Cum este recomandat să consumăm legumele, crude sau gătite? Mihaela Bilic: „Așa obținem beneficii maxime pentru sănătate”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt legumele ce trebuie să fie consumate ca atare, crude, pentru a te bucura de avantajele pe care le oferă.

Legumele sunt importante și trebuie să facă parte din meniul oricărei persoane care își dorește să aibă parte de un stil de viață echilibrat și sănătos. Ele sunt extrem de benefice și pentru o dietă, un motiv în plus pentru care să le consumi tot mai des. Totuși, extrem de multe persoane au îndoieli cu privire la modul lor de preparare. Concret, este bine să le consumăm crude sau își păstrează beneficiile și gătite? Pentru a pune capăt nelămuririlor, Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect tot mai dezbătut.

„Cu toții știm că legumele sunt prietenele siluetei, indiferent de sezon sau cantitatea în care le consumăm. Este bine să consumăm legume cât mai colorate în fiecare zi și la fiecare masă. Să fie proaspete sau gătite? Verdețurile și cruditățile e bine să le consumăm proaspete, așa obținem beneficii maxime pentru sănătate. De la ciuperci, sfeclă și sparanghel, până la țelină și morcov, majoritatea legumelor pot fi mâncate crude. Prin gătit se distruge o mare parte din vitamina C. Fiecare minut scade cu 25%  conținutul de vitamina C al unui preparat.”, a spus Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de duminică, 10 martie. 

Citește și: Femeile nu ar trebuie să devină vegetariene. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Este o contraindicație”

Cum trebuie să consumi ceapa și usturoiul

Situația rămâne asemănătoare și când vine vorba de ceapă, usturoi, avocado sau broccoli. Chiar dacă suntem obișnuiți ca pe majoritatea să le includem în tot felul de preparare calde, Mihaela Bilic spune că este esențial să le consumăm și crude. 

„Compușii benefici din ceapă și usturoi sunt neutralizați de căldură, deci încercați tratamentul termic prelungit. Și taninurile cu efect antioxidant din avocado devin amare prin încălzire, mai bine consumați fructul crud. La fel și pentru broccoli, ideal să-l mâncăm crud.”, a continuat medicul nutriționist. 

VEZI și: Mihaela Bilic nu bea apă: „Am spus mereu că nu îmi place”. Abia acum s-a aflat cu ce o înlocuiește

Motivul pentru care roșiile trebuie consumate crude

Când vine vorba de roșii sau de spanac, Mihaela Bilic spune că situația se schimbă. În cazul acestora, beneficiile sunt mult mai semnificative dacă alegem să le consumăm calde, iar explicația este simplă. 

„Există însă și legume care vor fi mai eficiente încălzite. Licopenul din roșie, care protejează pielea de cancer și îmbătrânire, devine activ la căldură și în prezența grăsimii. De aceea, sosul tomate are de la 3, până la 13 ori mai mult licopen, decât roșia proaspătă. Spanacul conține pigmenți cu acțiune antioxidantă a căror absorbție crește prin gătit, este de 6 ori mai bogat în luteină, față de frunzele proaspete.”, mai spune Mihaela Bilic. 

VEZI și: Cătălin Măruță, criticat de internauți după ce s-a contrazis cu Mihaela Bilic din cauza conservelor: „M-a enervat teribil. Neinspirată atitudine!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”




pixel