Cum îi afectează ANXIETATEA pe bărbați. Avertismentul specialiștilor: Risc de boli de inimă și diabet
Anxietatea, la vârsta a doua a bărbatului, crește riscul de a dezvolta boli de inimă.

Un nou studiu arată că anxietatea la jumătatea vieții este asociată cu factori care cresc riscul de a dezvolta boli de inimă și diabet mai târziu în viață.

În rândul bărbaților sănătoși de vârstă mijlocie care nu sufereau de boli de inimă sau de diabet (boli cardiometabolice), cei care aveau anxietate erau mai predispuși să aibă factori de risc care sunt asociați cu un risc mai mare de boli cardiometabolice pe măsură ce îmbătrânesc.

Studiul condus de Lewina Lee, PhD, a fost publicat în ianuarie în Journal of the American Heart Association, notează webmd.com.

Două aspecte ale anxietății: neuroticismul și îngrijorarea în exces


În acest studiu, cercetătorii au folosit chestionare care i-au întrebat pe bărbați despre două aspecte ale anxietății, și anume neuroticismul și îngrijorarea în exces.

Neuroticismul este o tendință de a percepe experiențele ca fiind amenințătoare, de a simți că provocările sunt incontrolabile și de a trăi emoții negative frecvente și disproporționat de intense, cum ar fi frica, anxietatea, tristețea și furia, în mai multe situații, explică cercetătorii.

Îngrijorarea, pe de altă parte, poate fi sănătoasă și poate duce la soluții constructive, notează ei, dar poate fi, de asemenea, nesănătoasă, mai ales atunci când devine incontrolabilă și interferează cu funcționarea de zi cu zi.

”Descoperirea noastră sugerează că anxietatea este legată de procese biologice nesănătoase care deschid calea spre dezvoltarea bolilor de inimă și a diabetului la bărbați", a declarat Lee, profesor asistent de psihiatrie la Boston University School of Medicine.

Este posibil ca oamenii să nu acorde atenție sănătății inimii lor decât după ce primesc un diagnostic de boală cardiacă, a precizat ea.

”Constatările noastre sugerează că este important să se acorde atenție indicatorilor de sănătate cardiometabolică, cum ar fi greutatea și tensiunea arterială, la vârste mult mai tinere”, a spus Lee, subliniind că pragul minim este de la 30 sau 40 de ani. ”Făcând acest lucru ar putea avea beneficii pe termen lung în prevenirea apariției bolilor de inimă și a diabetului", a spus ea.

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 14 Martie, 10:18

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Vorbește lumea

Adela Popescu, gestul pe care îl face în fiecare vacanță all inclusive: „Mi-e rușine să spun”

Carmen Harra, foto Facebook

Divorțurile „anunțate” de Carmen Harra. Clarvăzătoarea a prezis destrămarea unor cupluri celebre: „Relația asta devine abuzivă și o să se termine foarte prost”

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Delia, instagram

Delia Matache, martoră la tragedia din Alpii italieni, Dolomiti. Mai mulți oameni au fost uciși de o avalanșă: "Sfatul meu e ca pasionaţii de munte să..."

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Ai înghițit guma de mestecat? Iată ce se poate întâmpla...