Cum gătești corect creveții: „Dacă îi lași prea mult, devin tari ca lemnul”. Rețeta specială de paste cu creveți a bucătarului Salvo Lo Castro / EXCLUSIV
Data publicării:
Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit cum preparăm corect creveții și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem în acest proces.

Chiar dacă la prima vedere, creveții par a fi un preparat destul de ușor de gătit, în realitate, există câteva reguli clare de respectat, când vine vorba despre acest tip de pește. Spre exemplu, dacă sunt lăsați prea mult timp în tigaie, aceștia își pot schimba complet textura, dând greș astfel cu întregul preparat culinar. Bucătarul chef Salvo Lo Castro a explicat în exclusivitate pentru Spectacola cum să gătim corect creveții, dar ne-a oferit și două rețete extrem de delicioase, ușoare și perfecte de savurat, după o perioadă lungă de vacanță.

„Crevetele este unul dintre cei mai delicați pești din univers, dar este și unul dintre cei mai gustoși. Din creveți nu trebuie să aruncăm nimic. Spre exemplu, dacă pregătim niște spaghete cu creveți, prima data trebuie să pregătim o oală, unde să punem niște ceapă, morcov, un pic de țelină, o roșie tăiată în patru, care le va da culoare, dar punem și capul și cojile de la creveți și fierbem toate ingredientele astea. După ce s-a fiert bine, punem gheață și cu un mixer începem să mixăm totul, până devine o cremă și am obținut un bisque. După care, punem spaghete la fier. Atenție, spaghetele se adaugă doar când apa este fiartă și le lăsăm doar șase minute. După, punem spaghetele cu puțină apă în tigaie și completăm cu puțin din bisque-ul pe care l-am făcut la început. Trei creveți îi facem mărunți și îi adăugăm în tigaie peste paste, iar restul îl face ca un tartar. Foarte mărunt tăiați creveții, îi condimentăm cu puțin ulei și sare. După ce am pus în farfurie spaghetele, deasupra le completăm cu creveții cruzi, care sunt cei mai buni și gustoși.”, a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro pentru Spectacola.

Chef Salvo Lo Castro le-a gătit vedetelor de la Hollywood. Cu ce preparate i-a dat pe spate pe Robert De Niro, Anthony Hopkins și pe Tom Cruise: ”În fiecare zi a vrut chiftele”/ EXCLUSIV

Mai mult, acesta a combătut și mitul „peștelui crud” și ne-a oferit o explicație foarte bună pentru care peștele condimentat cu ulei și lămâie poate fi considerat, de fapt, gătit.

„Peștele dacă îl condimentezi cu lămâie și ulei se coace, pentru că lămâia are un grad de aciditate mare. El pare că e crud, dar de fapt este copt natural.”, ne-a mai dezvăluit acesta.

Rețete de vară. Chef Salvo Lo Castro: ”Ajută foarte mult și la bronzat”. Ce mâncăm în sezonul cald, pentru a ne menține silueta

 

Cum gătim corect creveții și cât timp trebuie să stea aceștia în tigaie

Nu în ultimul rând, acesta trage un semnal de alarmă asupra creveților gătiți pentru prea multe minute, care-și vor schimba complet gustul

„Variante de creveți în tigaie sunt multe. Putem să-i pregătim cu unt, după care punem creveții și îi lăsăm trei minute, nu mai mult, ei trebuie să aibă o culoare roz, dacă îl gătești prea mult, crevetele devine tare ca lemnul. După, punem mirodenii precum cimbru, sare, piper, nu punem ulei, pentru că deja am pus untul, care are grăsime. De obicei, eu la sfârșit pun un pic de suc de lămâie, o lingură, pentru că lămâia dă un gust foarte bun la creveți.”, a încheiat celebrul bucătar.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: creveti  gatit  rețetă  salvo lo castro 


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel