Cum afectează drogurile relația dintre parteneri și creșterea copiilor. Psih. Radu Leca: Toxicomanul cere foarte mult ajutor
Data publicării:
Consumul de droguri în rândul populației din România este în creștere, motiv pentru care realizatorul emisiunii Ultrapsihologie, Ramona A. Dumitru, și psihologul Radu Leca au vorbit despre familiile de toxicomani și la ce pericole este supus un copil în jurul căruia sunt consumate droguri.

„Cum poate afecta consumul de droguri relația dintre parteneri și creșterea copiilor?”, a fost întrebarea adresată de Ramona A. Dumitru către psihologul Radu Leca, la care acesta a spus:

 

„E o întrebare teribil de grea pentru că, în funcție de ceea ce consumă partenerii, comportamentul oscilează de la un comportament isteric la un comportament furios, la un comportament agresiv, psihotic și o neimplicare  clară în viața de familie. Toxicomanul cere foarte mult ajutor, fie cere ajutor de la toată lumea. Acesta se așteaptă să primească ajutorul, el doar promițând că va face lucruri pe care nu le va realiza niciodată. Avem de-a face cu un comportament care se schimbă de la câteva minute la alte câteva minute, de la o oră la alta, de la o zi la alta și, evident, în variante extinse, de la o lună la alta. Acest tip de comportament care debutează cu o zonă de isterie maniacală conduce membrii familiei de toxicomani la un comportament agresiv. În toată această schimbare îngrozitoare pentru toată lumea e prins copilul. Copilul care, născut din doi toxicomani, are deja probleme foarte mari, atât emoționale, cât și organice. Fiindcă un copil realizat pe cocaină, heroină, ecstasy lichid, ketamină și alte tipuri de derivate, va prezenta la nivel psiho-emoțional probleme uriașe, nu mari”.

 

 

Pericolul la care sunt expuși copiii: autism, Asperger, depresie-anxietate, retard mental, retard fizic

„De-a lungul timpului, cât timp copilul a existat în pântecele mamei care este dependentă de droguri, fiecare celulă ce a fost creată și a evoluat până la naștere a intrat în contact cu drogul. Vă rog din suflet să nu vă așteptați, stimați părinți ce se droghează, să creați un copil perfect sănătos. Sub nicio formă, indiferent de situație. Nu există minuni, doar griji foarte mari.

Lumea trebuie să înțeleagă pericolul la care sunt expuși acești copii: autism, Asperger, depresie-anxietate, retard mental, retard fizic. Toate aceste lucruri vin în interiorul copilului în variante de 1, 2, 3 sau mai multe probleme deodată. La nivel organic, organele pot fi inversate, mărite; creierul, în multe cazuri, nu se dezvoltă la fel de repede ca la toți ceilalți copii nu consumă; ochișorii, sunt mari probleme cu ei pentru copiii crescuți de toxicomani.

Atunci când rămâneți însărcinate, stimate doamne care vă drogați, vă rog din suflet să vă gândiți la pericolele care vor apărea în mod cert în viața copilului pe care îl veți aduce pe lume”, a relatat psihologul Radu Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni este într-o relație! Câștigătorul Survivor se gândește deja la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni, mărturisiri neștiute despre mama sa. Cine e femeia care i-a dat viață, iar apoi l-a abandonat la orfelinat: „Ea are probleme, nu este normală”

Zanni, Alex Velea, captură video Youtube, Trapanele All Stars

Zanni, adevărul despre scandalul cu Alex Velea. De ce a rupt, de fapt, contractul cu artistul: „De asta am plecat. A fost o lecție bună”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

Teo Trandafir, captură video Youtube, Kanal D 2

Teo Trandafir a rămas șocată când a văzut cum arată Irina Columbeanu la 17 ani: „Fără buze, fără gene. E un copil”

Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea

Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Cea mai mare temere pe care Zanni a avut-o cu privire la Survivor All Stars: „Ceea ce s-a și întâmplat”

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă

 Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Astro Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna iulie. Două zodii vor avea parte de noroc la bani

Luminița Vîlcea, captură video Youtube/ Emisiuni Prima TV

Luminița Vîlcea, horoscop pentru prioada următoare. Oportunități impresionante pentru mai multe zodii
pixel