Cum obții un zâmbet ca la Hollywood. Dr Alin Gabor: „Toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos”/ EXCLUSIV
Dr. Alin Gabor a fost invitat în emisiunea Pastila de Frumusețe, la Spectacola și DC News. 

Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, la Spectacola, DC Medical și DC News, unde a dezvăluit cele mai importante sfaturi ce țin de îngrijirea dinților. În primul rând, medicul stomatolog ne-a explicat care este motivul principal pentru care trebuie să avem grijă de sănătatea dinților noștri. 

„Igiena orală contează cel mai mult, indiferent de aspectul zâmbetului, care poate fi corectat cu foarte multe tratamente la ora actuală, de la fațete, la tratamente ortodontice, care sunt aparatele dentare. Fiecare om ar trebui să înțeleagă că o igienă orală corectă nu asigură doar un zâmbet frumos, ci toată sănătatea corpului. Există foarte multe studii, cum că foarte multe boli ale corpului nostru se manifestă prima dată în cavitatea bucală, la nivelul dinților, gingiilor, limbii, cerul gurii. Pot apărea la aceste structuri niște semne, care să indice aceste boli.”, a declarat Dr. Alin Gabor în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe. 

Te-ar putea interesa și: Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii

„Gura trebuie privită ca un organ”

Chiar dacă sănătatea dinților este lăsată de foarte multă lume pe planul doi, medicul stomatolog explică faptul că aceasta ar trebui să fie prioritară. De asemenea, frumusețea nu este tot, ne spune Alin Gabor, care explică faptul că un zâmbet sănătos este mult mai complex de atât.

„Gura trebuie privită ca un organ. Oamenii nu cred că pun foarte mare preț pe partea aceasta de stomatologie. Putem să facem un zâmbet frumos, dar să vină cu dinții în pungă în trei ani de zile, ceea ce nu ne dorim. Este foarte important să stabilim o structură, o fundație corectă de la bun început, peste care putem construi un zâmbet frumos. Asta înseamnă: fațete dentare, albiri dentare, tratamente cu aparate dentare, toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos, asta își dorește toată lumea.”, a continuat medicul stomatolog. 

VEZI și: 3 pași obligatorii pentru o igienă dentară corectă. Sfaturi de la dr. Alin Gabor

Rutina corectă de îngrijire a dinților

Dr. Alin Gabor ne-a dezvăluit și care sunt pașii corecți pe care toată lumea ar trebui să îi respecte, pentru o rutină corectă de îngrijire. 

„Ar trebuie să avem o periuță bună, nu contează că este electrică sau manuală. Există posibilitatea să faci un periaj foarte bun cu cea manuală. Periajul este foarte important și, de asemenea, alegerea tipului de periuță, pentru că sunt unele soft, medii sau hard, iar recomandarea noastră este cea medie, iar restul se folosesc doar în anumite situații indicate de noi, medicii stomatologi. 

După periuță, ață dentară obligatoriu. Există, de asemenea, dușul bucal sub forma unui aparat care suflă presiune cu apă pe dinți și înlătură pete, bacterii și igiena se îmbunătățește astfel. Mai adăugăm și apă de gură, prin care reîmprospătăm toată respirația și omorâm din bacterii. Grijă mare și la alegerea apei de gură. Există cu dedicație medicală, pentru anumite boli, dacă nu, folosim apă de gură fără alcool, pentru că alcoolul usucă cavitatea bucală, iar dacă gura nu mai are umezeala, capătă un miros neplăcut.”, ne-a mai explicat Alin Gabor.

Citește și: Frica de dentist, o reală problemă pentru cei mici. Cum putem convinge copiii să meargă la stomatolog

Data: 25 feb 2023, 20:01
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alin gabor  dentist  ingrijire  medic stomatolog  zambet  zambet de hollywood 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...