Cum îți pregătești organismul pentru ospățul de sărbători. Trucul Mihaelei Bilic: „Profităm de toate bunătățile fără indigestie și dureri abdominal”
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie care este cea mai simplă modalitate de a ne pregăti organismul pentru a ne putea bucura de masa de sărbătoare fără indigestie sau dureri abdominale.


„Pregătiți-vă digestia pentru ospățul de sărbători!


De la Crăciun până la Anul nou este o perioadă în care toată atenția noastră se îndreaptă spre mâncare. Iar preparatele sunt departe de a fi dietetice și nici moderația nu este la ordinea zilei. Cum facem să profităm de toate bunătățile fără indigestie și dureri abdominale? Cum ne ajutăm intestinul să proceseze rapid și ușor atâta mâncare? Cu probiotice!


Până acum știam că trebuie să asociem probiotice la orice tratament cu antibiotice. Însă rolul suplimentelor cu probiotice este mai complex de atât, ele participă direct la procesele de digestie și reglează tranzitul intestinal. Aceste microorganisme pe care le aducem în organism acționează prin mai multe mecanisme.


În primul rând ajută la descompunerea alimentelor în fragmente de nutrienți, care sunt apoi absorbiți mai ușor din intestin. Bacteriile benefice din probiotice produc enzime specifice pentru diferitele tipuri de alimente pe care corpul nostru nu poate să le digere singur. De exemplu lactaza este produsă de lactobacili și bifidobacterii și ajută la descompunerea lactozei din lapte.
Enzimele din probiotice ajută la transformarea fibrelor din mâncare în acizi grași cu lanț scurt, care hrănesc și protejează celulele intestinale. Aceeași acizi grași sunt folosiți ca sursă de energie de către celulele din colon și contribuie la menținerea integrității peretelui intestinal, prevenind infecțiile. 
Prin descompunerea și metabolizarea eficientă alimentelor, produsele probiotice ajută la diminuarea simptomelor neplăcute precum balonare, gaze și crampe intestinale cauzate de fermentația incompletă a nutrienților. O floră intestinală bogată în bacterii benefice poate ameliora considerabil confortul digestiv și eficiența proceselor de digestie. 

 

Prezența de probiotice în sistemul digestiv împiedică bacteriile patogene să se instaleze și în felul ăsta se obține un echilibru la nivel de microbiom, care îmbunătățește digestia. Ecosistemul intestinal este alcătuit din miliarde de bacterii, ciuperci și alte microorganisme care joacă un rol crucial în digestia și absorția substanțelor nutritive, în producția de vitamine și în protecția organismului împotriva agenților nocivi sau toxici.

Coloniile de bacterii benefice produc substanțe antimicrobiene care crează un mediu ostil pentru agenții patogeni responsabil de boli. În plus ele ocupă locurile de aderare ale intrușilor la peretele intestinal și le blochează sursele de hrană. Aceste acțiuni împiedică bacteriile nocive să se instaleze și să se multiplice, deci riscul de infecții intestinale este redus. 

Prin colonizarea masivă a intestinului cu bacterii benefice restabilesc echilibrul microbiomului și ne asigură o digestie optimă. Produsele cu probiotice pot influența direct celulele imunitare din intestin, anumite tulpini stimulează producția de anticorpi sau activează imunocitele, întărind astfel capacitatea corpului de a  combate infecții.

Puteți face o cură cu probiotice în orice moment al anului, aceste suplimente nu au niciun fel de contraindicații sau efecte secundare negative. Dacă doriți să faceți o cură de întreținere luați 1 capsulă/zi, iar pentru o cură de atac creșteți doza la 2 capsule/zi. A mai rămas doar o lună până la ospățul de sărbători, e momentul să vă pregătiți intestinul pentru digestie!”, a transmis Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Nicolae Drăghici, Românii au talent

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Horoscop cu Daniela Simulescu. Zodiile care vor fi cele mai afectate pe 24 februarie 2024

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"pixel