Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus ce ar trebui să conțină o „farfurie ideală” pentru a asigura o alimentație echilibrată și sănătoasă. Potrivit specialistului, o abordare corectă a alimentației trebuie să ia în considerare proporțiile și calitatea alimentelor.
„Noi, adulții, luăm din regulile lor ce ne convine. Trei mese principale și două gustări este un program de copil în creștere. Noi ca adulți am luat frica grăsimilor și a mâncării și ne trezim cu niște reguli în familie care sunt nepotrivite pentru copii. Copiii nu trebuie să mănânce dietetic. Copiilor le trebuie făinoase și carbohidrați. Această confuzie gravă trebuie neapărat echilibrată pentru că ei cresc și au nevoie de multă energie.
Există și copii care au ajuns deja să aibă kilograme în plus sau chiar să fie obezi. Pentru ei nu mai putem spune că au nevoie de grăsimi și carbohidrați din belșug, pentru că deja nu mai vorbim de o normalitate, ci de niște copii care, din păcate, au compensat cu mâncare din cauza lipsei de atenție sau incapacității de a se adapta la mediul școlar, la mediu familial. Sunt copii care suferă. În niciun caz nu trebuie puși la cură de slăbire. Atenție mare! Copiii nu se pun la cură de slăbire. Toată alimentația din casă trebuie să se schimbe. Toată familia trebuie să mănânce diferit, ca ei să mănânce la fel ca restul familiei, dar să fie o alimentație echilibrată, cu mai puțin zahăr, grăsimi și făinoase”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Cum poate o banală salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic: „Aceste preparate sunt mai degrabă o bombă calorică”
Potrivit medicului nutriționist, pentru copii jumătate din farfurie ar trebui să fie ocupată de alimente făinoase. În cazul adulților se recomandă un consum mai redus de făinoase. Copiii au nevoie de aceste alimente pentru a-și asigura necesarul de energie pentru creștere. Fibrele, deși esențiale pentru adulți, nu sunt la fel de importante pentru copii, deoarece excesul de fibre poate accelera tranzitul intestinal. De asemenea, zahărul poate fi inclus în dietă ocazional, însă trebuie consumat cu măsură.
„La copii, jumătate din farfurie trebuie să fie făinoase. La noi, la adulți, doar un sfert. Copilul nu trebuie să mănânce degresat. Grăsimile sunt esențiale pentru ei, mai mult de 30% din aportul caloric trebuie să fie grăsime.
Copiii, atenție, nu au nevoie de fibre! Noi, adulții, care suntem sedentari, avem nevoie de fibre. Copii nu au nevoie de pâine integrală, au nevoie de făinoase albe. Copiii iubesc în mod instinctiv pastele, pâinea. Niciun copil n-o să refuze asta. Pentru copii prea multe fibre accelerează tranzitul. S-ar putea să apară carențe de vitamine, de minerale, pentru că există o accelerare a tranzitului. Fibrele în exces pot da intoleranțe alimentare grave, pentru că intestinul lor e fragil, iar fibrele, mai ales cele din cereale, au acțiune agresivă pe intestin.
De asemenea, avem voie și zahăr din când în când, pentru că orice lucru care e interzis este apoi dorit. Avem nevoie o dată sau de două ori pe săptămână și chiar să o facem la modul asumat”, a mai declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic,
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...