nutrient este esențial pentru sinteza acetilcolinei, un neurotransmițător care ajută la îmbunătățirea stării de bine, memoriei și concentrării. Colina reglează ritmul circadian și coordonarea mișcărilor, aspecte critice pentru persoanele active sau sportivii de performanță. Femeile însărcinate sau cele aflate în perioada de perimenopauză și menopauză au, de asemenea, nevoie de o cantitate mai mare de colină, deoarece aceasta contribuie la sănătatea generală a organismului.

„Multe persoane obișnuiesc să consume oul fără gălbenuș, în ideea că acesta ar avea foarte multe grăsimi și nu ar fi sănătos. Ei bine, eu zic că este greșit să faceți lucrul acesta. În gălbenuș există, pe lângă vitamine liposolubile, și colină, un nutrient esențial, foarte important în sănătatea ficatului, creierului și inimii. Colina face parte din membrana celulară și e foarte importantă atât pentru transportul colesterolului din ficat către alte organe și astfel previne ficatul gras”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care cresc imunitatea copiilor. Dr. Mihaela Bilic a oferit o serie de sfaturi

„Așadar, oul se mănâncă cu tot cu gălbenuș”

Prin urmare, specialista recomandă ca oul să fie consumat întreg, cu tot cu gălbenuș, pentru a beneficia de toate proprietățile sale nutritive. 

„De asemenea, este foarte importantă pentru sinteza de acetilcolină, un neurotransmițător important pentru starea de bine, pentru memorie, concentrate, reglarea ritmului circadian, inclusiv pentru coordonarea mișcărilor. Avem nevoie de colină, mai ales dacă suntem însărcinate, dacă suntem sportivi de performanță de anduranță. De asemenea, femeile aflate în perioada de perimenopauză și menopauză au nevoie de colină. Așadar, oul se mănâncă cu tot cu gălbenuș”, a mai precizat Carmen Brumă, în mediul online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel