Visele din sarcină. Ce semnifică și cum pot afecta viitoarea mamică
Visele în timpul sarcinii pot fi foarte intense și înspăimântătoare. Iată care este explicația acestui fenomen în timpul sarcinii și cum se pot interpreta visele în timpul sarcinii.

Visele sunt o parte naturală și sănătoasă a procesului de somn. Cu toate acestea, este posibil să observați o diferență în ceea ce privește frecvența și tipurile de vise pe care le aveți în timpul sarcinii. Cele mai multe femei raportează că își amintesc mai multe din visele lor, vise care par extrem de reale și chiar suferă de coșmaruri în această fază. Acest lucru nu este nimic anormal și, prin urmare, iată informațiile pe care trebuie să le știi despre toate aceste vise și schimbări din timpul sarcinii, precum și motivul apariției lor, pentru a le combate sau pentru a rămâne fără stres.

Frecvența viselor

Este posibil ca o femeie însărcinată să viseze mai mult decât o persoană normală într-un somn de 8 ore. O astfel de creștere imediată se datorează faptului că doarme sau ațipește mai multe ore pe zi. Sarcina are un impact enorm asupra organismului și a nivelului de energie al acestuia, provocând oboseală și somnolență. Cu cât dormiți mai mult, cu atât este mai probabil să visați. Prin urmare, nu este nimic de care să vă faceți griji chiar dacă vă confruntați cu această problemă.

 

Visele intense

Unii oameni au vise intense atunci când dorm profund. Acest lucru poate implica vise cu emoții puternice, profunde și imagini vii, care pot face să pară că evenimentele se petrec cu adevărat. În timp ce oricine poate avea asemenea vise, se pare că femeile însărcinate au mai multe astfel de vise. Mai degrabă decât imagini neclare care sunt dificil de pus cap la cap, aceste vise par a fi reale. Este posibil să aveți nevoie de un moment pentru a discerne între vis și realitate atunci când vă treziți din aceste vise.

 

Vise de maternitate

Sarcina te face să te bucuri în mod natural pentru a întâmpina cel mai nou membru al familiei tale. O astfel de emoție și, poate, puțină nervozitate pot duce în cele din urmă la visarea sarcinii și a copilului tău. În mod surprinzător, acest lucru poate include să visezi că ți se naște deja copilul sau să visezi că îți ții copilul în brațe. De asemenea, unele femei visează că bebelușul lor le vorbește, că îi dau un nume și că au vise despre sexul bebelușului lor.

Vise de anxietate/ Coșmaruri

Visele vă pot oferi o perspectivă asupra unora dintre cele mai presante preocupări și anxietăți. Acestea ar putea fi preocupări financiare, jonglarea vieții cu un nou-născut și alți copii sau planificarea evoluției cu un nou-născut. Puteți fi chiar îngrijorată de travaliu și de naștere. Cu atât de multe pe cap, este firesc ca creierul tău să apeleze la grijile tale, iar visele să îți evidențieze neliniștile și temerile.  Ar putea fi vorba de frică sau anxietate cu privire la travaliu și naștere, sau ar putea fi ceva în neregulă cu copilul. Dacă ați avut un avort spontan în trecut, s-ar putea să aveți coșmaruri că se va întâmpla din nou. Visele despre faptul că te pierzi sau că ești prinsă în capcană sunt, de asemenea, frecvente în timpul sarcinii. Aceste tipuri de vise sunt obișnuite, dar sunt, de asemenea, deranjante și incomode. Așa că, de acum înainte, fii pozitivă și gândește-te la lucruri bune. Puteți chiar să vă ajutați de yoga sau meditație pentru a vă calma.

 

De ce există o schimbare a modelului de visare în timpul sarcinii?

Există nenumărate motive pentru modificările viselor în timpul sarcinii. Și, după cum v-ați putea aștepta, schimbările hormonale joacă un rol semnificativ. Fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii pot avea un impact semnificativ asupra organismului tău și pot duce chiar la probleme legate de starea de spirit sau la oboseală intensă. Cu toate acestea, visele și coșmarurile repetitive legate de anxietate în timpul sarcinii ar putea fi o coincidență sau ar putea fi modul în care creierul tău își exprimă frica. Adesea, o perturbare a tiparelor de somn poate provoca uneori o schimbare în vise, potrivit timesofindia.com

 

 

Autor: Romina Băluță | Dată: 30 iul, 16:02

HOROSCOP Dragoste 2022. Previziuni pentru fiecare zodie

Oare ce vești ne va aduce Cupidon anul următor?

Zodiile cu cea mai puternică intuiție. Văd chiar prin tine

Cu toții suntem intuitivi într-o oarecare măsură, însă...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Mit spulberat: aerul condiționat nu te poate îmbolnăvi

Teoria că aerul condiționat te poate îmbolnăvi a fost...