Cum împachetăm cadourile de Crăciun. Cinci sfaturi esenţiale
Împachetarea cadourilor reprezintă una dintre cele mai dificile acţiuni. 

În fiecare an, de Crăciun, este aceeași nebunie a cadourilor. Ce cumperi, pentru cine, ce măsură, ce culoare. Când termini cu ce ai de cumpărat, începe alt stres, legat de ambalarea cadourilor. 

Potrivit Alina Alexandra Albin, există 5 lucruri esenţiale pe care trebuie să le respectăm atunci când împachetăm un cadou

De ce împachetăm cadourile?

Cu cât este mai frumos ambalajul, cu atât sunt mai mari surpriza și bucuria celor care le primesc. 

Oamenii împachetează cadourile încă din secolul al lI-lea înainte de Christos, iar obiceiul acesta a pornit de la chinezi, care ambalau în hârtie monedele trimise în dar. Două mii de ani mai târziu, o întreagă industrie s-a dezvoltat în jurul impachetarii cadourilor și, deși se folosesc multe materiale reciclate, peste 30 de milioane de copaci sunt tăiați anual, în continuare, pentru a produce hârtie de împachetat.

Ce vă trebuie pentru împachetat

Cadoul, în primul rând. Indiferent de formă lui, există o variantă de ambalare, fie că este cub, cilindru ori are o formă atipică. 

5 lucruri esențiale despre împachetat

1.Evitaţi foliile din plastic. Pe lângă faptul că este cel mai nociv material pentru mediu, sunt greu de manevrat în timpul împachetarii, nu se îndoaie așa cum dorești și se desprind ușor, chiar dacă sunt lipite cu scoci.

2. Puneţi hârtie atât cât trebuie. Întinde bine hârtia pe toate laturile și pe colțuri, să nu aibă cute, din același motiv. Taie hârtia astfel încât să înfășoare tot cadoul plus două-trei degete pe latura mai lungă, iar pe capetele scurte să ajungă până la jumătate. Pe lungime, prinzi hârtia cu un pătrățel de scoci transparent la mijloc, să fie ușor de ambalat. La capetele mai mici, îndoi întâi hârtia de la marginea de sus, apoi lateralele și în final latura de jos. Prinzi la mijloc cu un alt pătrățel de scoci. 

3. Îmbinaţi hârtia pe muchie și păstreaţi continuitatea modelului. Marginea hartiei trebuie să fie într-o zona mai puțin vizibilă, iar aceasta este muchia sau foarte aproape de ea, pe lateral. Dacă hârtia are un model, urmărește să îl păstrezi, pe cât posibil, la îmbinarea hartiei. Este mai ușor când hârtia este simplă ori are dungi sau buline, în timp ce la imprimeuri pot apărea diferențe, care sunt mai puțin vizibile pe lateral.  

 

4.  Refolosiţi şi recicleaţi. Refolosește ambalajele vechi, fundele de la bomboane, globurile cu defect, adică orice are potențial de a se transformă într-un accesoriu grozav pentru cadourile tale. Este ocazia foarte bună de a refolosi ornamentele de pom pe care nu le mai expui, că pas mic pe care îl faci către o viață sustenabilă. 

5. Ambalaţi cadourile cu forme atipice. Chiar dacă nu aveţi hârtie ori pungă pe măsură, poți găși variante și pentru cadourile atipice. Când sunt foarte mari – biciclete, tobe și alte instrumente muzicale, folosește bucăți de material textil pentru a le înveli că într-o husă, pe care să o legi la un colț cu o fundă impresionantă. 

 

Autor: Florentina Arcu | Dată: 10 dec, 16:04

Chiftele de dovlecei cu brânză. Simplu și gustos

Această rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză este...


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute

Sfat de călătorie: 10 atracții turistice în Dubai

Dubai este un oraș în continuă evoluție, cu un flux...