Cum îndepărtezi corect căpușele. Dr. Pavelina Andrei, AVERTISMENT: „Nu trebuie să ne bazăm pe mituri”
Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola,  cum îndepărtam corect căpușele. 

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a fost invitată la Interviurile Spectacola și DC News, acolo unde a dezvăluit care sunt metodele corecte de a îndepărta o căpușe, în cazul în care nu reușim să ajungem la medic. 

Cum acționăm atunci când avem o căpușă

"Indicat este să mergem la un medic când avem o căpușă. Dacă totuși nu reușim să facem acest lucru, trebuie scos capul căpușei. Trebuie foarte  mare atenție și să nu folosim miturile acelea cu chibritul sau mai știu eu ce, pentru că ele pot agrava, pentru că putem rupe corpul căpușei și atunci riscăm să rămână în tegument capul și acela este cel care duce mai departe la transmiterea infecției. Trebuie scos cu o pensetă sterilă, pe care am dezinfectat-o anterior cu alcool sanitar. Ulterior trebuie să sterilizăm zona respectivă., a spus Dr. Pavelina Andrei, în exclusivitate pentru Spectacola.

Căpușele, pericolul din sezonul cald. Ce boli transmit și cum ne protejăm de mușcătura lor. Medic: Ne îngrijorăm când reacțiile nu mai sunt locale

Când trebuie să ne îngrijorăm

Cât despre motivele de îngrijorare, Dr. Pavelina Andrei spune că există câteva simptome care ar trebui să ne îngrijoreze.

"Trebuie să ne îngrijorăm când reacțiile nu mai sunt locale și devin sistemice. Atunci când asociem durere, febră, dureri de cap, când începem să avem alt tip de manifestări. De exemplu, în boala Lyme nu avem manifestări la nivelul sistemului digestiv sau respirator, dar, în schimb avem dureri de cap. Cel mai timpuriu fenomen care apare este eritemul migrans, adică apare o roșeață exact la locul de înțepătură al căpușei respective. Perioada de incubație a căpușei este între 3 și 30 de zile, dar acest tip de afecțiune care apare inițial, este cel mai frecvent întâlnit în a șaptea și a paisprezecea zi de la infectare și se manifestă printr-o roșeață uniformă, iar pe parcursul infectării, ea își pălește centrul , marginile devin la fel de roșii, se extinde, iar de cele mai multe ori, în centru se observă un punct roșu. Eridemul migrator este prima manifestare a bolii Lyme.

Zona respectivă nu asopiază, din păcate, nici mâncărime, nici durere, dar este caldă la atingere, la palpare și se extinde progresiv. De asemenea, asociază și manifestări sistemice în timp", a mai dezvăluit specialista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 20 mai, 12:53

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Sursa foto: Carmen Harra și Delia, facebook/ colaj foto

Carmen Harra, dezvăluiri neașteptate despre sarcina Deliei, după ce i s-a prezis că va avea o fiică: „Îi este frică să nu se întâmple ceva dacă face acest copil”

Sursa foto: Captură video/ Antena 3

Băutura MINUNE care curătă ficatul. Lidia Fecioru: „Se bea doar nouă zile”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Sursa foto: Carmen Iohannis, Facebook

Gafa vestimentară uriașă făcută de Carmen Iohannis la dineul NATO. Cum a fost poreclită Prima Doamnă

Sursa foto: Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, îngropat în datorii. Soțul Corneliei Catangă se confruntă cu probleme financiare: ''De unde să plătesc?”

Lumânare, foto Unsplash/ autor: CHIRAG K

Doliu în lumea muzicii populare. O mare artistă s-a stins din viață: „Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc!”

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: Brigitte Pastramă, Instagram

Florin Pastramă, primele declarații despre divorțul de Brigitte Sfăt: ”După ce se mai calmează lucrurile atunci...”

Sursa foto: Anamaria Prodan și Traian Băsescu, facebook/ colaj foto

Ce scrisoare a primit Anamaria Prodan de la Traian Băsescu: „Mare noroc a avut Reghe!” Impresara a făcut totul public