Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Gabriela Iacob, instructor de fitness și vicecampioană Bikini Fitness, a fost prezentă în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit cum se pregătește o femeie care vrea să participe la o astfel de competiție. Invitată noastră, vicecampioană în cadrul unuia dintre cele mai importante concursuri din domeniu, Olympia Amateur Eastern Europe, spune că pregătirea începe cu aproximativ un an înainte de concurs, întrucât trebuie să treci prin mai multe etape.
„Ar trebui un minim de un an, pentru că trebuie să trecem prin două faze destul de importante, o perioadă de bulk, de acumulare a masei musculare, când trebuie să mâncăm mai mult și să facem mai puțin cardio, și printr-o perioadă de cut, la fel de importantă, pentru că atunci reliefăm mușchii construiți în faza anterioară. Începem pregătirea cu minim un an înainte. Masa muscular nu se acumulează de pe o zi pe alta. Ultima e cea mai restrictivă perioadă.”, a declarat Gabriela Iacob, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical.
Citește și: Pastila de frumusețe. Cum se menține în formă Miss Bikini / VIDEO
Meniul unei fete care concurează pentru titlul de Miss Bikini este unul foarte strict, mai ales în ultima fază de pregătire, când dieta conține o paletă vagă de alimente, extrem de slab calorice și fără grăsimi. Chiar dacă sportiva recunoaște că a avut momente în care a plâns la propriu de foame, aceasta spune că nu -sa gândit niciodată să renunțe.
„Perioada de definire este cea mai importantă. Aveam de mâncat doar câteva alimente, deci nu era greu de loc. Aveam același meniu în fiecare zi. Dimineața mâncam albușuri, fără gălbenușuri, cu sparanghel sau broccoli. Toate verdețurile te ajută foarte mult la digestie. Mai apoi aveam o masă de 100-150 grame de piept de pui cu broccoli, din nou, sau sparanghel. Sparanghelul este un diuretic foarte bun, este bine să-l avem la fiecare masă. Luam o cupă de proteină după sală. Apoi, după o oră, luam o altă masă, de cod, este unul dintre cei mai slabi pești. Seara mâncam din nou albuș de ou cu sparanghel. La ultimul concurs, care a fost în august, am început pregătirea pe 1 ianuarie, iar perioada de cut am început-o din mai, se face ușor, ușor.
Când eram în faza de bulk, aveam un cheat meal o dată pe lună, o singură masă, preferatul meu e burgerul. În perioada de cut, niciun cheat meal, maximum puneam niște scorțișoară pe albuș de ou și mă gândeam că mănânc desert. Este greu, dar și frumos. Am avut momente în care efectiv plângeam de foame la propriu, dar nu am renunțat.”, a zis Gabriela Iacob.
Nu doar mușchii sunt importanți într-o astfel de competiție, ci întregul aspect, spune Gabriela Iacob.
„M-am uitat la o culoare care să mă pună pe mine în evidență (n.r. costumul de baie), așa că fiind șatenă, am considerat că albastrul deschis e potrivit. Și accesoriile trebuie să fie bine puse la punct, încălțămintea trebuie să aibă toc înalt, la toate fetele la fel. Costumul trebuie să-ți pună în evidență formele, machiajul să fie îngrijit, fondul de ten să aibă aceeași nuanță cu tenul tău, să fie destul de pronunțat. Juriul se uită la ambalajul final.”, ne-a mai spus ea.
Urmărește întreaga emisiune:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: bikini fitness competitie dietă gabriela iacob miss bikini
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...