Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV
Data publicării:
Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit cum preparăm corect creveții și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem în acest proces.

Chiar dacă la prima vedere, creveții par a fi un preparat destul de ușor de gătit, în realitate, există câteva reguli clare de respectat, când vine vorba despre acest tip de pește. Spre exemplu, dacă sunt lăsați prea mult timp în tigaie, aceștia își pot schimba complet textura, dând greș astfel cu întregul preparat culinar. Bucătarul chef Salvo Lo Castro a explicat în exclusivitate pentru Spectacola cum să gătim corect creveții, dar ne-a oferit și două rețete extrem de delicioase, ușoare și perfecte de savurat, după o perioadă lungă de vacanță.

„Crevetele este unul dintre cei mai delicați pești din univers, dar este și unul dintre cei mai gustoși. Din creveți nu trebuie să aruncăm nimic. Spre exemplu, dacă pregătim niște spaghete cu creveți, prima data trebuie să pregătim o oală, unde să punem niște ceapă, morcov, un pic de țelină, o roșie tăiată în patru, care le va da culoare, dar punem și capul și cojile de la creveți și fierbem toate ingredientele astea. După ce s-a fiert bine, punem gheață și cu un mixer începem să mixăm totul, până devine o cremă și am obținut un bisque. După care, punem spaghete la fier. Atenție, spaghetele se adaugă doar când apa este fiartă și le lăsăm doar șase minute. După, punem spaghetele cu puțină apă în tigaie și completăm cu puțin din bisque-ul pe care l-am făcut la început. Trei creveți îi facem mărunți și îi adăugăm în tigaie peste paste, iar restul îl face ca un tartar. Foarte mărunt tăiați creveții, îi condimentăm cu puțin ulei și sare. După ce am pus în farfurie spaghetele, deasupra le completăm cu creveții cruzi, care sunt cei mai buni și gustoși.”, a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro pentru Spectacola.

Chef Salvo Lo Castro le-a gătit vedetelor de la Hollywood. Cu ce preparate i-a dat pe spate pe Robert De Niro, Anthony Hopkins și pe Tom Cruise: ”În fiecare zi a vrut chiftele”/ EXCLUSIV

Mai mult, acesta a combătut și mitul „peștelui crud” și ne-a oferit o explicație foarte bună pentru care peștele condimentat cu ulei și lămâie poate fi considerat, de fapt, gătit.

„Peștele dacă îl condimentezi cu lămâie și ulei se coace, pentru că lămâia are un grad de aciditate mare. El pare că e crud, dar de fapt este copt natural.”, ne-a mai dezvăluit acesta.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

 

Cum gătim corect creveții și cât timp trebuie să stea aceștia în tigaie

Nu în ultimul rând, acesta trage un semnal de alarmă asupra creveților gătiți pentru prea multe minute, care-și vor schimba complet gustul

„Variante de creveți în tigaie sunt multe. Putem să-i pregătim cu unt, după care punem creveții și îi lăsăm trei minute, nu mai mult, ei trebuie să aibă o culoare roz, dacă îl gătești prea mult, crevetele devine tare ca lemnul. După, punem mirodenii precum cimbru, sare, piper, nu punem ulei, pentru că deja am pus untul, care are grăsime. De obicei, eu la sfârșit pun un pic de suc de lămâie, o lingură, pentru că lămâia dă un gust foarte bun la creveți.”, a încheiat celebrul bucătar.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: creveti  gatit  rețetă  salvo lo castro 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel