Cum afectează drogurile relația dintre parteneri și creșterea copiilor. Psih. Radu Leca: Toxicomanul cere foarte mult ajutor
Data publicării:
Consumul de droguri în rândul populației din România este în creștere, motiv pentru care realizatorul emisiunii Ultrapsihologie, Ramona A. Dumitru, și psihologul Radu Leca au vorbit despre familiile de toxicomani și la ce pericole este supus un copil în jurul căruia sunt consumate droguri.

„Cum poate afecta consumul de droguri relația dintre parteneri și creșterea copiilor?”, a fost întrebarea adresată de Ramona A. Dumitru către psihologul Radu Leca, la care acesta a spus:

 

„E o întrebare teribil de grea pentru că, în funcție de ceea ce consumă partenerii, comportamentul oscilează de la un comportament isteric la un comportament furios, la un comportament agresiv, psihotic și o neimplicare  clară în viața de familie. Toxicomanul cere foarte mult ajutor, fie cere ajutor de la toată lumea. Acesta se așteaptă să primească ajutorul, el doar promițând că va face lucruri pe care nu le va realiza niciodată. Avem de-a face cu un comportament care se schimbă de la câteva minute la alte câteva minute, de la o oră la alta, de la o zi la alta și, evident, în variante extinse, de la o lună la alta. Acest tip de comportament care debutează cu o zonă de isterie maniacală conduce membrii familiei de toxicomani la un comportament agresiv. În toată această schimbare îngrozitoare pentru toată lumea e prins copilul. Copilul care, născut din doi toxicomani, are deja probleme foarte mari, atât emoționale, cât și organice. Fiindcă un copil realizat pe cocaină, heroină, ecstasy lichid, ketamină și alte tipuri de derivate, va prezenta la nivel psiho-emoțional probleme uriașe, nu mari”.

 

Youtube video image

 

Pericolul la care sunt expuși copiii: autism, Asperger, depresie-anxietate, retard mental, retard fizic

„De-a lungul timpului, cât timp copilul a existat în pântecele mamei care este dependentă de droguri, fiecare celulă ce a fost creată și a evoluat până la naștere a intrat în contact cu drogul. Vă rog din suflet să nu vă așteptați, stimați părinți ce se droghează, să creați un copil perfect sănătos. Sub nicio formă, indiferent de situație. Nu există minuni, doar griji foarte mari.

Lumea trebuie să înțeleagă pericolul la care sunt expuși acești copii: autism, Asperger, depresie-anxietate, retard mental, retard fizic. Toate aceste lucruri vin în interiorul copilului în variante de 1, 2, 3 sau mai multe probleme deodată. La nivel organic, organele pot fi inversate, mărite; creierul, în multe cazuri, nu se dezvoltă la fel de repede ca la toți ceilalți copii nu consumă; ochișorii, sunt mari probleme cu ei pentru copiii crescuți de toxicomani.

Atunci când rămâneți însărcinate, stimate doamne care vă drogați, vă rog din suflet să vă gândiți la pericolele care vor apărea în mod cert în viața copilului pe care îl veți aduce pe lume”, a relatat psihologul Radu Leca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel