Visele din sarcină. Ce semnifică și cum pot afecta viitoarea mamică
Data publicării:
Visele în timpul sarcinii pot fi foarte intense și înspăimântătoare. Iată care este explicația acestui fenomen în timpul sarcinii și cum se pot interpreta visele în timpul sarcinii.

Visele sunt o parte naturală și sănătoasă a procesului de somn. Cu toate acestea, este posibil să observați o diferență în ceea ce privește frecvența și tipurile de vise pe care le aveți în timpul sarcinii. Cele mai multe femei raportează că își amintesc mai multe din visele lor, vise care par extrem de reale și chiar suferă de coșmaruri în această fază. Acest lucru nu este nimic anormal și, prin urmare, iată informațiile pe care trebuie să le știi despre toate aceste vise și schimbări din timpul sarcinii, precum și motivul apariției lor, pentru a le combate sau pentru a rămâne fără stres.

Frecvența viselor

Este posibil ca o femeie însărcinată să viseze mai mult decât o persoană normală într-un somn de 8 ore. O astfel de creștere imediată se datorează faptului că doarme sau ațipește mai multe ore pe zi. Sarcina are un impact enorm asupra organismului și a nivelului de energie al acestuia, provocând oboseală și somnolență. Cu cât dormiți mai mult, cu atât este mai probabil să visați. Prin urmare, nu este nimic de care să vă faceți griji chiar dacă vă confruntați cu această problemă.

 

Visele intense

Unii oameni au vise intense atunci când dorm profund. Acest lucru poate implica vise cu emoții puternice, profunde și imagini vii, care pot face să pară că evenimentele se petrec cu adevărat. În timp ce oricine poate avea asemenea vise, se pare că femeile însărcinate au mai multe astfel de vise. Mai degrabă decât imagini neclare care sunt dificil de pus cap la cap, aceste vise par a fi reale. Este posibil să aveți nevoie de un moment pentru a discerne între vis și realitate atunci când vă treziți din aceste vise.

 

Vise de maternitate

Sarcina te face să te bucuri în mod natural pentru a întâmpina cel mai nou membru al familiei tale. O astfel de emoție și, poate, puțină nervozitate pot duce în cele din urmă la visarea sarcinii și a copilului tău. În mod surprinzător, acest lucru poate include să visezi că ți se naște deja copilul sau să visezi că îți ții copilul în brațe. De asemenea, unele femei visează că bebelușul lor le vorbește, că îi dau un nume și că au vise despre sexul bebelușului lor.

Vise de anxietate/ Coșmaruri

Visele vă pot oferi o perspectivă asupra unora dintre cele mai presante preocupări și anxietăți. Acestea ar putea fi preocupări financiare, jonglarea vieții cu un nou-născut și alți copii sau planificarea evoluției cu un nou-născut. Puteți fi chiar îngrijorată de travaliu și de naștere. Cu atât de multe pe cap, este firesc ca creierul tău să apeleze la grijile tale, iar visele să îți evidențieze neliniștile și temerile.  Ar putea fi vorba de frică sau anxietate cu privire la travaliu și naștere, sau ar putea fi ceva în neregulă cu copilul. Dacă ați avut un avort spontan în trecut, s-ar putea să aveți coșmaruri că se va întâmpla din nou. Visele despre faptul că te pierzi sau că ești prinsă în capcană sunt, de asemenea, frecvente în timpul sarcinii. Aceste tipuri de vise sunt obișnuite, dar sunt, de asemenea, deranjante și incomode. Așa că, de acum înainte, fii pozitivă și gândește-te la lucruri bune. Puteți chiar să vă ajutați de yoga sau meditație pentru a vă calma.

 

De ce există o schimbare a modelului de visare în timpul sarcinii?

Există nenumărate motive pentru modificările viselor în timpul sarcinii. Și, după cum v-ați putea aștepta, schimbările hormonale joacă un rol semnificativ. Fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii pot avea un impact semnificativ asupra organismului tău și pot duce chiar la probleme legate de starea de spirit sau la oboseală intensă. Cu toate acestea, visele și coșmarurile repetitive legate de anxietate în timpul sarcinii ar putea fi o coincidență sau ar putea fi modul în care creierul tău își exprimă frica. Adesea, o perturbare a tiparelor de somn poate provoca uneori o schimbare în vise, potrivit timesofindia.com

 

 


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: sarcina  vise 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel