Chef Joseph Hadad, rețetă inedită de legume la cuptor: „Trucul este să îi așezați cu tăietura în jos. Vor prinde o crustă delicioasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a oferit câteva sfaturi excelente, pentru prepararea legumelor la cuptor în cel mai delicios mod posibil. 

Sărbătorile au trecut, iar oamenii își doresc în această perioadă să savureze preparate cât mai ușoare, lipsite de multe calorii și care să îi ajută să își revină la kilogramele pe care le aveau înainte de masa de Crăciun. În acest sens, un aliat de excepție este chiar leguma, care, pregătită la cuptor, poate fi extrem de delicioasă. Chef Joseph Hadad vine astfel cu câteva sfaturi și trucuri excelente prin care putem pregăti cele mai delicioase legume, chiar la noi acasă.

„M-am gândit să începem anul într-o manieră gustoasă, dar și sănătoasă. Și cum acum este sezonul legumelor pregătite la cuptor, vreau să vă trezesc pofta cu niște ponturi de a coace legumele.

Cartofii dulci

Aceștia se pregătesc cel mai bine neacoperiți și dați la temperatură mare. Gătirea înceată la cuptor este pentru a elibera zaharurile din legume, dar din moment ce cartofii dulci au deja această valență, o coacere la temperaturi ridicate va ajuta la caramelizarea exterioară, în vreme ce interiorul va fi cremos. De asemenea, nu îi acoperiți cu folie, pentru că aceasta va favoriza aburirea lor în loc de dezvoltarea crustei caramel pe care o vreți. În plus, tăiați-i în cuburi de aproximativ aceeași dimensiune. Și da, puteți să îi lăsați cu coajă, aceasta este plină de nutrienți (plus că eliminați o operațiune din procesul de gătire).”, a dezvăluit chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Poate te interesează și: Chef Joseph Hadad, trucuri din restaurantele italienești: „Considerați-l ca pe un condiment, nu ca pe un ingredient principal”

Cum obținem cei mai delicioși cartofi roții la cuptor

Chef Joseph Hadad are un truc excelent și pentru cartofii roșii, care vor avea o crustă delicioasă, după ce vor fi scoși din cuptor. 

„Alegeți cartofi roșii mai micuți și tăiați-i pe jumătate, lăsându-le coaja. Amestecați jumătățile cu ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat și ce ierburi aromatice doriți, poate chiar și cu niște căței de usturoi zdrobiți grosier și puneți-i la cuptor pe o tavă dublată de hârtie de copt. Trucul pentru aceștia este să îi așezați pe toți cu tăietura în jos. Vor prinde o crustă delicioasă de la contactul direct cu tava încinsă.”, a continuat el. 

Când vine vorba de varza de Bruxelles însă, și aceasta are ceva în comun cu modul în care pregătim cartofii dulci, însă avem și aici un truc de respectat, pentru cel mai bun gust. 

„Varza de Bruxelles. Ca și în cazul cartofilor, și aceasta este important să fie așezată cu tăietura în contact direct cu tava. După curățare și asezonare cu ulei de măsline, sare și piper, vărzucile se așază în tavă fără hârtie (vor fi mai crocante fără hârtia care menține umezeala) și se dau la o temperatură ridicată.”, a mai spus Joseph Hadad. 

VEZI și: Rețetă de mâncare rapidă: Sote de legume. Chef Joseph Hadad: „Ceva rapid și gustos, inspirat din mâncărurile asiatice”

Cum gătim dovleacul și varza la cuptor

Când vine vorba de dovleac, putem obține o garnitură rapidă și extrem de delicioasă, cu doar câteva ingrediente simple.

„Dovleacul. Și în cazul acestuia puteți uita de hârtia de copt și să îl puneți direct pe tavă. Și, de asemenea, temperatura ridicată este recomandată, așa că nu vă sfiiți cu ea. Pentru aromă, puteți merge pe varianta simplă de ulei de măsline, sare și piper negru zdrobit sau puteți adăuga straturi gustoase prin presărarea cu chimion măcinat, fulgi de chili sau praf de curry.”, spune el.

De asemenea, Joseph Hadad spune să uităm de varza clasică, și să ne pregătim de un mod inedit de a o prepara.

„Uitați de varza călită și încercați o varză întreagă pregătită la cuptor. Este minunată pentru vegetarieni și o piesă de rezistență pentru masă, poate chiar în loc de friptură. Trebuie să îi ajustați fundul, astfel încât să poată sta pe tavă fără să se rostogolească. Ungeți-o cu o marinadă făcută din unt topit (ulei de măsline pentru vegani), muștar, sirop de arțar, sos Worcestershire, pudră de usturoi, sare și piper. Puteți să o puneți simplă într-o tavă și să o acoperiți sau puteți să o puneți pe un pat de legume în tavă, peste care să turnați și puțină supă de legume și apoi să acoperiți. Astfel veți avea și garnitură la „friptura” de varză. Dați la cuptorul încălzit la 200oC pentru 45-60 minute, în funcție de mărimea verzei.”, a mai spus bucătarul. 

Citește și: Cum se mănâncă avocado. Chef Joseph Hadad: „Acesta este foarte bun și pus pe grătar sau făcut pane”

Truc pentru a pregăti sfecla la cuptor

Nu în ultimul rând, sfecla face și ea parte din gama legumelor ce pot fi pregătite oricând la cuptor. 

„Și aceasta trebuie să se aburească pentru a se coace bine, așa că înveliți-o întreagă și nedecojită în folie sau hârtie de copt și dați-o la cuptor între o oră și o oră și jumătate, în funcție de mărime. După coacere, va fi mult mai ușor de decojit.”, a încheiat bucătarul chef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar  joseph hadad  legume la cuptor  retete 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel