Culiță Sterp, dezvăluiri despre relația cu frații lui. Artistul nu i-a invitat la cununia civilă
Mustul este printre cele mai căutate băuturi toamna, fiind o adevărată tradiție pentru toți românii. Dacă nu toate persoanele reușesc să-și prepare propriul „suc” de struguri, atunci majoritatea apelează la producătorii locali, care scot la vânzare anual celebrul must pe piață. Totuși, știm că strugurii pot avea un impact destul de dur asupra siluetei, dacă nu-i consumăm moderat, astfel încât sucul obținut din ei poate fi cu atât mai periculos. Cristian Mărgărit, nutriționist, ne-a dezvăluit astfel câteva trucuri excelente pe care trebuie să le respecte oricine nu vrea să se îngrașe, dar vrea să se și bucure de această băutură iubită a toamnei.
„Da (nr. putem bea must), dar tot așa, mare atenție la cantitate, pentru că acolo un volum mare poate fi consumat fără să ne dăm seama. Un litru de must poate avea peste 100 de grame de zahăr, deci o cantitate foarte mare, însă putem folosi câteva trucuri. Putem bea must după sport, pentru că am ars deja calorii și facem doar o înlocuire a rezervelor, să-l bem cu înghițituri mici, să nu bem mult suc deodată și putem să-l diluăm cu apă. Spre exemplu, dacă dimineața vrei un suc de portocale, îl amesteci cu apă carbogazoasă și așa ai o băutură răcoritoare pe toată durata zilei, iar cantitatea de suc nu va fi la fel de mare.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Înghițiturile mici ajută corpul să asimileze mult mai bine produsul și, implicit, îl ferește de kilogramele în plus, explică specialistul. Dacă, în schimb, bem o cantitate prea mare deodată, atunci acesta se va depozita direct în corp, lucru care nu vine decât cu un pachet de consecințe negative.
„Dacă bem în înghițituri mici, corpul nostru preia acel zahăr și îl folosește ca sursă de energie. Atunci când corpul nostru primește prea mult deodată, fie că vorbim despre zahăr sau grăsimi, el poate să facă față doar unui aport, dintr-o anumită substanță. Dacă e prea mult, atunci e nevoit să depoziteze, și acest exces de moment, vârf de concentrație în sânge, e foarte dăunător pentru noi. În schimb, dacă livrăm acea glucoză puțin câte puțin, efectul negativ nu este atât de mare.”, a continuat specialistul.
Persoanele active vor putea întotdeauna să se bucure de o cantitate mai mare, când vine vorba de acest suc, față de cele sedentare, ne explică nutriționistul.
„Putem bea cât își permite fiecare. O persoană care face sport sau are o muncă fizică intensă, va putea bea și suc, va putea și mânca mai mult, pentru că arde acele calorii. De fapt, problema omului modern este acel exces de calorii, zahărul, uleiul, sunt surse de calorii foarte concentrate, ne este foarte ușor să le mâncăm și să depășim numărul de calorii necesare.”, ne mai spune acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: critian margarit must sănătate struguri
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...