Cum îi afectează ANXIETATEA pe bărbați. Avertismentul specialiștilor: Risc de boli de inimă și diabet
Anxietatea, la vârsta a doua a bărbatului, crește riscul de a dezvolta boli de inimă.

Un nou studiu arată că anxietatea la jumătatea vieții este asociată cu factori care cresc riscul de a dezvolta boli de inimă și diabet mai târziu în viață.

În rândul bărbaților sănătoși de vârstă mijlocie care nu sufereau de boli de inimă sau de diabet (boli cardiometabolice), cei care aveau anxietate erau mai predispuși să aibă factori de risc care sunt asociați cu un risc mai mare de boli cardiometabolice pe măsură ce îmbătrânesc.

Studiul condus de Lewina Lee, PhD, a fost publicat în ianuarie în Journal of the American Heart Association, notează webmd.com.

Două aspecte ale anxietății: neuroticismul și îngrijorarea în exces


În acest studiu, cercetătorii au folosit chestionare care i-au întrebat pe bărbați despre două aspecte ale anxietății, și anume neuroticismul și îngrijorarea în exces.

Neuroticismul este o tendință de a percepe experiențele ca fiind amenințătoare, de a simți că provocările sunt incontrolabile și de a trăi emoții negative frecvente și disproporționat de intense, cum ar fi frica, anxietatea, tristețea și furia, în mai multe situații, explică cercetătorii.

Îngrijorarea, pe de altă parte, poate fi sănătoasă și poate duce la soluții constructive, notează ei, dar poate fi, de asemenea, nesănătoasă, mai ales atunci când devine incontrolabilă și interferează cu funcționarea de zi cu zi.

”Descoperirea noastră sugerează că anxietatea este legată de procese biologice nesănătoase care deschid calea spre dezvoltarea bolilor de inimă și a diabetului la bărbați", a declarat Lee, profesor asistent de psihiatrie la Boston University School of Medicine.

Este posibil ca oamenii să nu acorde atenție sănătății inimii lor decât după ce primesc un diagnostic de boală cardiacă, a precizat ea.

”Constatările noastre sugerează că este important să se acorde atenție indicatorilor de sănătate cardiometabolică, cum ar fi greutatea și tensiunea arterială, la vârste mult mai tinere”, a spus Lee, subliniind că pragul minim este de la 30 sau 40 de ani. ”Făcând acest lucru ar putea avea beneficii pe termen lung în prevenirea apariției bolilor de inimă și a diabetului", a spus ea.

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 14 Martie 2022, 10:18

DC Media Group Audience

Tudor Chirila, foto Instagram

Tudor Chirilă, răspuns genial pentru copiii săi, după ce i-au cerut să le cumpere telefoane: „Pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Voi cu Voicu

Cristina Demetrescu - Horoscopul verii 2023. Zodiile care vor da lovitura: „Mari șanse din punct de vedere profesional, creștere, promovare”

Mirela Vaida, captură video Youtube/ Acces Direct

Mirela Vaida este în doliu. Vedeta va lipsi de la Acces Direct: „Este un eveniment greu în familie”

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop. Fenomenul astrologic de pe 9 iunie vine cu schimbări majore pentru zodii

Stephan Pelger, foto Instagram

Ioana Mandache, despre Stephan Pelger: Era foarte trist. Confirmase că vine și la petrecerea Viva, dar nu a mai ajuns

Adam Stavarache, captură video Vorbește lumea

Persoanele cele mai predispuse la divorț, în funcție de data nașterii. Adam Stavarache: „Pot rămâne singure toată viața”

Sursă foto: Instagram/ Sarah Juree

A fost exclusă din învățământ după ce s-a aflat ce făcea în afara programului. Povestea profesoarei care își vinde pozele online: „Mi-am câștigat întregul salariu anual de profesor”

Sursa foto: Marina Almășan, Facebook

Recunoașteți personajul? Este o cunoscută prezentatoare TV și scriitoare de la noi din țară

Sursa foto: Stephan Pelger și Carmen Iohannis, facebook

Gestul făcut de Carmen Iohannis care l-a dezamăgit cumplit pe Stephan Pelger: „I-am creat o grămadă de rochii...”

Bianca Drăgușanu, foto Instagram

Educație fără fițe. Fiica Biancăi Drăgușanu merge la o școală de stat: „Dacă eu am crescut normal, la o școală de stat, ea de ce nu ar face asta?”

Sursă foto: Youtube/ theXclusive

Copiii adoptivi ai Luminiței Anghel s-au reîntâlnit. Reacția artistei după ce David Pușcaș a revăzut-o pe Măriuca

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Ce secrete nu trebuie să afle nimeni despre tine, nici măcar prietenii. Lidia Fecioru: „Aduce un ghinion în viaţa ta”